Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Solo (Workstation) > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 22.10.2007, 04:43   #11
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Uploads: 0
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

MLStudio, po tvojoj prici ne verujem da smo ja i ti na isti nivo za STUDISKI MUHABET
pa bolje pusticu te na miru, produzi dalje.

Pozdrav
BasariStudios je offline   Reply With Quote
Star 22.10.2007, 04:45   #12
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Ustvari izvinjavam se, vidim vec da dolazis sa Marsa, stigao si na zemlju 20 Oktobra.
Ne brini, *NAVALICEMO* ti mi usi ovde. Nego reci ti meni, kako na EXTREME da smanjim
glas od neke boje, neke se prejake a neke preniske.

Hvala unapred.
Star 22.10.2007, 09:34   #13
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nedime, buraz ne sikiraj se.
Ako se ne javi s ispravnim odgovorom slijedi banana
Mislim da je ovdje zaluto, ma ne samo ovdje nego u svijet muzike uopče.

Što se tiće M3, nit ja nemam o njemu nekakvo visoko mišljenje. Opčenito me u posljednje vrijeme kORG strašno razočarao, jer ovo što rade svodi se na slične radnje kako već godinama radi Roland. Prvo, čemu toliko novih aranžera, i to svakih 6 mjeseci nova generacija ?
Drugo, workstationi tj solo synthevi su im sve lošije izrade i gube na kunkcionalnosti i prepoznatljivosti kao prijašnjih godina. Čemu glupiranja s drvenim stranicama ? Od pojave LE-a KORG radi najgore smeče u klasi workstationa. Nema više nit kvalitetnog kučišta, nit kvalitetne tipke. Sve je hrpa jeftine plastike i loših mikroprekidača.
M3 je najavljen kao najbolje od najboljeg, ali pored svih novotarija ipak previše košta a premalo daje. Nedim je u pravu. Extrime je ješ uvijek puno bolji workstation od M3, ne samo za našu muziku nego opčenito za bilo koji tip glazbe.
A svi vi koji očekujete da će vam M3 biti rasturaljka za živu svirku i okidanje narodnjaka ste u debeloj banani. Prvo, ako želite Ju Ve soundove tada pokupujte Casie i DX zujalice. Jer davati pare na samplove tih istih jadnih svukova je besmislica. Odonda je tehnika otišla 20 godina unapred. Jeftinije je kupiti onda dobar AKAI sampler i neku dobru master kljavu s brzom tipkom nego se hebati godinu dana da se od M3 napravi Casio CZ ili DX "zjalo" , i onda kad izađe ponovno novi KORG-ov workstaion svršavat i prdit kao ništa ne valja.
Prvo i osnovno, provjeri samoga sebe i pitaj se "Što ja ono sviram ? i Što želim svirati ?".
Mnogi od vas će shvatiti da im je za većinu stavri i X3 predobar.

I na kraju svaki synt je napravljen za svu vrstu glazbe i odradit će svaku svirku. Ne zaboravite da su to synthesizeri i da oni u biti proizvode zvuk, tj blago rečeno oni su simulatori zvuka.
kreso je offline   Reply With Quote
Star 22.10.2007, 11:25   #14
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Standard

Ma buraz znas sta kazu kod nas u Turskoj? Nemoj jest jogurt sa djecom, poprskace te.
Nego nazad na M3...od kad je izasao do sada, imao sam ga ja samo 3 nedelje, i gotovo.
Znam sada najmanje 15 PROFI muzicara koji su prodali EXTREME, uzeli M3 i posle 2
neelje su ga vratili a sad su vec kupili EXTREME opet il trce ko ludi da ga nadju.
A da ovom MLSTUDIO il kako god mu je ime dam neke fakte do znanja:

TRITON EXTREME: RAM 96 MB, 1000 Multisamples/4000 Samples/Drum Samples.
M3: RAM 256 MB, RAM 96 MB, 1000 Multisamples/4000 Samples/Drum Samples.
TRITON EXTREME: ROM (INTERNAL) 160 MB.
M3: ROM (INTERNAL) 128 MB.
Da ne idem dalje...vidis M3 i EXTREME ROM nema neku veliku razliku ali EXTREME
ima cetiri puta vise fabricnih glasova i kombinacija u sebe.
No VALVE FORCE...nemoj reci da ne treba, SIGURAN sam da je to za tebe TV u bojama.
No MOSS...ti o tome jos nisi ni stigao na taj nivo ni da spomenes MOSS.
M3 kosta 2700$ sa taxama zajedno a EXTREME 1500 sa TAXAMA skroz nov.
Sada EXTREME nema KARMA...to je za tebe ona kineska il indiska ENERGIJA.
EXTREME nema 16 PROGRAMa u COMBI...naravno ni JORDAN RUDDESS to ne koristi,
inace JORDAN je kosarkas za NBA ligu.
EXTREME nema takav ARPEGIATOR ko sto je na M3 al moze i ovaj proci, samo ti treba
bolja video kartica onda.
Ma sta cu pricati...Pozdrav
Star 22.10.2007, 14:16   #15
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Doktore, to što nema MOSS-a je čisto dovoljno da otiđe u zaborav, a kamo li još desetak pride razloga koje si naveo. Istina Bog i ja bih za večinu rekao ne treba, ali ne zbog toga što ih ne bi koristio već stoga što nit ne znam čemu i koriste .

Inače zagovornik sam teorije da novi model mora podržavati sve što je imao i stari te ponuditi minimum duplo memorije i opcija od starog modela. Također soundovi na novom generatoru bolji od starih soundova s TOP modela, a ne da su skoro isti ili u ovom slučaju lošiji. Po meni je M3 prije nasljednik KARME-a ali da ne pričam gluposti oni su opet sasvim dva različita svijeta jer KARMA je za određene stvari bolja i od samog Extrema iako nema sampler ima svoju karizmu kao i nekad Trinity.
Mišljenja sam da je KORG počeo opsano lutati u segmentu workstationa i da više nema nekakvu urednost u proizvodnji istih. Ako se sjetimo sredinom 90-tih su dali nasljednika za X seriju u vidu N serije (koja je izašla u 4-5 varijanti), ali te varijacije su bile u stilu "slika na sliku". Također dali su pored Propecy-a i Z1 u istom segmentu i najavili revoluciju tj težnju u napredku i proizvodnji novog močnijeg ton generatora kroz Trinity kao nasljednika 01W/FD ili popularnog T3, a potom i još noviji HI sintezu kroz Triton. Unutar Triton generacije izašlo ih je van "mali milijun" no samo je Tr pratio LE-a kao nasljednik ( us stilu N364 za X3), ostale verzije od Clasica pa do Studia pa sve do Extrema osim engina nemaju veze jedan s drugima iako im je "mater" ista (KORG) i rod (Triton).
U čitavoj priči važno je odgonetnuti da nova M serija nema nikakve veze s Tritonom, ali nema nit s Oasysom iako prde na sva usta da ima puno toga od Oasysa. Da je to i istina i stime bi M3 bio sprdačina jer faktički gledano Oasys iako "babaroga" od KORG-a je već podosta stara sinteza zvuka, koja se btw razvija već dobrih 10 godina u KORG-ovim labosima. Znači da su onda trebali dati 3-4 jeftinija modela Oasysa, a ne najavljivati M3 kao mali Oasys a u biti je da mi izvinite kao dlaka između p***e i guzice. Nit je Triton, nit je Oasys.

I na kraju pojavom tih prokletih samplera u kljavama, workstationi su počeli pušiti puno stvari prvenstveno radi memorijskih kapaciteta predviđenih za sampler, a ta samplirana synteza ionako niti na jednom KORG-u neće biti nit sjena jednom AKAI-u. To su fakti, ali da sve to naprave kako valja takav KORG mora težiti preko 20 kg prvenstveno samo radi napajanja, a gdje su još zasebne elektoničke komponente unutar samog syntha.
kreso je offline   Reply With Quote
Star 22.10.2007, 14:33   #16
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard :)

Ajde da se i ja upisem!Moj odlican drugar je kupio Korg M3 pre nekih mesec dana i u pocetku sam mislio da je to klavijtura k**** ali kako je gledam i ispitujem iz dana sve mi se vise i vise svidja pa izvinite drage kolege ali moram da konstatujem da je klavijtura vrh vrhova!!!Ne cita boje od tritona ali zato ima njegove boje vrhunske fabricke,ima nekoliko banki od osysa i mnogo mi se svideo zvuk sa nje!Drugo to nije klavijtura koja je naslednik tritona nego naslednig legendarnog korga M1 pa nema potrebe da pljujete po njoj a niko se nije malo ozbiljnije zagledao u njene mogucnosti i jos nesto bez brige vrlo brzo ce se pojaviti boje sa tritona u formatu za Korg M3!Ko bude hteo da je uzima nece da se zezne verujte mi!!!!Pozdrav
Star 22.10.2007, 14:35   #17
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera

Upssssssssss zaboravih da kazem glavnu stvar!SVAKA KLAVIJTAURA IMA SVOJU NAMENU PA I OVAJ KORG M3 JE NASAO SVOJU
Star 22.10.2007, 14:35   #18
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Standard

Po mome misljenju EXTREME je i dalje KING KORGovih workstationa posle OASYSa.
Dalje, jedan NOVI sint mora da ima SVE sto je postojalo na njegov predecesor i
plus te ostale nove stvari, M3 je danas najveca KORGova propala stvar a isto i
najvece razocaranje...stvar koja je vec dokazana od strane vrlo poznatig svetskih
producenta...KORG je tu pojeo svoje.
Najjaca masina od ove zadnje serije sto su izasli je ipak MOTIF XS koji u mnogim
aspektima jede sve masine za sada...pored mene je...sav mokar...
Star 22.10.2007, 14:37   #19
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Standard

Marco, M3 nema nikakvu svoju namenu, i to sto kazes da si poceo otkrivati to si u pravu
al ako bi poznavao obe klavijature i M3 i EXTREME onako kao sto ih ja poznajem onda bi
me razumeo sta hocu reci. Uzmi EXTREME pa motaj i na njega pa ces viditi kako dan za
danom poceces i tamo da otkrivas stvari.
A kao sto je Kreso reko, chim su makli MOSS pojeo M3 svoje i bez ostale nedostatke.
Star 22.10.2007, 14:54   #20
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Pa moj drugar koji je uzeo M3 je imao extrema!Kao prvo to sto ti pricas ovde o mossu to ljudi neznaju sta je,razumes?Oni koji sviraju narodnjke njima daj klavijturu sa 5-6 boja (Gajde,neki dobar brzi mono lead,kva kva boju sa yamahe) i oni su prezadovoljni i ja ne znam sta ce njiima uopste sempleri i takve stvari,nek kupe dx 11 ili V50 i zavrsili su posao i svi ce da kazu zvuci ubija!Usnimavao sam neki solo koji je sviran na m3 u cu base i pazi ovo,ali dobro pazi!Koju god klavijturu da uzmem i snimam sa nje audio u cu base ne zvuci mi ni pola kao neki od vrhunskih virtualnih sintova koje koristim!Korg Extrem mi je naa nekim bojama zvucao stvarno bolje od tih sintova jer ima onu lampu koja stvarno daje toplinu zvuka da to nije normalno ali sam se odusevio kako mi je ispao snimak sa M3 veruj mi!Koristio sam neke padove i uspeo sam u samoj klavijturi da ga nastelujem jebe kevu kako zvuci veruj mi!A snimao sam sam i klarinet sa korga tritona studio koji ima moss ugradjen i svirao mi je solo Grga,vrhunski klavijturista e za to skidam kapu i extremu skidam kapu za organe,klavire neke gitare i tako te stvari ali veruj mi da ovaj M3 ima mnogo pozitivnih stvari!I ne mogu stvarno da kazem bila sta lose za Korg M3 sem to sto su mu izostavili mosss ali pretpostavljaam da ce da se pojavi jaci model sa tom opcijom i jos nekim sitnim detaljima koje su izostavili na ovom modelu i verovatno ce se zvati M3 pro

Favoriti

Oznake
korg

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 15:19

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije