|
|
Servis klavijatura - uradi sam Savjeti oko popravka, čišćenja, izmena dirki, mikroprekidača, napajanja i sl. |
|
Alati tema | Display Modes |
27.01.2008, 17:09 | #21 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
|
to si u pravu:)
to si u pravu hd od 60gb kosta oko 50e znaci 100e su ruke, ali ako se uzme u obzir da je hd od 40gb prevelik i da realno od 10-20gb zavrsava posao polovan moze da se nadje za 20e. i ja mislim da se previse uzima za ugradnju hd jer u sustini prerada ploce podrazumeva lemljenje IDE konektora na koji se povezuje hd od 2.5'' , zamislite da vam neko naplati 100e sto vam sklopi komp zar ne
pa80 moze da se nadje za 1000e i bolje je prodati pa50 i u mesto dati 150e za preradu dati 200e i kupiti pa80. ja imam pa50 i razmisljam sta da radim, da su ove prerade malo jeftinije odlucio bih se za preradu ili da sam to sve zavrsim |
28.01.2008, 17:30 | #22 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Pa vidi se da ovo neke nervira.Treba mi šema ploče i zamolio bih da mi je pošalješ mejlom ili adresu gdje je mogu skinuti da ne lutam.
Nešto me zanima oko toga i ne mislim da je to neka posebna mudrolija,pa ako provalim u čemu je caka objaviću da svi znaju Pozdrav svima |
28.01.2008, 17:57 | #23 |
Odomaćeni član
|
Iako nisam video kako sve to izgleda "rastavljeno", gotovo sam siguran da je ista fora kao kada su se, davno, u Amige 1200 ugradjivali veliki diskovi.
U originalu je 2.5" disk, i napravi se adapter na 3.5" konektor, nadje se negde da se ukrade sa ploce +12V (posto +5 vec ima u tom konektoru) i eto mudrolije...
28.01.2008, 18:10 | #24 |
Vredan član društva
|
:)
to i ja kazem smatram da to nije neka mudrost evo ako ovde na forumu postoji neko ko je nosio pa50 na ugradnju hard diska neka ga odvrne to je 5min posla i neka slika plocu i uploduje ovde na sajt sliku da vidimo svi koja je to prerada u pitanju,cija cena iznosi 100e. za svaku preradu osim ugradnje hard diska, tipa sempl i sl. pozdravljam i skidam kapu ali sto se tice ugradnje hard diska to je smesno
prerada pa50 sa preradom ce da dostigne cenu korga pa500 koji ima semplovane boje i koristi memory stic adapter a ne hdd i nece moci da se poredi sa pa500. zato smatram da je preskupo. |
28.01.2008, 18:34 | #25 |
Gost
Downloads:
Uploads:
|
Pa sad što se tiče toga čisto sumnjam da ima neko ko je toliko dobronamjeran da to učini a već je dao 150 evra za ugradnju.U to sumnjam iz više razloga mada vjerovatno ima i takvih ljudi (mislim koji bi to uradili),samo pitanje je da li oni uopšte posjećuju ovaj forum.
Možda bi to ugrozilo nečiju "Intelektualnu svojinu"-shvataš. Ipak se nadam da će se i takav naći.Nama je u krvi da nekoga "zajebemo" pa makar nas i koštalo. Aj da vidimo ima li tu istine Vel.Pozz |
28.01.2008, 23:10 | #26 |
Odomaćeni član
|
A vidi ga sad ... pa sto bi nekoga nesto kostalo da otvori svoju masinu i slika plocu??? Pogotovo ako je vec istekla garancija a i masina je otvarana i garancija je time sj*bana ...
A ciju bi to "intelektualnu svojinu" ugrozilo?? Jel` to neko patentirao rastavljanje pa50?? OK, mozda samo ja tako razmisljam, obzirom da sam sklon "budzenju" i prckanju po elektronici
29.01.2008, 00:30 | #27 |
Vredan član društva
|
:)
mislim da ste obojica u pravu ali niko nista ne gubi da slika plocu zar ne? licno mislim da je tu ugradnju hard diska pregazilo i prevazislo vreme jer se novije masine pojavljuju sa sd karticama i usb. i malo je glupo na stare fazone uzimati toliku lovu. ne zelim samo da me neko pogresno shvati i da ispadne da ja omalovazavam neciji rad, mislim da je taj bum napravljen pre dve godine oko ugradnje hdd i okej sto se toliko uzimalo ali cene klavijatura su bas opale a ta ugradnja nije. znaci koristi se ista tehnologija od pre recimo 2 godine svaka klavijatura je izgubila vrednost od 200e a taj rad i dalje kosta
ne omalovazavam nikoga i taj koji to radi je pametan covek i trebao je osmisliti sve to i da poveze i da to sve radi ali mislim da je to ipak preterano,zar ne? tako je bilo i sa racunarima a sad klinci dodaju hard diskove i memoriju sami a otvoriti klavijaturu ne treba biti ekspert i slikati plocu, stvar je samo u ljudima koji su to uradili da li zele da pomognu i drugima ili ne. |
29.01.2008, 00:42 | #28 | |
Kao kod kuće
|
Citat:
29.01.2008, 00:43 | #29 |
Vredan član društva
|
licno mislim da se isplati prerada korga pa50. ja imam pa50 i treba mi sema ploce pa80 i pa50 da uporedim.Gde da nadzem te seme ili ako neko ima molim vas posaljite mi i resicemo to.
|
29.01.2008, 00:49 | #30 |
Odomaćeni član
|
Pa naravno da se isplati, samo ne za te pare. Treba videti sta se zapravo treba uraditi i onda to posle uraditi u sopstvenoj reziji ... Ja nemam pa50, ali ima da negde nadjem te sheme
korg, pa50, usb |
|
|