|
|
|
||||||
| Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
|
Alati tema | Display Modes |
|
|
#11 |
|
Odomaćeni član
|
Hitno trebam odgovor,konacna trilema je izmedu weltmeister caprice,meteor ili hohner verdi vm?
|
|
|
|
#12 |
|
Moderator
|
Odgovor lezi kod tebe ! Bez ogled koje su marke i modele, ti si ih video, ti cesh da svirah, ti cesh da ih platish. Mi daljinski nemozemo da znamo u kakvo stanje su te harmonicice. Pozz
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Odomaćeni član
|
Ma to je jasno,ali htio bi pomoc koja je tonski bolja,koja je glasnija,tezina itd.... ako tko ima iskustva sa tim modelima.
|
|
|
|
#14 |
|
Moderator
|
Pa za ton, kako i za sve shto je bitno, uverise se sam i odlucise.
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 337 puta u 313 Postova
![]() |
da li si ti uopste probao te harmonike ili zelis samo teorijski da diskutujes o njima?Lepo ti je shtimer servis sve napisao.
Ja potpisujem njegove postove,moras sam da odlucis,nece ti niko pomoci na daljinu. I nek ti je sretna kupovina
|
|
|
#16 | |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
Citat:
Mada i sada nisam nesto puno iskusniji sto se harmonika tice ali opet vise znam nego prije.Mislim da taj sef orkestra ako na istog mislimo iz vojvodine ima Golu..A to je vrhunski instrument i kosto rece Tranzit i kosta da zaboli glava To je harmonika samo za sanjati![]() Dodato: Sad vidjoh da i ova ima te sjajne registre samo moja ima 7 cini mi se a ova tri heheh Promijenjeno od zeljko (05.03.2012 u 20:51 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Banovan!
![]() |
[quoteEvo je
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderator
|
zeljko ! U sushtini imash 5 razlicita registra. Imash 3 komada Master / petoglasni, one sa tackicama /, 2 dakle se ponavljaju.Samo onako kao informaciju da ti kazem.Pozz.
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Banovan!
![]() |
Pa moguce je da je tako kako i kazete i ja vjerujem vama posto ste majstor za harmonike..Hvala na informaciji svakoj...Pozz
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
Svi se nesto ustezu da ti kazu a tebi "gori vatra". Uzmi taj Weltmeister Meteor. Preostale dvije su isuvise "musette" za ovu nasu balkansku muziku. Meteor je nesto topliji i prilicno dobro "imitira" Cassotto, mada ga naravno nema a i klavijatura mu je najbolja od ove tri navedene. Ne klapara, ako nije bas upropastena i dosta je brza i ima lak hod. Teska je 10 kg pa ti nece bas odvaliti ramena. Verdi ima klavijaturu na koju ces malo teze da se naviknes, posto su dirke za nijansu uze i tvrdje a i tipicna je Musetta. Caprice je dosta "tanka", pa soundom vise lici na male Rock harmonike nego na "odraslu" od 120 basova. Ne znam o kojim parama se radi, ne daj da te izrade jer nijedna od njih nije nesto posebno vrijedna.
|
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
|
|