|
|
Ketron Ne previše popularni, ali izuzetno kvalitetni aranžeri |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Nishki
|
![]()
Znaci platis Aydiu toliko,pa onda platis studio,pa platis dobrom bubnjaru............pa platis,pa platis,pa platis,pa platis i sta onda??????
![]() Dobro se ona cuje,ali da li opravada cenu?Verovatno NE! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 47
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Vecina ovde zainteresiranih i dobronamjernih ucesnika vjerovatno nije imala priliku da cuje sta dobar muzicar moze da izvuce iz Audye, to Korg jednostavno ne moze, jer jos ne rade s tom tehnologijom, a koliko vidim to nece raditi ni PA3... vjerovatno neki PA4 hoce.
Ja imam prijatelja Nijemca (koji nazalost ne koristi ni 9/8 niti sta drugo da bi za nasu muziku koristilo ) i ono sto on sastavi na svom malom kucnom studiju ( sam si odsvira fraze na gitari i basu a doduse opasno svira ) i jos tu uvali neke latino-duvace i kce-palce i to je smrzavanje ! Je vec duze ne trebam aranzer ali imao sam davno PA80 pa onda PA1, i Audya je definitivno tu za dve klase bolja jer Korg ne radi sa zivim snimkom (osim bubnja ali za to trosi RAM) i tu se prica zavrsava. Tih live-loopova u Ketronu mozes imati koliko hoces, jer objasnio mi je da idu direktno sa harda, nikome sigurno nece postati malo 80GB !! RAM on koristi samo za zvukove za sviranje. Cini mi se da je rekao da ju je dobio sa 8200MB loopova! Slazem se da treba postaviti demo sa nasim ritmovima - to bi ja volio da cujem! Jer nikome se bas ne radi od nule ali ako je neko vec probio led, to bi bilo vec nesto! Za prodaju i kupovinu postoji sekcija malih oglasa!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.10.2007
Downloads: 670
Uploads: 1
Rekao HVALA: 33
Zahvalili mu 15 puta u 14 Postova
Instrumenti: Pa4x76, Juzisound 2, Yamaha Montage 61
![]() |
![]()
Aj oće li taj neki DEMO Svabo pa da možemo i čuti o čemu pričaš.
Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
|
![]()
Da ali loopova sad vec imamo koliko hoces dostupnih ali u audyi imas i odlican realsound bubnja bassa itd da ti netreba uvek loop . Tako da nema potrebe za studiom i bacanju para . Iskreno ljudi pravo pitanje po meni da li korg pa2 opravdava cenu ja sam ipak sa AUDYom dobio potpuno novi live zvuk koji nema nigde a secam se platio sam pa2 2750e a dobio sam malo bolji pa80 e to po meni neopravdava cenu ipak je to malo manje od 3000e a AUDYA je nesto iznad a napredak se odmah cuje !!!!Ipak dugo sam svirao korga znam sta pricam . Razmislite realno recimo kada bi mogao da kupim pa2 za jedno 1300/1400e a AUDYA preko 3000e e pa onda bi rekao da je razlika a ovako ipak ne mogu jer kazem vam puno je veca ralika u zvuku nego u parama !!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Kao kod kuće
|
![]()
Postavi demo,ovako je prica u prazno,a ako si od pa2 imao malo bolji pa80,onda nisi znao da namestis spravu .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 17.11.2009
Mjesto: Uzice
Downloads: 265
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 7 puta u 7 Postova
Instrumenti: klavijatura
![]() |
![]()
Savo druze moj u potpunosti se slazem sa tobom i vrlo dobro znam o cemu pricas,samo da dodam da iz svog licnog iskustva znam da su klavijature poput ketrona i gema,dosta ispred korga i ostalih,a da dodam i da je korg pa serije radjen po uzoru na gemovu klavijaturu starijeg datuma serije wk i sk!ipak da dodam da o ukusima ne treba raspravljati!audiya je trenutni najbolja klavijatura na trzisti a o njenom kvalitetu govori i njena cena,a ja se unapred radujem tom uporednom testu,jer ce tada ljudi shvatiti koliko je zapravo audya ispred konkurencije!
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio remi311 za ovaj koristan post: | savobond79 (03.03.2011) |
![]() |
#7 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ja ne znam Savo dal' ti cujes koliko je na ovom snimku jak bas,bubanj tih i nije cist?To su razliciti ton generatori,ide drugaciji miks i na mikseti i to uopste ali uopste ne lici na Pa3x a ni na Pa2xPro ili Pa1x!Ne branim Korg i ne komentarisem ovaj je bolji ili gori samo kazem da to ne lici na Pa3 . . .
Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Drugar uopste ne sumnjam da uzivas u svirci i da ti je puno srce i tqko i treba!To je dobar aranzer i odlicno radi a js sam se samo oglasio po pitanju pljuvanja drugih proizvodjaca bez ikakvih argumenata!Ja sam lepo u jednoj od tema naveo prednosti,mane i nedo uporedo i te moje argumente je obrisao jedan strucnjak koji u zivotu nije video ni jedan od pomenutih aranzera pa ne bih sada oprt da trosim reci!Znaci po stoti put ponavljam nemam nista protiv Audye samo sam komentarisao po pitanju pljuvanja nekih drugih modela
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Iskljucio sam se iz ove teme ali bih samo jos dodao na tranzitov post da Audiya ima vocalist nulu,terce i desnu ruku ocaj zivi,estetski dozivljaj nula i kad sve to saberes u jedan kos opravdana zastupljenost u odnosu na konkureniciju . . . Ketron Audiya 00.1% a 99.999 svo ostali . . . Mogu ti reci moj prijatelju da sad ovde izvodis teorije i teoreme ali si u pravu jbg :-))
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Hahahaha... teorija ili ne ali kako rece, u pravu sam jer to sve stoji i to ultrastabilno.
Dodato: To su samo objasnjenja zasto to sto se cuje sa Ketron Audyje nije u ravni sa kvalitetom konkurencije. Nema tu nikakve filozofije, to su cinjenice koje imaju iza sebe argumente. Naravno da ce onaj ko ima ogromno iskustvo u odredjenom domenu da to projektuje i na svoje nove instrumente i naravno da nece za svaki svoj novi instrument da pravi recimo nove DA konvertere vec ce upotrijebiti one koji su se potvrdili u uredjajima kod kojih su bas oni najvaznija karika. Isti slucaj je i sa efektima. Nece ni Korg, ni Roland a ni Yamaha da projektuju novi Effect DSP kad vec imaju odlicne iz svojih efekt uredjaja. To smanjuje troskove a garantuje kvalitet. Prosto i jasno. Dodato: Iz istih razloga i ukupni sound Audyje ti Marko ocjenjujes kao dosta los sto on u sustini i jeste jer nedostaje opet ono iskustvo, ovoga puta u izgradnji ozbiljnih sound chipova a nedostaje i profesionalnost i dosljednost u obradi samplova (svasta nesta se tu cuje, kojekakvi artefakti, necisti loopovi...) a i sama sinteza na kojoj bazira Audyja je vrlo jednostrana i prosta. Sa njom se i ne da odraditi nista posebno pa taman da je sample ROM i dva puta kvalitetniji. Ketron se u Audyji u sustini i nije predaleko odmakao od svog SD2 i SD4. Dadato je nekoliko sounda i audio loopova i to je sve. Ovo potvrdjuje i snimak koji je gerag postavio a casper mu pomogao oko toga. Prvo je sam snimak u mono tehnici pa se i ne cuje mnogo sta sto bi bilo potrebno da se cuje da bi se dala neka realna ocjena, pa onda su svi solo soundi toliko razmazani delayom da to vec ide na nerve, onda sve te zujalice su toliko vec izrabljene da se u medjuvremenu mogu cuti sa svakog ubogog instrumenta i na kraju, sa izuzetkom dva-tri sounda, sve ono sto se culo moze se cuti i na Ketronu SD4. Za sta oni traze 3.750 eura ostaje tajna za mene. Promijenjeno od tranzit (24.04.2012 u 09:57 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | nikadvisekorg (24.04.2012) |
![]() |
Favoriti |
|
|