|
![]() |
#21 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Hvala kolega
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Vredan član društva
|
![]()
Dobar rok ritam samo bi ja stravio neki drugi DK! Ili bar drugi dobos, jer ovaj zvuci kao da neko zakiva eksere na tarabu!
![]()
![]() |
#23 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 01.06.2009
Downloads: 96
Uploads: 0
Rekao HVALA: 19
Zahvalili mu 64 puta u 64 Postova
![]() |
![]()
Preslusao sam samo zadnja dva snimka jer ostale iz nekog razloga ne mogu da otvorim. Super zvuci, a poznavajuci rolande ovo sigurno ''kida'' na razglasu!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ovde ima neki bag na drugoj strani. Kada se pokusa otvoriti druga strana, ubrzo nakon ucitavanja otvara neki sadrzaj na *******-u, a ne lepo stranu
![]()
![]() |
#25 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Postoji neki bug, kad se postavlja preko *******, to se i meni desavalo u nekim temama sa demo snimcima. Tada sam svirao Exr E2, koji je zaista odlično izlazio na razglas i punio kutije opasno, ali je bio katastrofa za korišćenje, skoro neupotrebljiv. Sada radim sa Va7, i potrudiću se da postavim neke snimke koje imam snimljene na brzinu, čisto da se čuje. Acko digao si temu iz mrtvih, i dao mi podsticaj da bacim neki novi demo,
![]() Dodato: Roland Va7 je u pitanju. Odmah da kažem nisam zadovoljan ni svirkom ni kako su ispali snimci. Kada snimam odnos instrumenta mi je katastrofa, sve se poremeti, isto tako mi i efekti nekako dolaze do izražaja, pogotovo Hall i Delay, ne znam šta se desi, ali na ozvučenju nije tako, no nebitno, čisto da čujete kako radi Va7. Snimao direktno u lap top, sa naravno integrisanom zvučnom, sa nekim jadnim kablom, a monitoring su mi bili zvučnici od lap topa, ![]() ![]() ![]() Promijenjeno od calevh (07.03.2014 u 00:00 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Valjda sam sad dodao snimke,
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
![]() |
![]()
Meni se ovaj sound sa VA7 u globalu svidja... Rumbe standardno dobre, i vuku onaj smek na stare g serije, i odma mi probude nostalgiju
![]()
DOK NE PROBAM LAVETINU ZA MENE JE PRASE CAR ZIVOTINJA! Promijenjeno od yamahapassion (07.03.2014 u 03:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
@Yamaha.. Hvala na komentarima, klavir je sa možda malo više Reverba ovde na snimku, ali kao što rekoh, uživo mi izlazi sa dosta manje Reverba. Za "Koketu" je korišćen fabrički Funk ritam, zato je tako i dobar bas, fabrički ritmovi na Va seriji su jako dobri, pogotovo su bas trake "otkucane" strašno. Inače je kombinacija Finger i Slap Bass - a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Super je kolega
![]() ![]() ![]() PS: Zameni klavijaturu u opisu profila ![]() Pozdrav i samo udri ![]() ![]() PS2: Ajde posto i ti imas VA, da te pitam nesto, mozda znas...Naprimer za Upper1 i Upper2 je skroz iskljucena dinamika, tj. na LOW je i kad se svira, mnogo su Upper-i glasni u odnosu na Arranger, a i jacina im je na 127, e sad ja to resim tako sto potenciometar za Balance pomerim ka Accomp-u i onda se smanjuje jacina Upper-a, ali mi se isto smanjuje i jacina Lower-a, pa mi se onda on nista ne cuje, a ja volim da se cuje u pozadini Strings na Lower-u recimo, ali kako se smanjuje ovo, smanjuje se i on. Jel postoji neka fora da se ne smanjuje on, ili kada se iskljuci dinamika za Lower na odredjenoj boji, onda Lower se cuje dok se vrti potenciometar za Balance, ali cim se promeni boja, menja se i dinamika, tj. postane opet po starom MED za Lower1 umesto LOW da ostane. Jel moze ovo da se sredi nekako da se ne menja, tj. da ce LOCK-uje nekako? Probavao sam neke, ali nesto mi slabo ide ![]()
![]() |
#30 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Acko, hvala na komentarima. Cekamo tvoje snimke, da čujemo,
![]() Evo kako ja to radim. Na ekranu u donjem desnom uglu imas ikonicu Mixer, kad je pritisneš, na donjoj strani ima Keyboard mixer, style mixer..." tako neki nazivi... Na prvoj ikonici kada je pritisnes, otvara ti se pregled delova koje sviraš u relanom vremenu (Uper 1, 2, Lower...) Sa desne strane imaš 4 ikonice (Volume, reverb, chorus, delay), odabereš volume, i sada svaki "part" podesiš onoliko koliko ti odgovara, sve zavisi koliko su ti jako podešeni ritmovi. Onim strelicama sa desne strane, biraš sledeću stranu, na kojoj su prikazani Lower - i, Mbass, Mdrums... Na zadnjoj kartici u donjem redu, ne znam kako se tačno zove, postoji globalno podešavanje jačine. Znači imaš u prvom redu, "Drums", zatim "Bass", "Accomp", "Lowerr" i "Upper" partove, tu možeš takođe podešavati odnos između ovih delova. Ja "Lower" u ritmu ne koristim, već mi svaki ritam ima traku na kojoj je Strings. Uključujem Lower-e po potrebi i njih snimam zajedno sa bojama. Kasnije kada zaključavam ritam, pored ritma, zaključam samo tempo, dok "Keyboard" ne diram, i onda su mi Lower - i za svaku boju različiti, onako kako sam ih ja podesio. Eto, nadam se da smo se razumeli. Ako te bilo šta interesuje, pitaj, ![]() Dodato: P.S. Kada radiš na ovaj način i kada prethodno središ sve boje i ritmove po jačini, nemaš potrebu za korišćenje "Balance" potenciometra. Koristim ga isključivo, kada pratim tekst pesme, pa mi treba neka boja samo malo utišana, kao pratnja u pozadini. Promijenjeno od calevh (07.03.2014 u 15:15 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|