|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 01.03.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]() Citat:
Dodato: Citat:
![]() ![]() Promijenjeno od RNenad (08.03.2013 u 20:26 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Zeljko ,
u cubase kad ucitas midi file,znas da mozes vidjeti i ispisati note svake pojedinacne trake. A vjerovatno imas milion midija,kao i ja ![]() Ako znas note,nebo je granica... Uci se i u kafani,ali se mora zagrijati stolica kod kuce. U kafani se nesto drugo dobije ,a kod kuce i u skoli opet nesto drugp. A kafana sa narodnom muzikom ne znam bas da jos ima. Nema vise publike,ostarila je,gledaju sapunice kod kuce. Svirke omb u kaficima su nesto drugo. Ja sa cetiri banke sam u kao u djecjem vrticu kad dodjem na takve svirke. Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
@RNenad pa ja to sam i mislio,dzaba mu note ako nije uvjezbao prije i opet mu treba da ima sluha,mada ja kazem i slazem se da treba znati note i kad zapne na nekim teskim ili brzim stvarima da se pogleda o kojeim tonovima ili trilerima je rijec...Ja nikad nisam ucio note mada sam trebao.Samo kazem da treba ipak puno vjezbe i iskustva,sto veci repertuar i da se prije nego sto se ode u kafanu svirat sve to dobro uvjezba a one pjesme koje gost naruci a nisi nikad uvjezbao i nemas note a imas u glavi melodiju i slusao si tu pjesmu vec treba ipak imati dobar sluh i odsvirati to gostu ako trazi,a ne reci neznam ja to i pitat mozel neka druga hehe.
@romario sve je to ok sto kazes,samo ako cemo da ucimo po midi fajlovima kako se tamo svira i kakvih sve midi fajlova losih ima onda tek mogu da zamislim kakva ce to biti svirka..Imam midija dosta ali to nije vidilo muzike kakve ja mogu zamisliti i kako jedan pravi orkestar moze da odsvira...Neki dan bio ovdje u minhenu u jednoj prodavnici koja se zove Kaufhof a ispred prodavnice sviraju 4.muzicara neznam sta su i odakle su ali kako ljudi sviraju to je strava a nije nasa muzika i opet milina ih slusat. Klarinet,harmonika,akusticna gitara i silofon..Znaci uzivo bez pojacala..Ja kad sam ih cuo ostala su mi usta otvorena sve dok mi zena ne rece covjece zatvori ta usta ![]() Ubacio sam im 2 eura u sesir ![]() Promijenjeno od zeljko (08.03.2013 u 21:20 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ne vidim razlog da ne ispises note iz dobrog midija
i po njima naucis pjesmu ? Ako ti je tako lakse,zasto ne . Naravno da je uvjet za to da citamo note. Ja rijetko koristim note,ali to je zato sto ne sviram zahtjevne pjesme. Ali kada je potrebno,naravno da se koristim i sa midijma. Konkretno,kada sam skidao jedan solo iz pjesme djevojka sa cardas nogama ,pomogao sam se sa midijem. Nije bio sto posto tocan ,ali mi je olaksao posao. Probaj taj dio skinuti na sluh . Postovano sa mobilnog uređaja |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Cini se da ti badava pokusavas da ukazes na najnormalniji put kada je u pitanju muzika. Mnogi to sto ti zelis da im kazes jednostavno nece da shvate. Odprilike bi to bilo kao kad bi neko htio da se bavi literaturom a ne zna abecedu ili je legastenicar.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banovan!
![]() |
![]()
Bas me interesuje kako bi mi vi odsvirali pjesmu ali odmah koju bi vam ja zatrazio u tom momentu uz klavijaturu ili sve jedno uz harmoniku bez orkestra po notama a da je prije toga mozda niste nikad culi niti uvjezbali a sve stoji u notnom zapisu kako se svira i nema vremena za vjezbu...Ako stvarno ste to sposobni da uzmes note i odmah sve odsviras kako treba onda kapa dole...Ja sam isto rekao da nebih bilo lose da se poznaje muzicka teorija i sve sto se uci u muzickim skolama note itd..Ali neko ko nema sluh za muziku dzaba mu note kad nezna da prati pjevaca kako treba i svira jedno a pjevac pjeva drugo..Pozz
Promijenjeno od zeljko (08.03.2013 u 22:25 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Početnik forumacije!
![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Stvarno kod kuće
|
![]() Citat:
u principu koju god zelis pjesmu cu ti odsvirati,trebas samo izabrati instrument. Meni to nije problem. Ali svejedno bi volio da mogu citati note kao novine. Kao neki moji prijatelji,nije to bauk.To se nauci . Eto,ja nisam to savladao do kraja...i malo mi je zao zbog toga... Postovano sa mobilnog uređaja Dodato: Citat:
![]() Postovano sa mobilnog uređaja Promijenjeno od romario (08.03.2013 u 23:16 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banovan!
![]() |
![]()
Ma pusti Nenada nego hajde ti meni ovo odsviraj ovako i ja ti posaljem 50 eura na racun,a koje ces instumente svirat prepustam tebi da izaberes
![]() http://www.youtube.com/watch?v=Bj9YSbvN4Mc |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Početnik forumacije!
![]() |