|
|
Kutak za harmonikaše Pravo mesto, za pravo pitanje ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ukratko sve harmonike koje su pravljene do tamo 84-85 vrede posle toga pocelo lagano ali sigurno dase pravi skart nevezano za Guerrini ili neku drugu marku ,probao sam brdo harmonika odatle i ovo sada pisem,nazalost ali je istina stavljaju nekvalitetne tonove 2-3 klase itd a uzimaju ogroman novac-ukratko zato i propadaju ,vise niko skoro nekupuje novo
vec se sve obrce u krug,kupuju se starije harmonike.
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Nemojte mi zameriti ! Ja sam prakticar i susrecemse vishe od 30 god. sa raznim markama i modelima harmonike, a naj vishe sa Guerrini. Ne istrazujem statisticke podatke i razne dr. stvari.Buduci da harmonika spada u akusticne instrumente, preuritet novoga modela nije dizajn /zuti okovi,cirkoni i sl./. Ako neki model se pokazao dobar, nijedan proizvodjac nebi vadio u medjuvremenu nishta drugo, zato shto se postojeci model stvarno trazi-kupuje. Vecina clanova foruma na neki nacin doshli do zakljucka da je kvalitet u zadnjih godina bash na tim novim modelima opao i trazese starije godishte harmonike. Dali biste kao muzicari-harmonikashi, izbacili odredjenu hit pesmu ili kolo sa vasheg repertoara???Opet cu da ponovim recenicu:Ko se vishe razumeva na neku doticnu temu na koju dajem moj kratak komentar, shvataome shta sam hteo u celini da kazem.Takodje u nekim mojim komentarima naglasio sam
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Evo neshto iz moje arhive
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ovo imam i ja samo je razlika u godinama jer kod mene je kostao president 5.200dm moj katalog je jos iz 1992 godine,
veliki pozdrav za naseg majstora Shtimerserviser
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Na cenovniku gore se moze videti: Castelfidardo OCTOBAR 1980god. Prije 12 god od tvog kataloga 1992god. Tako da ponovim: President nije izasho 1975 god. vec 1979-1980god.Pozz.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio shtimerserviser za ovaj koristan post: | Amater_svirac (11.11.2012) |
![]() |
#16 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 25.08.2012
Downloads: 11
Uploads: 0
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 20 puta u 20 Postova
![]() |
![]()
Kiro, zahvaljujem na posvecenom vremenu... samo jos jedno pitanje bih imao... kako se Scandali harmonike odnose prema Guerrini-jima (zvuk, podobnost za nasu narodnu muziku...). Nisam po svirkama puno muzicara vidjao sa Scadali harmonikama, da li je u pitanju cena ne znam, mada je vrlo moguce, gledam na ebay-u vec mesecima stoji Scandali VI ako se ne varam za nekih astronomskih skoro $12,000. Da li stvarno ta harmonika vredi toliko? Jel neko imao priliku da pogleda zavrsnu odbradu, da opipa dirke i tako to?
Pozdrav drugari, da ne kazem kolege, posto sam ja samo harmonikas iz kucnog hobija :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Skandali super 6 i Settimio soprani artist 6 su najbolje harmonike tako da ih nema bas preterano mnogo,a po kvalitetu su vrhunske,e sad dali vrede 12.000 ili vise to je vec druga prica,cena je napumpana ali moze im se.
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
Amater svirac ! Vishe sam puta rekao: Sve harmonike nisu iste,iako se radi za isti model neke marke, takoda neka Superior 2 ili 3 bice bolja od vishe komada Presidenta.Scandalli ili Settimio Soprani znaju da budu u kabinskom delu/ Basson i Klarinet / malo plici / nego neka Superir2.Velike cene drze stare harmonike samo zato shto su proizvedene u relativno mali broj i imaju da kazem antikvarsku vrednost. Evoti jedan primer .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Mala digresija, desni je Mostarac, Mustafa - Mujo Santic iz Mostar Sevdah Reunion
![]()
![]() |
#20 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Fino sviraju obojica,i ovaj s to pjeva nije los,samo se polomi sav dok odpjeva pjesmu
![]() Promijenjeno od zeljko (11.11.2012 u 21:38 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|