Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Razglasi i ozvučenja > Sistemi

Sistemi Kompletni sistemi za ozvučenje... Kombinacije...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 02.07.2013, 01:13   #11
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

ok ljudi hvala na dogovorima...elem ispala tu jos neka kinta u medju vremenu,pa odmah i porasli malo apetiti jel....elem nadjem na oglasima,lik prodaje skoro nove rcf art 425a,trazi 1400 evrica...vredi li to te novce? kako radi ta kutija? jel imao neko prilike da je proba? razlika u odnosu na art325a?te kutije bi isle na soundcraftg efx8...takodje,mogao bih da zadrzim emx5000,skinem joj limiter, i kupim,takodje ksoro ko nove fbt maxx6 za nekih 800 evrica...pa kako ga cenite sad ?pozz
Milan$ je offline   Reply With Quote
Star 02.07.2013, 01:48   #12
harepa50
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.05.2008
Mjesto: Preko sedam mora
Downloads: 1025
Uploads: 5
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 62 puta u 54 Postova
Instrumenti: KORG pa50,Futura nordiska piano,Classico gitara,Weltmeister Stella
Interesi: Muzička i video produkcija,razglasi,rasvjeta,stage
harepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblickharepa50 ist ein Lichtblick
Standard

Jako dobra kutija, u odnosu na Art325A ista snaga, isto sve, (za komponente ne znam jer ih nisam otvarao), obje su 400W, 15" bass, 2" visokotonac, samo što 425 ima DSP i samim tim bi trebala biti zvučno malo bolja, 325A fast limiter, 425A soft limiter, u suštini jako su slične, 425 je malo "upgrade verzija". Cijena nove jedne kutije RCF ART425A kreće se blizu 1000 eura, pa uporedi.

FBT Maxx6 je također odlična i izdržljiva kutija. E sad...koliko znam, u nju stavljaju B&C drajvere i zvučnike, a B&C inače ima jako tvrd sound, a takav su i dojam Maxx kutije ostavile na mene, bez obzira na jako veliku snagu i izdržljivost. Za razliku od Maxx-a, RCF ima puno topliji, širi i puniji sound. Neko će reći da je stvar ukusa, ali to je razlika koja je jako osjetna između te dvije kutije. Što se tiče skidanja limitera, ja to ne bih radio, ali znam za slučajeve gdje su skinuti i nije bilo problema, ali opet, kad već ima limiter nek stoji, pojačalo će ti biti zahvalno. Ako se ipak odlučiš na skidanje limitera, sretno i čuvaj se peakova.

Pozdrav,
Šerpa
harepa50 je offline   Reply With Quote
Star 02.07.2013, 02:00   #13
Milan$
Stvarno kod kuće

Milan$'s Avatar

Registrovan/a dana: 02.04.2009
Downloads: 6415
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 89 puta u 83 Postova
Instrumenti: Pa5x
Milan$ befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Milan$ pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

pazi sad sad sam gledao, i u mitrosu su na akciji art 425a za 1400 eura nove par,a ovaj lik mi toliko trazi za polovne mada su kao nove,ruku na srce nisu odradile ni par svirki...ako ne spusti cenu,ipak bih ja uzo nove za iste novce,garancija i sl....e sad zar je moguce da imaju skroz isto snage kao art325a? a i skoro zvuce isto kako kazes? ja se nadao bar malo vecoj snazi u odnosu na art325,ali ako si radio na njima i kazes da su iste snage,a i tonski slicno,ja bolje onda da uzmem art325a,i ustedecu skoro 500 eura, a imam lepo ocuvane art325a za 900 evrica....sta mislis drug? pozz
Dodato:
iiiiiii evo na kraju u kom smeru se odvila situacija...naleteo sam na wharfedale titan 15 activne za malo preko 500 evrica par u izuzetno ocuvanom stanju,i kupio ih na nevidjeno...ujutru mi stizu...ja otiso do prodavnice u mom kraju da cujem kako zvuce te titan,ali konkretno titan 15 a nisu imalu tu u prodavnici pa sam probao titan 312a koje su 200 wati prave snage i losije sa zvukom od ovih koje sam ja narucio bar mi je tako prodavac rekao, i mogu reci da te kutije vrlo fino sviraju i iako su 200 wati,lepo su popunile prostoriju,bas odlican,malo manjakju srednjaci,mora se to malo kio po ok ceni,s korigovati na mixeru,ali generalno za tu snagu i te novce sasvim pristojna kutija...tako da sam vodjen tim iskustvom narucio ove titan15 active,koje su 400 wati i "kao" jos bolje sviraju od ovih sto sam probao, a mislim da sam ih dobio po ok ceni,s obizorm da komad kosta 600 i kusur eura u prodavnici...pa videcemo ujutru impresije...elem kao i u pretkodnim postovima sto rekoh,planiram da ih koristim uz mixer soundcraft efx8...mislite da je to ok kombinacija? ako mi tonski ne budu odgovarale,prodacu ih,dodacu novac i kupicu art425 ili prx 615 i cao...
Dodato:
Ljudi gde bi trebao drzati gain na ovim aktivnim Titan 15? da li do kraja pa dozirati na mixeru ili kako? nisam do sada radio s aktivnim kutijama,pa ne znam kako ovo podesiti najbolje? hvala

Promijenjeno od Milan$ (06.07.2013 u 15:13 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Milan$ je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 11:54

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije