Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Mixeri

Mixeri Sve o miksetama

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 11.02.2012, 00:07   #11
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od rrahmanjinov Pokaži Post
Vidim da hvalis DDX3216, pa me interesuje sta mozes o njemu da kazes.
Mogu puno da ti pisem o tom DDX3216 ama mi se cini da sam ja ili neko od kolega, vec to uradio u jednoj od proteklih tema, pa nemam volje ponavljati to sve. I da nesto razjasnimo, ne hvalim DDX3216 vec samo konstatujem da je on sasvim pristojan mikser za novac za koji se trenutno moze dobiti a to je vrlo daleko od nekakve hvale i glorifikovanja. Samo jedan pristojan mikser za malo novca i nista vise. Citaj malo pazljivije postove.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 11.02.2012, 00:07   #12
sinisa
Kao kod kuće

sinisa's Avatar

Registrovan/a dana: 09.03.2005
Godina: 45
Downloads: 3144
Uploads: 10
Rekao HVALA: 74
Zahvalili mu 117 puta u 106 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
sinisa ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
sinisa pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

rrahmanjinov one poslednje koje sam spomnuo nisu digitalni.
Beriindzer koliko ja znam ima samo dva digitalna miksera,a to su stari DDX3216 ili ti 1632 i novi x32 koji mislim da jos nije u prodaji ali mozda gresim.
sinisa je offline   Reply With Quote
Star 11.02.2012, 00:17   #13
tranzit
Banovan!

Standard

Jeste, u prodaji je od skora, po cijeni od nekih 2.350 pa do 3.200 eura. Jos se nisu usaglasili sa cijenama pa varaju narod.
Dodato:
Citat:
Pa dobro, kolega Roloplastt je samo jedan od mnogih nasih kolega na ovim prostorima koji imaju misljenje da su odredjeni mikseri ili druge sprave dobre za jednu, a lose za drugu vrstu muzike.Necmo ga zbog toga osudjivati vec trebamo pokusati da mu nasim argumentima pokazemo da mozda to i nije tako. Znam dosta kolega koji su cak i veoma agesivni u odbrani ovih teza.
To nije nikakvo misljenje ili teza, nego samo mlacenje prazne slame jer tu ne moze biti misljenja i teze jer oni koji to zastupaju, cini se, nisu u stanju misliti. Te "agresivne" kolege po pitanju "teze" o podjeli instrumenata i miksera za "narodnjake" i "zabavnjake" (Boze mili kakva podjela), posalji jednostavno ovdje pa nek probaju sa "agresijom" u vezi s tim bulaznjenjima.

Promijenjeno od tranzit (11.02.2012 u 00:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 11.02.2012, 02:37   #14
Svabo
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 47
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Svabo befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Taj X32 izgleda dobro - bice interesantno vidjeti kakav ce biti u poredjenju sa Presonusom Studiolive 24 koji je sad mislim svuda naprodavaniji mixer, bar je tako ovde u Njemackoj. Sto se cijene tice bice u istoj klasi. X32 nudi malo vise gledajuci brojeve, ali ostaje da se vidi kakav ce biti zvuk, tu Presonus ima dobre karte.
Svabo je offline   Reply With Quote
Star 11.02.2012, 09:34   #15
Burli
Ovaj baš voli da kuca

Burli's Avatar

Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
Burli befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ja sa tim "agresivnim" kolegama mogu da pričam o snijegu, recesiji, Đokoviću i svemu drugom osim o muzici i kvalitetnom tonu! Jednostavno iskoristiš blagodeti interneta, edukuješ se, pitaš, tražiš, slušaš i onda te ti isti "mudroseri" zovu da pitaju na koliko sati stavljaš bas na mikrofonu, koji reverb koristiš, kako ti se ono zovu zvučnici koje si nabavio i sl. jer su preslušali snimke ili su bili na nekoj tvojoj svirci ili im je pak neko pričao.

Digitalni mixeri nisu budućnost, oni se već sadašnjost samo se treba osloboditi stereotipa i hrabro širiti vidike!

P.S.Skoro viđoh u oglasu DDX za 1100km(550€)
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš???
Burli je offline   Reply With Quote
Star 13.02.2012, 03:58   #16
rrahmanjinov
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 07.02.2012
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
rrahmanjinov ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Tranzit, zar nije to malo preskupo (2500-3000 eura) za Behringer x32 s' obzirom da za taj novac postoji MIDAS,a cini mi se i za manje GB Soudcraft (mada na njemu nisam radio ali sam cuo sve najbolje), jeste da su analogni ali ih mnogi smatraju samim vrhom (posebno MIDAS). I ne nerviraj se toliko oko podele pojedinaca na mix. za narodnjake i zabavnjake, to je nesto sto mora da postoji (previse bi bilo monotono bez njih) :-)
Burli je dobar sa ovim stelovanjem "na koliko sati" :-). Sto se tice digitalnih miksera plasi me to sto se najcesce pominju u vezi snimanja zvuka, povezivanja na komp i sl. dok nekako vrlo malo mogu da nadjem iskustva sa zivih svirki, tj. onoga sto mi radimo. Kada bi ih bilo vise pa poneti i jedan i drugi mix na svirku i najrealnije uporediti. Ovako samo mozemo citati brojeve, mogucnosti na papiru koje skoro uvek izgleaju skoro idealno (kao i kampanje i programi politickih stranaka) , kad ono posle izbora miksera (ili politicke stranke) ni iz jednog niti iz drugog realno ne izlazi ni blizu onoga sto pise u performansama :-) i sta onda....trudimo se da cujemo ono cega nema...
Burli, gde mogu da vidim taj oglas za DDX? Kad bi to bilo dosta jeftinije kupio bih ga za kucu i za poredjenje sa analognim, a i za proucavanje,da imam na cemu da naucim nesto.
rrahmanjinov je offline   Reply With Quote
Star 13.02.2012, 04:23   #17
tranzit
Banovan!

Standard

Citat:
Tranzit, zar nije to malo preskupo (2500-3000 eura) za Behringer x32 s' obzirom da za taj novac postoji MIDAS,a cini mi se i za manje GB Soudcraft (mada na njemu nisam radio ali sam cuo sve najbolje), jeste da su analogni ali ih mnogi smatraju samim vrhom (posebno MIDAS).
Ta cijena ce uskoro biti najvjerovatnije nesto niza (tipujem na nekih 2.300 eura), a da je puno, puno je, mada se mora reci da se Behringer tu dosta potrudio. Midasa sumnjam da ces naci za taj novac jer je trenutno najpovoljniji Venice F-16 oko 3.500 eura pa ce to biti oko 1000 eura vise za duplo manje kanala. Da se ne zavaravas, ovi Midas mikseri nisu cisti analogni vec hibridni to jest kombinacija analogije i digitale gdje ova druga zauzima pozamasan dio. Ipak bih na tvom mjestu prvo testirao X32, mislim da ces se iznenaditi.

Promijenjeno od tranzit (13.02.2012 u 04:25 sati)
Star 13.02.2012, 08:45   #18
boro
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 27.02.2009
Downloads: 5
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
boro befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

sto se tice danasnjih behringer uredjaja prijatelju slobodno se opredijeli neces se pokajati od miksera,suvih-aktivnih i ostalih efekata RADI BESPRIJEKORNO provjereno 100 % i ne bi pozelio eksperimentisati sa drugom opremom,a dosta je jeftinija od napucanih marki koje rade isto
boro je offline   Reply With Quote
Star 13.02.2012, 10:33   #19
sinisa kg
Vredan član društva

sinisa kg's Avatar

Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
sinisa kg befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nemogu nista reci za Berhinger ali sa digitalijom radimo live vec 3 godine-Analogni mixer DDA CS8 nismo izvadili iz kejsa od jula meseca,nema potrebe da razmisljate oko pouzdanosti i upotrebljivosti u zivoj svirci-tehnika je toliko napredovala na ovom polju da je svaka od ovih sprava odlicna i pouzdana-zvuk je tu druga prica...Do Presonusa iole zvucno kvalitetniji digitalni mixer(koji je mogao da se nosi sa analognom konkurencijom)je kostao od 5000e(Yamaha ls9,mackie tt24,roland m 380)do 10 000e-i to je ipak bila srednja klasa digitalije-posto se upotreba u svetu povecava-padaju cene a kvalitet raste-i naravno sve je jasnije da je trend da se rad na digitalnom mixeru svede na analogne-bez nepotrebnih menija i dodatnih funkcija-svaki parametar da ima svoje dugme ili potenciometar-dovodi do toga da je cena danas drasticno niza i priblizava se nama "obicnim"korisnicima...Najveci problem koji se javlja kada treba da se sa analogije predje u digitalne vode je navika koju korisnici imaju na svoje stare mixere-njihov zvuk i nacin rada-pa se od novih sprava ocekuje isti zvuk i lakoca rada bez obzira na razliku u kvalitetu.Zato otvorite um i polako-svi bez problema koristimo racunare cak i na ovom forumu-a nismo to mogli zamisliti pre 10-20 godina-i oni su pouzdani i jednostavni-zasto onda digitalni mixeri to nebi bili?
ps.Evo vam razlike izmedju DDA CS8-32 kanala sa pratecim efekt rekovima i Rolanda M 400-48 kanala sa vise dinamickih efekata i digitalnim snake sistemom(multicorima)-jos jedna prednost digitalije....
Grafički Fajlovi
File Type: jpg 30.jpg (98,9 KB, 18x skinuto)
Highslide JS
File Type: jpg 226.jpg (95,3 KB, 17x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od sinisa kg (13.02.2012 u 10:37 sati)
sinisa kg je offline   Reply With Quote
Star 13.02.2012, 11:17   #20
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Sinisa ceo ovaj reck levo,sa ovim silnim ekvilajzerima,efektima,procesorima i sta sve vec tu ima, je strpan u jedan digitalni mixer desno??? ne treba mu nista od propratne opreme kao za ovaj analogni??? dobra stvar,ja bih presao odmah na digitalnu,ako nista drugo,bar zbog compresora/limitera za vokale,da mi ne probijaju vise usi..,mada sem yamahe promix i ddx3216,ne vidim drugi izbor do 600-700 eura..tu je ovaj presouns,al kosta 1200 cini mi se..ali da vredi,vredi..pozdrav
Milan$ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Isključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 12:45

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije