|
![]() |
#21 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Napisao sam ti vec, ama nisi vidio izgleda. Izlazni level signala sa miksera nije uvijek isti i varira ponekad i znacajno. Dakle, nije strogo standardizovan. Da bi se korigovala ova anomalija, mora da postoji regulacija na ulazu aktivne kutije ili pojacala snage, kojom ce se taj nedovoljno jaki ili ponekad i prejaki signal sa miksera, prilagoditi ulazima na aktivnim kutijama ili pojacalu snage, sa krajnjim ciljem da se na kraju dobije idealni, odnosno optimalni odnos signal/sum, na citavom putu signala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Ovo sam primetio u vise navrata,a nisam znao zasto se to desava...recimo,radimo par dana u jednom istom lokalu,i ne pomeramo opremu odatle, nista ne diramo kanale,, nista ne rastelujemo,samo ugasimo opremu i to je to...sutra dan kad opet dodjemo na svirku,desi mi se nekad ,da nije to to od sinoc,kao da je prejako ili preslabo, ili nije to taj zvuk, i onda napadam jednog po jednog koleze,ko je cackao mixer
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Mislim da ce prije biti da je do gostiju u sali. Nemoj da mislis da se salim. U zavisnosti od toga koliko je gostiju u sali, odnosno da li je poluprazna, prazna, puna... dolazi do ozbiljnih devijacija u zvuku, a razlog su, sasvim drugacije refleksije jer goste mozes, u tom kontekstu, da posmatras kao izolacione elemente, bass trapove, pokretne apsorbere, asimetricne pregrade itd... itd... Stabilnost napona, moze biti uzrok ali ne tako drastican. U svakom slucaju, dobar stabilizator i korektor napona, u podrucjima gdje je on nestabilan, nije na odmet, cak mozda i obaveza.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Odomaćeni član
|
![]()
I do usiju je. Posle odredjenog vremena mozak reaguje na glasnu muziku i pokrece svojevrsnu zastitu sluha. Da to nazovem jednostavno nekim prirodnim kompresorom.
Kad dodjes sutra dan usi su ti odmorne i sve cujes drugacije. Ova sa gostima sto je reko tranzit je takodje jedan od razloga. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|