Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Alati tema Display Modes
Star 22.01.2007, 00:01   #1
seadi
Drugar foruma

seadi's Avatar

Registrovan/a dana: 28.03.2006
Mjesto: USA
Downloads: 273
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
seadi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
seadi pošalji poruku preko MSN messengera
Standard yamaha vs korg ili ..................

Prvo da pozdravim sve clanove a i modratore ove divne stranice.......Ovo je jedan dozivljaj koji moram podijeliti s Vama.Sinoc sam bio na zivoj svirci pjevac i nije bio nesto ali klavijaturista je zadivio sve poznavaoce dobre svirke a i one koji to nisu.Nije bilo pjesme koju on nije mogao odsvirat a impovizacije su bile toliko savrsene da nikad nisam nista slicno dozivio.Svaka pjesma je trajala pet i vse minuta.Nadimak mu je Tirke od prezimena Tirkic svirao je Yamahu 9000 pro i vidio sam da nije instrument u pitanju nego onaj ko to svira u njegovim rukama i moj korg ili neki drugi instrument bi sigurno zvucao isto
jer zna izvuci ono najbolje iz instrumenta.Ovo sam napisao samo jer puno puta se raspravljalo o instrumentima koji je bolji od kojeg oni mogu biti razliciti i da je jedan bolji od drugog ali je uvijek do onog ko svira taj instrument.Imam korga pa80 ali posle sinoc sam razmisljo da ga zamijenim za Yamahu 9000 pro a onda sam sam sebi rekao da i ako kupim neznam kakav instrument ako ja nemam poznavanje tog instrumenta da je bolje da ne ulazim u dodatne troskove nego da pritisnem stolicu i od svog korga zahtjevam slicno jer isto cu vrlo tesko postici.
P.S-Covjek je ostavio vrlo jak dojam...... njegovo poznavanje muzike me je odusevilo i da dodam da sa ovim nezelim nikog ama bas nikog stavljati u drugi red svako je za sebe dobar ali ljudi to treba vidjeti da bi vjerovo.Medju Vama je sigurno jos jako dobrih sviraca i poznavalaca instrumenata to sam siguran jer ste pomogli mnogim u nevolji zato jos jednom molim da se ne donose pogresna misljenja o ovom mome dozivljaju samo sam ispricao sta sam dozivijo
On sebe naziva prvom klavijaturom Sjeverne Amerike i mislim da ime ima dostojnog nasljednika.

Just my two cents

Favoriti

Oznake
ili, korg, yamaha

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 23:03

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije