|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Za drivere,software i hardware sam profesor Baltazar,samo sam neupućen u bolje zvučne karte jer ih nisam nikada niti imao niti kupovaoa niti analizirao a na kraju krajeva nisu mi ni trebale. Sad kad mi je došla pod nos,znam jako dobro kako ću dalje,ali svejedno vam hvala na uputama i ne bih htio da se zakačite oko toga nepotrebno. Svi ste djelomično u pravu i to vam mogu reći jer ja provjereno znam kako se to radi.
Ja sam u ovih 10 godina koliko servisiram kompjutere naučio provjerenu šemu. Dakle,sastavljam iznova konfiguraciju: 1. Novi Windowsi i svi potrebni driveri za sav hardware uključujući i integrirani zvuk s matične ploče.. 2. Restart (jelde nakon svih instalacija) 3. U BIOS-u disable na onboard audio device,save i exit. 4. Čisto iz provjere palim komp. Winsi se dižu,zvučne nema jer je prije isključena,device manager ju sad ni ne vidi... 5. Gasim komp i montiram novu zvučnu. 6. Palim stroj i instaliram novi driver za novi hardware i to je to. Driveri se neće "potuć" jer niti su od istog proizvođača niti koriste isti hardware kojeg sada kad je onboard zvuk isključen niti nema. Device manager staru zvučnu neće praktički ni vidjeti. Ovo uzmite kao šemu ubacivanja druge zvučne karte u sustav,pali već najmanje 10 godina. ![]() Hvala puno na savjetima. P.S OS će biti Win 7 mada niti Xp nije izostavljen za kasnije jer nisam potpuno siguran hoće li svi programi sada i nevezani za zvuk biti kompatibilni do kraja na tome OS-u. Ako bude belaja,lako se vratim na Xp na kojemu mi sve radi. Dijelove za komp sam uzeo polovne. Asus ploča s Dual Core na 1.8, 2GB radne memorije,512 grafike,neki manji HDD i to je to čisto da se ne prenemažem do sad na jednoj jezgri i mršavoj memoriji... @ tranzit: Ajd mi malo ispričaj o FireWire spoju jer ga nova ploča ima pa me zanima šta mi on nosi,kao i digitalni izlazi. Onakve spojeve osim FireWirea još nisam vidio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|