Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 05.09.2009, 00:17   #21
svrakan
Kao kod kuće

svrakan's Avatar

Registrovan/a dana: 22.11.2007
Mjesto: Subotica
Godina: 46
Downloads: 1408
Uploads: 27
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 133 puta u 116 Postova
Instrumenti: Korg pa3x pro,Kurzweil Pc3k61
Interesi: Muzika
svrakan ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
svrakan pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Treba se znati prodati dobro i posla ce biti.Ja u zadnjih par godina sviram samo organizovane stvari,svadbe,bankete,rodjendane ispracaje itd...Ove godine je svadbi bukvalno upola manje valjda smo skupi ljudima,medjutim sad kako god da razmisljam para je isto,ali samo zato sto sam se poceo angazovati polako opet u kaficima itd,a najgore je sto mogu da radim sam i ispustio sam mnogo tezgi tipa manji rodjendani gde mogu da plate jedno 100-150 evra i ja to mogao sam odraditi ali posto imam bend sve sam odbijao,i sad mi puko nedavno film i poceo sam mnogo vise da radim,u smislu sam ili sa pevacicom,pa cemo videti.Ali vidim da cu izgleda stopama Marka i Vuleta sam svoj majstor,tako je najprofitabilnije.
svrakan je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2009, 00:30   #22
siemensserbia87
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.05.2009
Mjesto: Valjevo
Godina: 37
Downloads: 301
Uploads: 41
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: Korg PA50
Interesi: Muzika
siemensserbia87 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
siemensserbia87 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Prolazi se kao bos po trnju... pozzzz
siemensserbia87 je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2009, 11:09   #23
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

#Jadna mu je majka ko se uzda u baksis i da od njega moze zivjeti,ili imati
neku vecu korist.#

Svaka čast care vidi se da nisi sviro tezge već samo isteko iskustva pojedinih muzičara koji sigurno nisu radili kod nas u Sloveniji ili u Austriji na većim gažama...Hajde sad reci kako u Beču dođe 5 cigana,Bubnjar,Harmonikaš,Gitarista,Bass i Violina...E sad ljudi imaju dnevnicu 0eur i sviraju SAMO ZA BAKŠIŠ...I nikad im ne prođe noć da ne uzmu bar 500-1000eur minimuma...Istina živa,a bakšiš je nabolja zarada koju muzičar može da zaradi...Evo javno ću da ovo da iznesem javno jer je ČISTA ISTINA i ljudi s kojima smo radili mogu da potvrde sve i slovo ove izjave...I Casinu Kongo u Slovenji sam imo dnevnicu 200eur kao i ostali članovi osim pevača Josipa Matića koji ionako vredi mnogo više od nas jel je VRH pjevanja...I kad smo na kraju pregledali bakšiš---3.700eura...Da istina,evo svi se zaprepastili koje pare smo uzeli-pun mikrofonski kogfer para...I to sad batko podjeli na 4 člana pa vidi jel se isplati bakšiš il nam je majka jadna...S tim parama sam prodo PA1X i nabacio još malo kinte i kupio PA2Xpro...Dakle praktično skoro pola instrumenta sam zaradio na svirci...Ništa više neću da dodam...Svako ima svoje mišljenje i iskustva i molim bez daljen prozivanja...Sve sam reko što sam imo za reći i nebi se rado prepucavo sa glasom razuma na forumu...Pozdrav!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2009, 12:05   #24
Simke
Vredan član društva

Simke's Avatar

Registrovan/a dana: 04.12.2008
Mjesto: Usa
Downloads: 887
Uploads: 34
Rekao HVALA: 55
Zahvalili mu 387 puta u 275 Postova
Instrumenti: magpotIZ
Interesi: magpotIZ
Simke ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Simke pošalji poruku preko ICQ messengera Simke pošalji poruku preko AIM messengera Simke pošalji poruku preko MSN messengera Simke pošalji poruku preko Yahoo! messengera Simke pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ma srbija je nekad bio rudnik para...pre 25-30g...su ljudi od jedne sezone sviranja pravili kuce i kupovali stanove...prosto za neverovati...danas sve preko 200e sto se uzme,moze se reci da je "dobra tezga"(bar je tako ovde u bgd-u)!! Ljudi su mnogo postali probirljivi,svasta nam traze da im sviramo,a pri tom sve manje i manje para.Do pre neku godinu sam imao u proseku oko 80 tezgi godisnje,a sad mi se to skoro prepolovilo.Realno dobar orkestar vredi preko 1000e....ali ko ce to da plati....tako da se i dalje zadovoljavam sa gazom od 600e za moj band od 7 ljudi.Naravno uvek je nekom to mnogo da plati,pa se cenjkaju ko na pijaci,i na kraju popuste i opet plate onoliko kolko sam im rekao.Iskreno se nadam da ce proci ova globalna svetska kriza,pa da nam se vrate one zlatne i bezbirzne godine kad se stvarno mnogo dobro zivelo od ovog posla!!!
Star 05.09.2009, 12:17   #25
Vule
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Sve je to do novca...većina naroda na ovim prostorima je takva da čim ima malo para prvo ide u kafanu ali na žalost para nema nigde...ostaje da se nadamo i verujemo da će se situacija popraviti,ništa drugo...
  Reply With Quote
Star 05.09.2009, 12:54   #26
caka012
Ovaj baš voli da kuca

caka012's Avatar

Registrovan/a dana: 03.12.2006
Mjesto: Pozarevac, Srbija
Godina: 56
Downloads: 388
Uploads: 7
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 30 puta u 26 Postova
Instrumenti: PSR 3000, Triton LE, jedan stari kontrabas i jedna bas gitara
caka012 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
caka012 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Fiksna cena je OK, ali baksis je baksis. Bar ovde kod mene (Pozarevac i okolina) baksis je uvek veci od pogodbe, tako da ja licno idem na to da uzmem svirku i sa manjom pogodbom, ako znam (ili pretpostavljam) da ce biti dobrog baksisa. Jbg, nekad covek omane sa procenom pa uzme malu pogodbu i jos manji baksis, ali taj rizik uvek postoji. Tamo gde gazda obecava dobar baksis idem i tako ali sa garancijom. Retko idem samo za baksis bez garancije, osim ako sam negde vec svirao i znam da ima dobre kinte.

Para ima, nije kao pre, ali zivi se.
caka012 je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2009, 13:07   #27
nikolakg
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 18.05.2009
Mjesto: kragujevac
Godina: 54
Downloads: 337
Uploads: 44
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 13 puta u 13 Postova
Instrumenti: pa 80,korg le
nikolakg befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard ..

Racunajte na to da danas ljudi u Kg rade za 15 eura na gradjevini i to ceo dan.Mada,eto nije za poredjenje sa muzikom ali cisto da se zna.
Treba ceniti ovaj nas posao....
nikolakg je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2009, 15:33   #28
Sejox
Glas Razuma

Sejox's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
Sejox ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Alix

Na ovaj tvoj gornji post,ipak mora ici replika,jer sam pomenut,naravno.

A zasto....?....Zato sto pokusavas biti ironican u svom pisanju,pa mene stavljas u nekakav kontekst svoje price.
Ali,u stvari,moram ti reci da ti ironija nije jaca strana i ti to NE ZNAS,zaista.
Ja tebe licno,nigdje nisam pomenuo,i ne zelim,i ne pratim sta pises,ali eto
ispalo je slucajno da je moj post ispod tvog.

Ja se inace,nikada od kada sam na forumu nisam prepucavao ni sa jednim
clanom,a s tobom ne zelim ni najmanje.

Iza svega sto sam napisao u svom postu,cvrsto stojim,jer ja zivim u realnom svijetu i to cvrsto na nogama.
Tacno je da nisam svirao tezge,ali sam bio na toliko njih sa raznim muzicarima,
pjevacima....itd,tako da tebi treba najmanje 10 godina,a i vise,aktivnog rada da dostignes taj broj.
Muzicari koje sam ja pomenuo,da sam ih poznavao ili poznajem,nisu neki
tamo "lijevi" muzikanti.Ti su ljudi obisli zemaljsku kuglu,zivjeli iskljucivo od
muzike,hranili porodice,bili boemi,trosili gomile para,putovali,svirali i jos
sviraju,studijski muzicari....itd.
Ta moja neka druzenja su privatna stvar i nije to nikakva hvala.To su samo
epizode iz zivota.
Za te ljude jedna mala Slovenija(sve zemlje bivse Yu su male) nije centar svijeta,i po tome se ne moze ravnati.Mada i gore ima jedan broj muzicara
iz BiH(mozda i iz drugih drzava) koji tu zive i odlicno rade,i ne zale se..Da ih ne nabrajam-ima ih i na forumu....
Cak znam licno covjeka iz BiH koji je svirao na polaganju kamena temeljca
za jedan objekat u Ljubljani.On dosao iz BiH da to odsvira,a ti zivis u tom gradu.

To sto pises da cigani u Becu sviraju samo za baksis,znao sam sigurno i prije
tebe,mada nije ni bitno.Ali,to je takav mentalitet tih ljudi,da su oni spremni
i na takav rizik,a to je-ili da zarade ili da rade dzaba.Drugog izbora nisu imali.Posrecilo im se....I neka je.

Dalje me zaista cudi,sto su kod tebe uvijek puni mikrofonski koferi para
od baksisa.Pa stvarno,onda ne znam kako ti do sada nemas recimo,svoj
privatni studio,svoju privatnu kucu ili stan,Ketron Audiu i Oasisa,Mercedesa....
Jer zarade koje pominjes su zaista enormne i od njih se ovo sve moze ostvariti.
Do jucer si kukao da sjedis kuci a fajlasi rade.Sta se desilo sa fajlasima-da nisu izumrli.
Oprema koju posjedujes jeste vrlo kvalitetna,ali nije najbolja koja se moze naci
na trzistu.(o tome necemo-ukusi,ali i cinjenice).Igrom slucaja,a ne mojom zeljom,slucajno znam,recimo,i koje setove koristis i na jednoj i na drugoj klavijaturi.Kupljeni su i nisi ih pravio-ali to je tvoje pravo,pa necemo ni o tome.
Sam sebe ocjenjujes da si na visokom nivou svirke-tako ne pricaju pravi muzicari.Oni rade svoj posao a drugi neka ocjenjuju njihov rad.

Uglavnom,MOMAK,jos jednom bih te zamolio da u svom pisanju zaobidjes
mene kao osobu,a na moje postove mozes odgovarati ali bez pominjanja
moga imena.
Moj ti je savjet-spusti se na zemlju,okreni se oko sebe,i nemoj pokusavati
biti ironican,jer ti to NE IDE.Pokusaj zivjeti u realnom svijetu i vremenu,a ne
u masti i necemu imaginarnom.
Ako bih ja htio biti ironican,dovoljno bi bilo prokomentarisati samo tvoj potpis,
i odmah je sve jasno.Mislim da pola foruma koji se razumiju u ono sto pise
u tvom potpisu,to smatra "teskom provalom",i mora se covjek nasmijati.

I na kraju-ja i dalje smatram,da se na ovim nasim prostorima,od baksisa
ne moze zivjeti,nego od stalno ugovorenog,kontinuiranog posla.

Ja sto sam imao reci,rekao sam,jer sam morao odgovoriti onako kako jeste i
onako kako ja smatram da treba-realno i sto korektnije i bez uvreda.
Ne mislim se vise javljati,osim ako ne bude opet neka nebuloza,ili pokusaj
lijecenja nekih frustracija,preko moga imena.

PS: Ovo sto ispod moga nick-a pise "Glas razuma"(a ti na to aludiras),nisam
ja napisao.Napisao je neko drugi,nisam ni pitao ko.Ako to ima svoje opravdanje neka stoji,a ako nema neka se brise.

Pozdrav svima,

Click for Sarajevo, Bosna i Hercegovina Forecast
Sejox je offline   Reply With Quote
Star 05.09.2009, 16:26   #29
Bugibendts
Početnik forumacije!

Bugibendts's Avatar

Registrovan/a dana: 10.12.2007
Mjesto: trstenik
Godina: 48
Downloads: 1107
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: kork pa 800-yamaha dx11
Bugibendts befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Bugibendts pošalji poruku preko MSN messengera Bugibendts pošalji poruku preko Yahoo! messengera Bugibendts pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

drage kolege nemojte se uvrediti ili me pogresno shvatiti muzika je kao i ribolov a mi smo prodavci magle neko svira neko pusta fajlove znaci svi se mi borimo kako znamo i umemo da uzmemo neku paru ali sada je problem ko kako dolazi do toga.na sta konkretno mislim ovako vecina kolega nikada ne bi otisla u neki lokal da svira dok ne cuje da tamo ima muzika i da dobro prolaze sa kintom i onda pocnu da pricaju razne gluposti za kolege kod gazde i ljudi da bi upali na tu gazu mene to nervira i zbog toga ce sve manje posla biti i jos jedan vazan faktor na primer pre 20god je bilo lupam 100 muzicara pa se taj broj godinama uvecavao i sada na primer ima 800 muzicara pa podelite to malo para sa svima i sta ostane znaci ogroman je problem sto nas ima puno .slazem se da bend ili pojedinac ako svira sam treba da ima kvaliteta ali se zapitajte da li gazde i vecina gostiju traze dobru muziku ili pevacicu koja svasta radi jer dok sam svirao u bendu prvo sta me je gazda pitao uvek a koja ti je pevacica i jer je j... neko iz benda sada tih problema nemam jer radim sam i mogu vam reci da odlicno zaradjujem ko me poznaje znace da ne lazem evo mog trenutnog angazovanja pon. i uto. imam po 60e u jednoj piceriji sre.cet.pet.sub i ned. imam po 30e u drugom lokalu ne kazem da sam neki profi ali trenutno je tako .mozda je to za nekog malo za mene je to veoma lepa parica i da naglasim muzikom se bavim od 91.god znaci tada sam poceo po kafanama i veseljima da sviram.voleo bi da svi mi kolege stavimo na papir koliko smo ulozili u opremu i da smo svi mi veliki bolesnici izvinite ali tako nazivam i sebe da ne biste mislili nesto pogresno jer mi toliko ulazemo da ni sami nismo svesni sto puta sam rekao sto nisam moler kupim jedan valjak od 150din. i cepaj a ne ovo kupi mikser 1000e. kupo kljovu 2000e. kupi zvucnike 1500e ljudi kolege moje drage zar to nisu pare da li razumete o cemu pricam licno moje misljenje je da svi mi lepo zaradjujemo e sada onoliko koliko nam treba mi ne mozemo nikada zaraditi za jedno vece da vas vise ne bi gnjavio budite mi pozdravljeni i bez prepucavanj zamolio bi vas jer smo mi svi kolege i tako treba i da se ponasamo kao jedna velika porodica joz jednom poz.
Bugibendts je offline   Reply With Quote
Star 06.09.2009, 00:15   #30
caka012
Ovaj baš voli da kuca

caka012's Avatar

Registrovan/a dana: 03.12.2006
Mjesto: Pozarevac, Srbija
Godina: 56
Downloads: 388
Uploads: 7
Rekao HVALA: 29
Zahvalili mu 30 puta u 26 Postova
Instrumenti: PSR 3000, Triton LE, jedan stari kontrabas i jedna bas gitara
caka012 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
caka012 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od nikolakg Pokaži Post
Racunajte na to da danas ljudi u Kg rade za 15 eura na gradjevini i to ceo dan.Mada,eto nije za poredjenje sa muzikom ali cisto da se zna.
Treba ceniti ovaj nas posao....
Svakako da te dve stvari nisu za poredjenje, ali sa druge strane, gurati kolica ili nositi dzakove 12 sati za 15 evra ili svirati nekoliko sati za 100 ili vise evra... treba misliti malo i o tome. Jedan muzicar odavde kaze "nisam djavo da mi je malo, djavolu je uvek sve malo".
Ne kazem da treba svirati po svaku cenu, ali u danasnje vreme novac se mnogo tesko zaradjuje a mnogo lako trosi. Samam tim, treba ga ceniti i ne treba biti neskroman.

I jos nesto. Kazu da nije najskuplji alat onaj koji je najskuplje placen, vec onaj koji stoji kuci i ne radi, bez obzira koliko je placen.

Treba naci sredinu, a sve u zavisnosti od kvaliteta svirke koju nudis i situacije sredine u kojoj radis.

Promijenjeno od caka012 (06.09.2009 u 00:17 sati)
caka012 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:16

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije