Rascentriran zvucnik ?
Pozzz ljudi...imam problem sa jednim od JBL basova, iz 615m kutija...malopre ga ukljucio kuci posle sinocne svirke i primetim da nesto kao krci i probija, s tim da sinoc nista nisam primetio dok smo svirali, ni na jednom zvucniku...Elem, skinem prednju mrezicu, malo pomeram membranu napred nazad, i imam sta da cujem - grebe o magnet...znaci zvucnik nije crko, nije izgoreo, samo se kako se meni cini rascentrirao...upalim ga i pustim neku muziku, i onda rukom pritisnem membranu malo u donjem delu i on prestane da krci, radi normalno, i na vecim snagama...znaci pomerio se kalem, ili kako se to vec zove..Zanima me prvo jel se ovo desilo zbog prepterecenja zvucnika ili? pitam zato jer nisu sinoc bili bas nesto optereceni, a drugoj kutiji nije nista, probao sam nju, i radi normalno...jer moze biti, da je ,zbog nekog udarca ili slicnog, rascentriran? mada se ne secam ni da sam negde udario zvucnik....Nego, sto se tice sad njegove popravke, sta mislite, jer moze on sad samo da se centrira nazad i da to bude to? da ne mora da se mota? mislim ako se mota, mozda izgubi na kvalitetu, jer ne znam kako ce to majstor da odradi, a i ovaj bass ima duple namotaje, kako citah po netu.. a i kazem meni ovako kao laiku ne deluje kao da treba da se mota, jer nije crko, kazem kad pritisnem membranu u donjem delu, zvucnik radi normalno i gruva kao ranije....kako ga cenite? hvala i pozz
|