|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#11 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
U pravu si Korgovac, mora se sve skidati, samo mi je zao kad se zezam oko nekog noviteta koji se 24 sata vrti po TV-u i radiju, a on potraje 2 meseca, ne stignem posteno ni da ga odsviram 2-3 puta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.07.2008
Downloads: 2589
Uploads: 0
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 6 puta u 6 Postova
Instrumenti: Korg Extreme,Roland XP30
Interesi: Sex,droga,alkohol...sve sto vole mladi
![]() |
![]()
ljudi ja jaedva cekam da se vrati to vremetj da se svira tematski forspil,a ne kao sto kaze caka012 da provodim vreme u razmisljanju da li je jedan ton stisnuo dva iili tri puta...takodje i meni se cini da se malo vracaju ove stare pesme,ali tesko da ce se vratiti to vreme.zamislite kad bi sad bio hit PRSTEN MI VRATI DEVOJKO,od ljube alicica,ili tako neka pesmanemora dvojka moze i orijental,verujem da bi mnogi bili srecni,heheh
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Imam i jos jedan problem sa ovim novitetima, skinem ih posle dva slusanja, harmonije i forspili prosti, ali ne mogu da upamtim. Silne muke, cim poslusam neku drugu pesmu, ovu sam vec zaboravio kako ide. Kazu neki da je to bas zbog toga sto su proste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 02.03.2007
Downloads: 873
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
![]() |
![]()
ne znam drugovi ja se sve bojim da bas ne bude obratno pa da ovo ludilo ne uzme jos vise maha
i zamijene prave muzicare neki tamo dj-evi sa laptopom.... normalni ljudi su se zasitili ovih pjesmica i budalastina al isto trebamo biti svjesni da je danas vise budala nego normalnih ljudi |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banovan!
|
![]()
Pa mnje-više je tačno da se traže stare pjesme !
Ja sviram trenutno na jednom splavu u Banjaluci i kada ima ovih balavaca i balavica one hoće da postanu plave i da budu kučke prave, dok raja mojih godina i stariji od mene traže kao što neko reče, Šabana, Miroslava Ilića, Luisa neke dobre stvari, takođe dobre rok stvari i obavezno se svaka svirka završi sa ZAJDI ZAJDI ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 02.11.2006
Mjesto: chicago
Downloads: 964
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: guerrini dugmetara i pa 800
![]() |
![]()
Da se opamete malo grnadovci , sve brenino maslo i sasino , pa ljudi nema para dok se ne otpeva odakle si sele , pa ko se jednom napije vode sa bas carsije stare pesme gde ima zivota sta je ovo danas , neke tice da ne polete to je za bitange po splavovima mafijase itd , prvo to treba gore u vlasti zabraniti , ziva prnografija kad okrenes onaj pink ili grand ista g , dvojke sevdalinke 7 osminke begini rumbice sta je sa ovim baladama , ljudi ste gledali spageti westerne slicnih stvari ima u nasoj muzici kvaka tozovac cune lepa lukic , mozdace te misliti da staro modno mislim , ali nema nista isto dok se dallape ne vrate guerinke itd dueti orkestri , sta je ovo sa arrangerima decje stvari , to ovde se u americi ne priznaje nigde po dzes klubovima nema pa 800 ili druge marke orkestri sviraju mi se stalno igramo ko neka deca , bacamo pare na tyrose skupocene masine , treba malo da razmislimo sta radimo , sami smo napravili da nemamo posla kao sto je imalo ljudi vole lepe vesele pesme , nemam nista protiv sabana a brate on vecito kuka ki na groblju a drugi ga hoce kopiraju , smederevac je za njega tata mata znam licno kad gaje Buca ucio da peva p a ga zatvori u wc , a cigance se dere pa dere.
Dodato: ne skidajte bljuotine , ostavite to za sasu breninog. Dodato: radije cu biti ker pre jutarnje kafe , to ne morate skidati Promijenjeno od dugmic (24.03.2009 u 05:01 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pre par meseci svirao sam u jednom selu veridbu. Gazda je trazio akusticnu muziku, pa posto sviram kontrabas, isao sam sa fenomenalnom ekipom. Takodje je gazda skrenuo paznju da ga noviteti ne zanimaju i da voli staru muziku.
Elem, odosmo mi na "lice mesta", tamo nas ceka malo starija postava gostiju, svirka poce i to je bila jedna od najlepsih tezgi koju sam u zivotu odradio. Mozda sam mogao da izbrojim 10 - 15 pesama koje nisu bile u dvojci, i isto toliko koje su bile mladje od 10 godina. Zao mi je sto nisam imao pri sebi nesto cime bih snimio svirku, jer je bilo takvih bisera narodne muzike, pesama koje godinama nisam cuo, a kamo li svirao. Pevac, koji ce uskoro u muzicarsku penziju, zna ceo taj repertoar (za ovaj noviji repertoar je neupotrebljiv), tako da je i gazda bio odusevljen. Ne znam da li ste nekada imali takvu svirku da vam bude zao kad se zavrsi i da je iz zadovoljstva odradite. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Početnik forumacije!
|
![]() Citat:
Fadil Karic.Posle su je snimili Ljuba ,Smederevac,Dikula... Autor pesme je Zivadin Jovanovic koji je sa svojim ansamblom pratio Fadila na ploci. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 10.05.2008
Mjesto: Hadžići, Sarajevo
Godina: 31
Downloads: 1198
Uploads: 8
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 33 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa50 i Yamaha Psr 620, Alesis QX49 midi controler
Interesi: Svirka, Računari, Tehnologija
![]() |
![]()
@ Skypi
Nije bitno toliko ko je to odsvirao ili otpjevao, bitna je vrijednost one pjesme. Ja na primjer maloprije odvrnuo sebi muziku u kuci, i skoro sve sevdalinke, i slucajno samo ubacio ljepsa od noci remix. I to ona negdje u sredini, sve mi je pokvarila. Kad cujem zvuk one harmonike, pa makar i na klavijaturi dusa mi je puna. Ili kad cujem gitaricu kako svira kontre, ili mozda violinu. srce mi na mjestu, ispunjen do kraja... Treba cuvati sevdah, i sve starije narodne pjesme koje imaju neku vrijednost. ![]() Pozdrav svima
![]() |
#20 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()