|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#21 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Obilazeli ti Sokojevci i ovdje u minhenu
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
![]() |
![]()
Drugovi moji!
Kod nas u RH, priznate grupe ala Vruća linija, ( bivša Hot-line ), Noćne lutalice, Condori......imaju iza sebe nekoliko CD-ova, a sve su pobrali sa prostora bivše Yuge, prepravili, i sad su to nazovi veliki hitovi.. I ja da plaćam za njih autorska prava???????? Ne dolazi u obzir!!! Po čemu su to strašni muzičari i pjevači toliko bolji i kvalitetniji, od recimo naših kolega Milančeta, Ronaldinjosa, Nestora......da ne nabrajam više da se neko ne naljuti, i koji beru nekoliko desetaka tisuća Eura recimo za jednu Novogodišnju noć???? Hebem im sunce, dođu na koncert, otpjevaju svojih 10 i još tuđih 10 pjesama, i poberu silne pare, a mi se tu mrljavimo i brljavimo za cijenu od 10 -500 Eura, moraš znat svirat sve, i još ti pijanci i glupi gazda pušu za vrat, a sviraš nekoliko sati. I takvima da plaćam za autorska prava?? Ne želim, Radije nek me pošalju u buksu, jel novaca za kaznu nemam, a i ako odem u buksu, još ću tamo i zaraditi na farbanju radijatora.. A i ako mi neko dođe kenjat za sviranje.....u koferu je uvjek jedna noga viška od stalka za mikrofon. Pa da vidimo...... Jel ljudima je više dosta pljačke i izmišljanja gluposti. Svaka čast izuzecima, koji stvarno pridonose da se ova naša bijedna estrada održava koliko toliko na životu, ali za kojekakve šufte ne dam niti centa!!! NE DAM!!!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
i ja mislim da se muzicari samo moraju drzat zajedno i protiv toga, ako zagusti potpisat neku peticiju, ako treba svi cemo s foruma podrzat, stavicemo ime i prezime i broj osobne/licne, moj prijedlog
![]() |
#24 |
Nishki
|
![]()
Hmmmmm.........Muzicari da se sloze????????
Daj boze!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
ako nista, mi ekipa na forumu, to bar nije toliko tesko, a i opcenito zajednicki interes muzicara, barem se tad trebamo slozit
![]() |
#26 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
Mislim stvarno.....
Pa dajte si samo pogledajte, majku mu...po čemu neko toliko vrijedi da recimo za jednu Novogodišnju noć uzme 70 000 Eura???????? A mi koji stvarno moramo znat svirat i pjevat sve, i narodno, i zabavno, i pop rock... i sve...... ne možeš dobit više od 500 Eura..... Svaka čast tim pjevačima, al mi očito ispadamo budale... i to kakve!! Pa nek onda idu oni svirat tezge za 30 Eura za noć...pa da vidimo... Ja znam da je i Sokoj, i Zamp, i šta sve već ne...samo još jedno u nizu guljenja gdje država pljačka i stavlja sebi u đep. al opet....... Promijenjeno od svirko (02.04.2010 u 08:15 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Drugar foruma
|
![]() Citat:
U skladu sa ovom konstatacijom, procitajte sledece: http://pollitika.com/hds-zamp-iri-il...vno-vlasni-tvo Pa mi recite da li treba "ugusiti" i narodne umotvorine i izvorne pesme i igre. Zakon je cudo i ako si pokriven zakonom mozes sve. ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Drugar foruma
|
![]()
U potpunosti se slažem sa kolegama Svirkom i d3llbQy DM.
![]() |
#29 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Ma,u pravu ste,drage kolege,ali te cjene,jednostavno,diktiraju zakoni tržišta.Naravno da Cece,Severine i ine,ili ini ne vrijede toliko novaca,ali što ne bi uzeli,kad im se može.
Što se tiče naknade za autorska prava,mislim da bi se trebale poštovati,ipak je to intelektualno vlasništvo.Pa,autori filmova,knjiga i ostalih umjetničkih medija dobiju naknadu za svaku izvedbu filma ili za svaku prodatu knjigu i sl.Pa,mislite li da jedna umjetnička slika vrijedi 80 000 000 dolara.Ne vrijedi,ni u snu.To su ovi lovatori nabili cjene,da izbjegnu plaćanje poreza(u većini zemalja se ne naplaćuje porez na umjetnička djela)Tako i opštine ili državice,bivše nam zajedničke domovine,plaćajući Cece,Severine,Brege,Čole i ine po stotinjak hiljada evra po nastupu,peru novac od raznih sumnjivih poslova,ali to je već neka druga tematika.Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Švaler Veteran
![]() |
![]()
@ bokajunior,
ne kažem ja da treba narodno gušit. Pogledaj jednu stvar sad.....Gdje je taj autor koji je recimo "osmislio" neki narodni običaj, recimo kao kod nas što zovu " čehanje perja", na primjer. Neko je to od davnina začeo, a to je NAROD, i kroz godine se nešta dodavalo, i na kraju je sad to jedna velika narodna tradicija u nekim krajevima. I sad na kraju, država pljačka taj narod s autorskim pravima, a i KUD koji izvodi to, i prenosi kulturnu tradiciju naroda, naroda koji je i stvorio tu istu državu!!!! Mislim, ne kažem ja da dobre pjevače, dobre grupe, ali koji stvarno stvaraju SVOJE pjesme, da ih se treba štit na neki način, ali braćo moja, zar jedna Severina vijedi 50 000 Eura za jednu noć, a KUD koji prenosi narodnu tradiciju ne može toliko skupit za godinu dana???? Govorim ovo samo iz primjera za RH, a znam da nije niti drugdje ništa bolje. I u ostalom, ko pita za autorska prava kad nešta skidaš preko torrenta, rapidshare-a, file*******-a...?? Nek pokušaju i to zabranit... Mater im lopovsku, još će na radio uređaje, CD plejere stavljat brojače, i koliko pjesama preslušaš, toliko češ platit. Lopovi jedni.....ufffff, opet mi je tlak na 250................. Jaooooo, al će da radi nogica od stalka........ Promijenjeno od svirko (02.04.2010 u 11:56 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|