yamaha vs korg ili ..................
Prvo da pozdravim sve clanove a i modratore ove divne stranice.......Ovo je jedan dozivljaj koji moram podijeliti s Vama.Sinoc sam bio na zivoj svirci pjevac i nije bio nesto ali klavijaturista je zadivio sve poznavaoce dobre svirke a i one koji to nisu.Nije bilo pjesme koju on nije mogao odsvirat a impovizacije su bile toliko savrsene da nikad nisam nista slicno dozivio.Svaka pjesma je trajala pet i vse minuta.Nadimak mu je Tirke od prezimena Tirkic svirao je Yamahu 9000 pro i vidio sam da nije instrument u pitanju nego onaj ko to svira u njegovim rukama i moj korg ili neki drugi instrument bi sigurno zvucao isto
jer zna izvuci ono najbolje iz instrumenta.Ovo sam napisao samo jer puno puta se raspravljalo o instrumentima koji je bolji od kojeg oni mogu biti razliciti i da je jedan bolji od drugog ali je uvijek do onog ko svira taj instrument.Imam korga pa80 ali posle sinoc sam razmisljo da ga zamijenim za Yamahu 9000 pro a onda sam sam sebi rekao da i ako kupim neznam kakav instrument ako ja nemam poznavanje tog instrumenta da je bolje da ne ulazim u dodatne troskove nego da pritisnem stolicu i od svog korga zahtjevam slicno jer isto cu vrlo tesko postici.
P.S-Covjek je ostavio vrlo jak dojam...... njegovo poznavanje muzike me je odusevilo i da dodam da sa ovim nezelim nikog ama bas nikog stavljati u drugi red svako je za sebe dobar ali ljudi to treba vidjeti da bi vjerovo.Medju Vama je sigurno jos jako dobrih sviraca i poznavalaca instrumenata to sam siguran jer ste pomogli mnogim u nevolji zato jos jednom molim da se ne donose pogresna misljenja o ovom mome dozivljaju samo sam ispricao sta sam dozivijo
On sebe naziva prvom klavijaturom Sjeverne Amerike i mislim da ime ima dostojnog nasljednika.
Just my two cents