|
![]() |
#11 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mogu puno da ti pisem o tom DDX3216 ama mi se cini da sam ja ili neko od kolega, vec to uradio u jednoj od proteklih tema, pa nemam volje ponavljati to sve. I da nesto razjasnimo, ne hvalim DDX3216 vec samo konstatujem da je on sasvim pristojan mikser za novac za koji se trenutno moze dobiti a to je vrlo daleko od nekakve hvale i glorifikovanja. Samo jedan pristojan mikser za malo novca i nista vise. Citaj malo pazljivije postove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Kao kod kuće
|
![]()
rrahmanjinov one poslednje koje sam spomnuo nisu digitalni.
Beriindzer koliko ja znam ima samo dva digitalna miksera,a to su stari DDX3216 ili ti 1632 i novi x32 koji mislim da jos nije u prodaji ali mozda gresim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Banovan!
![]() |
![]()
Jeste, u prodaji je od skora, po cijeni od nekih 2.350 pa do 3.200 eura. Jos se nisu usaglasili sa cijenama pa varaju narod.
Dodato: Citat:
Promijenjeno od tranzit (11.02.2012 u 00:33 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.06.2010
Downloads: 47
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Taj X32 izgleda dobro - bice interesantno vidjeti kakav ce biti u poredjenju sa Presonusom Studiolive 24 koji je sad mislim svuda naprodavaniji mixer, bar je tako ovde u Njemackoj. Sto se cijene tice bice u istoj klasi. X32 nudi malo vise gledajuci brojeve, ali ostaje da se vidi kakav ce biti zvuk, tu Presonus ima dobre karte.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.12.2007
Downloads: 57
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 22 puta u 19 Postova
![]() |
![]()
Ja sa tim "agresivnim" kolegama mogu da pričam o snijegu, recesiji, Đokoviću i svemu drugom osim o muzici i kvalitetnom tonu! Jednostavno iskoristiš blagodeti interneta, edukuješ se, pitaš, tražiš, slušaš i onda te ti isti "mudroseri" zovu da pitaju na koliko sati stavljaš bas na mikrofonu, koji reverb koristiš, kako ti se ono zovu zvučnici koje si nabavio i sl. jer su preslušali snimke ili su bili na nekoj tvojoj svirci ili im je pak neko pričao.
![]() Digitalni mixeri nisu budućnost, oni se već sadašnjost samo se treba osloboditi stereotipa i hrabro širiti vidike! P.S.Skoro viđoh u oglasu DDX za 1100km(550€)
Ibro nije htio para, Ibro će vazda bit' fukara,-neki odmah počeše da blate Ibrin lik, al' samo prava raja je znala u čemu je trik: Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je "defakto" umjetnik! Svaćaš??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 07.02.2012
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
Tranzit, zar nije to malo preskupo (2500-3000 eura) za Behringer x32 s' obzirom da za taj novac postoji MIDAS,a cini mi se i za manje GB Soudcraft (mada na njemu nisam radio ali sam cuo sve najbolje), jeste da su analogni ali ih mnogi smatraju samim vrhom (posebno MIDAS). I ne nerviraj se toliko oko podele pojedinaca na mix. za narodnjake i zabavnjake, to je nesto sto mora da postoji (previse bi bilo monotono bez njih) :-)
Burli je dobar sa ovim stelovanjem "na koliko sati" :-). Sto se tice digitalnih miksera plasi me to sto se najcesce pominju u vezi snimanja zvuka, povezivanja na komp i sl. dok nekako vrlo malo mogu da nadjem iskustva sa zivih svirki, tj. onoga sto mi radimo. Kada bi ih bilo vise pa poneti i jedan i drugi mix na svirku i najrealnije uporediti. Ovako samo mozemo citati brojeve, mogucnosti na papiru koje skoro uvek izgleaju skoro idealno (kao i kampanje i programi politickih stranaka) , kad ono posle izbora miksera (ili politicke stranke) ni iz jednog niti iz drugog realno ne izlazi ni blizu onoga sto pise u performansama :-) i sta onda....trudimo se da cujemo ono cega nema... Burli, gde mogu da vidim taj oglas za DDX? Kad bi to bilo dosta jeftinije kupio bih ga za kucu i za poredjenje sa analognim, a i za proucavanje,da imam na cemu da naucim nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Banovan!
![]() |
![]() Citat:
Promijenjeno od tranzit (13.02.2012 u 04:25 sati) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 27.02.2009
Downloads: 5
Rekao HVALA: 6
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
sto se tice danasnjih behringer uredjaja prijatelju slobodno se opredijeli neces se pokajati od miksera,suvih-aktivnih i ostalih efekata RADI BESPRIJEKORNO provjereno 100 % i ne bi pozelio eksperimentisati sa drugom opremom,a dosta je jeftinija od napucanih marki koje rade isto
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 07.06.2010
Downloads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 18 puta u 15 Postova
![]() |
![]()
Nemogu nista reci za Berhinger ali sa digitalijom radimo live vec 3 godine-Analogni mixer DDA CS8 nismo izvadili iz kejsa od jula meseca,nema potrebe da razmisljate oko pouzdanosti i upotrebljivosti u zivoj svirci-tehnika je toliko napredovala na ovom polju da je svaka od ovih sprava odlicna i pouzdana-zvuk je tu druga prica...Do Presonusa iole zvucno kvalitetniji digitalni mixer(koji je mogao da se nosi sa analognom konkurencijom)je kostao od 5000e(Yamaha ls9,mackie tt24,roland m 380)do 10 000e-i to je ipak bila srednja klasa digitalije-posto se upotreba u svetu povecava-padaju cene a kvalitet raste-i naravno sve je jasnije da je trend da se rad na digitalnom mixeru svede na analogne-bez nepotrebnih menija i dodatnih funkcija-svaki parametar da ima svoje dugme ili potenciometar-dovodi do toga da je cena danas drasticno niza i priblizava se nama "obicnim"korisnicima...Najveci problem koji se javlja kada treba da se sa analogije predje u digitalne vode je navika koju korisnici imaju na svoje stare mixere-njihov zvuk i nacin rada-pa se od novih sprava ocekuje isti zvuk i lakoca rada bez obzira na razliku u kvalitetu.Zato otvorite um i polako-svi bez problema koristimo racunare cak i na ovom forumu-a nismo to mogli zamisliti pre 10-20 godina-i oni su pouzdani i jednostavni-zasto onda digitalni mixeri to nebi bili?
ps.Evo vam razlike izmedju DDA CS8-32 kanala sa pratecim efekt rekovima i Rolanda M 400-48 kanala sa vise dinamickih efekata i digitalnim snake sistemom(multicorima)-jos jedna prednost digitalije.... ![]() Promijenjeno od sinisa kg (13.02.2012 u 10:37 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Sinisa ceo ovaj reck levo,sa ovim silnim ekvilajzerima,efektima,procesorima i sta sve vec tu ima, je strpan u jedan digitalni mixer desno??? ne treba mu nista od propratne opreme kao za ovaj analogni??? dobra stvar,ja bih presao odmah na digitalnu,ako nista drugo,bar zbog compresora/limitera za vokale,da mi ne probijaju vise usi..
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|