|
|
Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas! |
![]() |
|
Alati tema
![]() |
Display Modes
![]() |
![]() |
#21 |
Odomaćeni član
|
![]()
Jeli to znači da mogu u sound modu dat npr.phaser i distorziju kao efekt i onda u play modu dodat jos hall i eho. Znači ukupno 4 efekta
Sent from my HTC One V using Tapatalk 2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Stvarno kod kuće
Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
![]() |
![]() Citat:
![]() |
![]() |
#23 |
Odomaćeni član
|
![]()
znam ja sta si ti pisao ali covijek je pitao nesto skroz drugo.
procitaj njegove postove Dodato: evo vidi sta covijek pita Promijenjeno od maricm (20.05.2013 u 12:53 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |||
Stvarno kod kuće
![]() |
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Odgovor: Hoće, ukoliko je ispoštovano sledeće: Ako se otključaju stavke u globalu ( lock) performans setings ili effect.... ne znam napamet kojih ima zaključavanja ali proveri, sve vezano za performans i effect mora biti otključano i naglasio sam da ću postaviti moja podešavanja čim budem mogao ukoliko ne možete da nađete koje stavke moraju biti otključane. Ukoliko se dešava da kada izabereš sound u upper 1 nema efekta uopšte, proveriti u mixer-u effect send da li je pojačan na upper1. Dakle može.
![]() |
![]() |
#25 |
Odomaćeni član
|
![]()
ok.
probat cu pa cu vidit mada ja mislim da efekti koji su dodani u sound modu nemaju veze kad se na te boje svira u style play modu. neznam ali mozda grijesim i probat cu svakako. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Stvarno kod kuće
![]() |
![]()
Kod mene funkcioniše. NPR imam nekoliko harmonika semplova na koje nemam efekte u sound modu a imam i jednu kabinu kojoj je dodeljen delay ( 56. efekat i hall mislim da je 71. efekat) Kada izaberem u upper-u 1 kabinu povlači sa sobom delay i hall ( moram samo malo više naglasiti u mixer effect send) ali efekti su tu, kada izaberem harmoniku koja nema effekat ( 0/0) nema ga ni u style modu. Bitno je kada se u sound edit modu dodaju efekti da se sound naravno memoriše. Koliko sam samo puta na klaviru ( sempl) menjao recimo sustein ( produžavao za nijansu) , nakon toga memorišem ,,sound" izađem iz svega, ponovo izaberem performans u kome je na upperu jedan upravo taj klavir i sustein je tu.. promenjen. Isto je i sa efektima.
Dakle ukoliko kod vas ne funkcioniše tako, problem je u globalu ( zaključavanja gore pomenuta)
![]() |
#27 |
Odomaćeni član
|
![]()
ok.hvala
probam pa javim pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Stvarno kod kuće
![]() |
![]()
Dakle definitivno:
Global - General - Lock ( dole) - Control (desno) otključati Upper 1FXs. Nakon toga izabran sound u upper 1 povlači efekte koje ta boja ima u sound edit. Ne zaboraviti ako vam se efekat učini slab pojačati u mixer effect send za upper1. ( track control - u mixeru menja levu i desnu ruku podesavanja) Pozz
Sledeći član vam se zahvalio rolandx za ovaj koristan post: | Boban010 (20.05.2013) |
![]() |
#29 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 227 puta u 199 Postova
![]() |
![]()
OK,primljeno k'znanju!
Kad smo vec kod efekata,u globalu postoji opcija Reverb.Da li ovaj reverb moze negde naknadno da se dozira pojedinim elementima ili vazi za sve trake(real,style) podjednako? |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stvarno kod kuće
![]() |
![]()
U pitanju je Global Reverb. Odnosi se i na ritam i na performans, ne može da se razdvoji ili doda na pojedinačnim ritmovima ili performansu.
![]() |
Favoriti |
|
|