|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Bolje je u svakom slucaju iz Originala da pevas,ali to je nemoguce. Mali broj pevaca peva iz Originalnih Tonaliteta. Pevaj najvise iz tonaliteta odakle tebi odgovara i nemas frke.
![]() NordX |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 32
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
pa za ton ako spustis to je ok,tako vecina pevaca i peva,mislim na nase lokalne tezgarose...mada ne opterecuj se previse tim,to samo mi muzikanti mlatimo praznu slamu,pijana raja jedva i cuje sta pevas,a kamoli da li je c ili a mol...tako da opusteno...ako vec mozes pevaj original, ako vec moras nize,eto pokusaj za ton nize, to je ok
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 34
Downloads: 1324
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 368 puta u 331 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
![]() |
![]()
U ovu temu se neke stvari pogresno tumace. Prvo nema potrebe da se mesaju muske i zenske intonacije ... to sto Bojan Amadeus peva povremeno nije zenska intonacija vec falset. Falset je tehnika pevanja a ne glas kako je ovde receno. Glasovi su Bass, Bariton i Tenor. Razlican glas peva u razlicna intonacija tako da i ova prica da je najbolje pevati u originalnog tonaliteta bi odbacio. Svaki pevac bi trebao pevati u intonacija koja odgovara njegovog tipa glasa.
Dalje necu da pricam jer nisam pevac, niti profesor muzike ... daleko od toga. Promijenjeno od Ace (02.06.2013 u 00:01 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Eee, super, bio sam ubeđen da jedini spuštam po stepen i po, dva. Valjda će vremenom da se poboljša glas, mlad sam još
![]() Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Svaki covek ima razlicit glas i razlicitu visinu i dubinu koju moze da otpeva,pevaj iz tonaliteta koji tebi najvise odgovara i ne pokusavaj da pevas vislje nego sto ti je bog dao.Nekom je bog dao vise a nekom manje mogucnosti za pevanje.
![]() |
#7 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Upravo. Ja sam u horu pevao 7 godina, u gradskom sam kao manji bio prvi glas, a posle u muzičkoj drugi i treći pa mi je glas stabilniji kod nižih nego kod viših tonova. Moje pitanje se odnosilo na to koliko je moguće spuštanje intonacije a da to bude pristojno za slušanje. Može neko recimo za oktavu niže da peva super tačno, ali to nije to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kad smo kod gostiju, juče sam gledao neki klip, samo ritam ide bar minut, a oni igraju li igraju
![]() @Vux Ja sve spuštam od 1 do 2 stepena nikad više toga, svejedno čija je pesma. ![]() Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 990 using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 29.10.2012
Mjesto: Las Vegas, Nevada
Godina: 32
Downloads: 85
Uploads: 12
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 42 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg PA3X-76
Interesi: IT
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.03.2010
Mjesto: Beograd
Godina: 35
Downloads: 218
Uploads: 4
Rekao HVALA: 11
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: Yamaha PSR 3000
![]() |
![]()
Mislim da je najbolji odgovor dao kolega ace, a tebi bi djole preporucio ako hoces da pevas da se malo edukujes i probas da nadjes literaturu neku, kao i kod sviranja moraju da se znaju neke osnove muz teorije, tako bi trebao i kod pevanja da se zna ponesto. Prvo bi trebalo da odredis koji si glas. Znaci bason, bariton ili tenor. E sad sta je to.
basoni su logicno ljudi koji pevaju jako niske tonove, kao recimo Bajaga. Baritona ima najvise, oni pevaju izmedju basona i tenora. Recimo Aca lukas, Dzej, Aco Pejovic... I tenori najvisi muski glasovi. Zdravko Colic. Saban, Haris Dzinovic.... Recimo za Harisa mnogi moji drugari misle da on peva kako bi ooni rekli duboko ![]() On je isto Tenor Dramski. Dramski tenor peva jako, snazno, mocno. Dok je recimo Colic lirksi tenor, mekan nezan cist.. tako bi ga ja nekako opisao. Imas i spinto tenore koji mogu da pevaju i jedno i drugo... To koji si glas moze i po samom govoru coveka da se oceni ne mora da peva. Cim cujes kako prica mozes da provalis koji je glas. Znaci kad odredis koji si glas znaces sta mozes i sta ne bi trebalo da pokusavas. Lepo pevas u svom prirodnom registru i to je to. Pitaj sta god te zanima, jer mnogo jos stvari ima koje nisam napisao,a koje bi trebao da znas. Najbolje potrazi neku literaturu ili profu... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|