Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 08.03.2013, 20:23   #1
RNenad
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 01.03.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
RNenad ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Nautica Pokaži Post
@Ace kolega citiracu sebe

to je samo moje misljenje kao amatera jer i ne planiram da se profesionalno bavim muzikom, ako sam pogresio ja se izvinjavam ali mislim da svako ima pravo na svoje misljenje
Hm, pa izgleda da ti, ja i drugi, koji imamo slično mišljenje, ni nemamo pravo iznošenja istog. Pošto se kosi sa mišljenjima drugih, koji ne misle tako.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od zeljko Pokaži Post
Najgore je sto se tesko moze doci do pravih nota a ne kopija nekakvih..A jos gore ako sviras u kafani i neki gost ti zatrazi neku pjesmu koju si ti vec cuo ali u tom momentu nemas note ili nemas tako dobro razvijen sluh ili mastu da malo na svoj nacin odsviras pa ako treba i sa greskama,pa mu kazes neznam tu i mozel neka druga,pa opet sve tako dok gost ne poludi pa kaze sviraj sta god hoces i da ti sam izaberes,vazno je da bar nesto odsviras za njegovu dusuAli nije to to,to samo pokazuje koliko jedan muzicar koji zna da cita note nije za kafane..Moje misljenje je da u kafani ako neko hoce da svira treba i te kako da ima dobar sluh i da vise treba da ima tu sposobnost da odsvira nesto po sluhu,jer u kafani se nema vremena za ucenje,vec treba svirati hehe..Pozz
hahahahaha Drug, znači ispada, ode čovek na svirku. Ponese poveći kofer sa notama. Neko naruči pesmu, on uzme tražiti note za nju i opet tako. Verujem da bi maksimum bio 5 pesama za veće i zagarantovane batine.

Promijenjeno od RNenad (08.03.2013 u 20:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
RNenad je offline   Reply With Quote
Star 08.03.2013, 20:33   #2
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Registrovan/a dana: 22.12.2004
Mjesto: Vinkovci
Godina: 53
Downloads: 1946
Uploads: 8
Rekao HVALA: 113
Zahvalili mu 111 puta u 107 Postova
Instrumenti: cantus IV
romario befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
romario pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Zeljko ,
u cubase kad ucitas midi file,znas da mozes vidjeti i ispisati
note svake pojedinacne trake.
A vjerovatno imas milion midija,kao i ja
Ako znas note,nebo je granica...
Uci se i u kafani,ali se mora zagrijati stolica kod kuce.
U kafani se nesto drugo dobije ,a kod kuce i u skoli opet nesto drugp.
A kafana sa narodnom muzikom ne znam bas
da jos ima.
Nema vise publike,ostarila je,gledaju sapunice
kod kuce.
Svirke omb u kaficima su nesto drugo.
Ja sa cetiri banke sam u kao u djecjem vrticu kad dodjem
na takve svirke.
Postovano sa mobilnog uređaja
romario je offline   Reply With Quote
Star 08.03.2013, 21:12   #3
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@RNenad pa ja to sam i mislio,dzaba mu note ako nije uvjezbao prije i opet mu treba da ima sluha,mada ja kazem i slazem se da treba znati note i kad zapne na nekim teskim ili brzim stvarima da se pogleda o kojeim tonovima ili trilerima je rijec...Ja nikad nisam ucio note mada sam trebao.Samo kazem da treba ipak puno vjezbe i iskustva,sto veci repertuar i da se prije nego sto se ode u kafanu svirat sve to dobro uvjezba a one pjesme koje gost naruci a nisi nikad uvjezbao i nemas note a imas u glavi melodiju i slusao si tu pjesmu vec treba ipak imati dobar sluh i odsvirati to gostu ako trazi,a ne reci neznam ja to i pitat mozel neka druga hehe.

@romario sve je to ok sto kazes,samo ako cemo da ucimo po midi fajlovima kako se tamo svira i kakvih sve midi fajlova losih ima onda tek mogu da zamislim kakva ce to biti svirka..Imam midija dosta ali to nije vidilo muzike kakve ja mogu zamisliti i kako jedan pravi orkestar moze da odsvira...Neki dan bio ovdje u minhenu u jednoj prodavnici koja se zove Kaufhof a ispred prodavnice sviraju 4.muzicara neznam sta su i odakle su ali kako ljudi sviraju to je strava a nije nasa muzika i opet milina ih slusat.
Klarinet,harmonika,akusticna gitara i silofon..Znaci uzivo bez pojacala..Ja kad sam ih cuo ostala su mi usta otvorena sve dok mi zena ne rece covjece zatvori ta ustaMa nema ljudi sviraju ubijaju..Ja licno nisam jos cuo ovdje u ovim kafancugama da neko tako dobro i sve tacno svira,a to sa midijima to je bezveze po meni,svaka cast pojedinim midijima ali vecina je sranje..Pozz

Ubacio sam im 2 eura u sesir

Promijenjeno od zeljko (08.03.2013 u 21:20 sati)
zeljko je offline   Reply With Quote
Star 08.03.2013, 22:04   #4
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Standard

Ne vidim razlog da ne ispises note iz dobrog midija
i po njima naucis pjesmu ?
Ako ti je tako lakse,zasto ne .
Naravno da je uvjet za to da citamo note.
Ja rijetko koristim note,ali to je zato sto ne sviram
zahtjevne pjesme.
Ali kada je potrebno,naravno da se koristim i sa midijma.
Konkretno,kada sam skidao jedan solo iz pjesme djevojka sa cardas nogama
,pomogao sam se sa midijem.
Nije bio sto posto tocan ,ali mi je olaksao posao.
Probaj taj dio skinuti na sluh .
Star 08.03.2013, 22:11   #5
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Cini se da ti badava pokusavas da ukazes na najnormalniji put kada je u pitanju muzika. Mnogi to sto ti zelis da im kazes jednostavno nece da shvate. Odprilike bi to bilo kao kad bi neko htio da se bavi literaturom a ne zna abecedu ili je legastenicar.
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 08.03.2013, 22:24   #6
zeljko
Banovan!

Standard

Bas me interesuje kako bi mi vi odsvirali pjesmu ali odmah koju bi vam ja zatrazio u tom momentu uz klavijaturu ili sve jedno uz harmoniku bez orkestra po notama a da je prije toga mozda niste nikad culi niti uvjezbali a sve stoji u notnom zapisu kako se svira i nema vremena za vjezbu...Ako stvarno ste to sposobni da uzmes note i odmah sve odsviras kako treba onda kapa dole...Ja sam isto rekao da nebih bilo lose da se poznaje muzicka teorija i sve sto se uci u muzickim skolama note itd..Ali neko ko nema sluh za muziku dzaba mu note kad nezna da prati pjevaca kako treba i svira jedno a pjevac pjeva drugo..Pozz

Promijenjeno od zeljko (08.03.2013 u 22:25 sati)
Star 08.03.2013, 22:34   #7
RNenad
Početnik forumacije!

Lächeln

Citat:
Bas me interesuje kako bi mi vi odsvirali pjesmu ali odmah koju bi vam ja zatrazio u tom momentu uz klavijaturu ili sve jedno uz harmoniku bez orkestra po notama a da je prije toga mozda niste nikad culi niti uvjezbali a sve stoji u notnom zapisu kako se svira i nema vremena za vjezbu...Ako stvarno ste to sposobni da uzmes note i odmah sve odsviras kako treba onda kapa dole...Ja sam isto rekao da nebih bilo lose da se poznaje muzicka teorija i sve sto se uci u muzickim skolama note itd..Ali neko ko nema sluh za muziku dzaba mu note kad nezna da prati pjevaca kako treba i svira jedno a pjevac pjeva drugo..Pozz
Nemoj tako, drug. Pa ljudi su "profesionalci" i oni mogu sve. Čak i ono što drugi ne mogu, oni ipak "mogu". Svaka im čast na tome. Mada, ja sam ipak skromniji. Skromne ambicije imam. Prosećan "kafanski" muzičar. Sasvim dovoljno. Tolika "pamet" bi mi naškodila. Nemam ja toliki kapacitet mozga.
Star 08.03.2013, 23:06   #8
romario
Stvarno kod kuće

romario's Avatar

Standard

Citat:
Zeljko ,
u principu koju god zelis pjesmu cu ti odsvirati,trebas samo
izabrati instrument.
Meni to nije problem.
Ali svejedno bi volio da mogu citati note kao novine.
Kao neki moji prijatelji,nije to bauk.To se nauci .
Eto,ja nisam to savladao do kraja...i malo mi je zao zbog toga...
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od RNenad Pokaži Post
Nemoj tako, drug. Pa ljudi su "profesionalci" i oni mogu sve. Čak i ono što drugi ne mogu, oni ipak "mogu". Svaka im čast na tome. Mada, ja sam ipak skromniji. Skromne ambicije imam. Prosećan "kafanski" muzičar. Sasvim dovoljno. Tolika "pamet" bi mi naškodila. Nemam ja toliki kapacitet mozga.
Ti si nekakav pametnjakovic kolega izgleda ...

Promijenjeno od romario (08.03.2013 u 23:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
Star 08.03.2013, 23:25   #9
zeljko
Banovan!

Standard

Ma pusti Nenada nego hajde ti meni ovo odsviraj ovako i ja ti posaljem 50 eura na racun,a koje ces instumente svirat prepustam tebi da izaberesSamo znaj jedno dusa u svirfanju mora da se cuje hehe

http://www.youtube.com/watch?v=Bj9YSbvN4Mc
Star 08.03.2013, 23:39   #10
RNenad
Početnik forumacije!

Standard

Citat:
Originalno postovano od romario Pokaži Post
Ti si nekakav pametnjakovic kolega izgleda ...
Ne, taman posla. Samo običan, prosečan, da ne kažem "glup".
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 17:20

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije