|
31.05.2010, 14:24 | #21 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
|
jos bolje je ako to moze da se direktno odsvira,to mi je jos lakse,odsvirao bih i snimio direktno intro na ritam,jel moze? ali da ide sve zajedno,bass,ritam i ja odsviram kao u arranger modu?
|
31.05.2010, 15:07 | #22 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 33
Downloads: 1322
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 367 puta u 330 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
|
Epa tako be druze.... sad i od toliko postove ne svatam koja je tvoja odluka, da odsviras intro ili da odsviras varijaciju u ritmu. Svejedno
Odaberi koji ritam zelis i pritisni record i odaberi current style. E sad tu imas da odberes sta ces snimati tamo gde bise e odaberi sta zelis, recimo I1 - za intro 1, snimaces na CV1, i gore do ime ritma gde pise IT: odaberi koju traku (Drums, Perc, Bass, Acc1...5), a odabiras tako sto pritisnes Track select dugme. Stisnes start i pocinje snimanje posle uvod od nekoliko udara. I da naravno CV lenght podesis na onoliko taktova koliko zelis da bude dugo intro. Ili pa mozes da kopiras sta zelis, u ovaj slucaj intro od drugi ritam i recimo ako ti se ne svidja Bass linija, obrises samo bass liniju i snimis iz pocetka. Procedura za ovo je Menu pa Copy, i tu izberes iz koji ritam, iz koji intro u koji na tvojeg ritma. I najdole mozed izabrati dali ces kopirati samo jedan kanal ili sve. Stisnes Enter da se izvrski kopiranje. Onda idi menu pa Delete, namesti u prvi red, Intro1, Cv1 i Bass traku u tvoji slucaj. Stisni Enter da se izbrise. Onda izberi bass traku i stisni start/stop, da pocne snimanje i dosviraj bass traku onako kako ti zelis. Na kraj memorisi. Evo ti i ovaj link sa instrukcije kako se pravu ritmovi, u slucaju da nesto nije jasno, i baci se na posao da uradis onako kako ti zelis http://www.yu-midi.org/forum/showthread.php?t=10900 Pozdrav! |
02.06.2010, 16:52 | #23 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.05.2007
Downloads: 305
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
|
druze ekstra,moze i tako,zanima me da odsviram ja sam intro i da snimim na ritam taj intro, mada sam mislio da ga pravim i od midi-mislio sam da je lakse. zanima me samo oko tog bassa- ne znam ja da sviram bass, sviram aranzer i ja kad sviram ja smenjujem harmonije a on sam sara bass,ne znam kako bih odsvirao bass liniju? jer bukvalno nemam pojma kako se svira bass :-D
|
02.06.2010, 20:24 | #24 |
White Noise
Registrovan/a dana: 20.08.2009
Mjesto: Skopje, Makedonija
Godina: 33
Downloads: 1322
Uploads: 32
Rekao HVALA: 15
Zahvalili mu 367 puta u 330 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage M7, MODX8, P115, Mainstage, NI Komplete, Korg PA500, Casio itd...
|
Epa kako da ti objasnim ?!, sviraj forspila u ritma i poslusaj kako sara bass kad menjas akorde i onda pokusaj ti da ga odsviras isto u intro. I bass prati harmoniju. Recimo ako na neki deo pesme akord je Am onda bass linija se dvizi na Glavni ton u ovaj slucaj A i pomosne tonove akorda. E sad ima i iskljucke al posto neznas uopste svirati bass onda usnimi prosto za pocetak .... pa kad ti dodje neka ideja za pokomplikovano presnimices bolje.
|
Favoriti |
Oznake |
jedan, pesama, ritam, vise |
|
|