|
![]() |
#21 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Vidis Marco kako ne znas sta pricas. Ja tebe ne padam dole al znam VRLO DOBRO o
cemu pricam. Kazes treba njima 5/6 boja i ovo ono, ne treba samplove i sta ja znam. Zasto onda platiti 2/3000EU za M3 kad moze kupiti DX11 za 2/300EU? Nije i ne ide to bas tako kako ti mislis. Ja i ti smo samo male igracke za neke ljude koje ocenjavaju M3 ili EXTREME i vracaju ga nazad. Ne pricam ja iz guzice. Ima tu milion cinjenica zasto je jedan bolji a drugi gori, nije to samo tako.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
![]() |
![]()
Kolega Marco, nitko ne pljuje ovdje po nijednom sinthu. Ali meni osobno M3 ne opravdava ničim svoju cijenu, a posebice reklamu. Najavljivan je stvarno kao the best of ali nažalost on to nije. Uzet ću za primjer stari Kurzweil, VASP sintezu kojoj se nije nitko primaknuo nit na metar a kamo li da mu je al pari. No to je drugi par rukavica.
M3 nije nikakav nasljednik M1 je je odonda prošlo dobrih 17 godina, i proizvedeno je u KORG-u min 10 workstationa koji su za duplo bili bolji od M1. M3 osim M u imenu nema ama baš ništa od M1, pa čak ni AI sintezu koja bi prema nekakvim standardima trebala biti sastavni dio njega jer ondašnjih 1 Mb je kap u moru memorije kojih današnji M3 ima. Slažem se s tobom da svaki synth ima svoju namjenu, ali do sada smo znali čemi je služio kod solo sinteva jedan X5D ili ti sada X-50, pa za što je bio M1, X3, N364, 01W/FD ... potom je došo Trinity i Z1 koji od početka nisu nikako spadali u kategoriju syntheva za live nastup barem kod nas. Sad se standardizirao Triton i kad je bilo realno za očekivati novi Triton ili nazovimo ga Quadrotone izađe ovaj M3, koji nema ama baš ništa s predhodnim Tritonom. Ako je Ai2 sinteza nasljedila AI sintezu zvuka, tako je trebao izači novi poboljšani ton generator Tritona ali s podrškom da prepoznaje stare programske podatke sa Tritona. Ovi izbaciše M3 koji je opet posao od nule za večinu korisnika ovdje. Zato se meni osobno M3 ne sviđa, iako bi on sigurno vrlo dobro obavio bilo koju tezgu ili svadbu bez problema, jer nam svima za posao kojim se bavimo ne treba više od tridesetak kvalitetnih soundova. Ostalo je sve varijacija na temu. Is toga je zaključak da za te pare rađe uzmem dva Extrema, i netrebam se njime nadhebavati idučih godinu dana. Kvalitet sounda iz M3 je posebna priča. To je nešto novo za sada, ali nigdje ne stoji da je bolje od stare Extimke, ai i tih par razlike polifonije danas također ne igra nikakvu ulogu. U suštini se sve svodi da taj famozni M3 mora s obzirom na cijenu u sebi imati i Extrema i Karmu ili Z1 i Trinity-a i 01W i M1. Znči od starih modela da sve raspoznaje, uz eventualne dorade radi različitog broja osilatora i efekata u pojedinoj generaciji syntha. Onda bi on opravdao svoj renome, cijenu i postojanje. Ovako ne vrijedi. Ako je M1 svojevremeno koštao 2.800 DM (tada) to je recimo današnjih 1.400 €. I ako u ono vrijeme mu niti jedan stari KORG (Poly 6, Poly 800, 707) nisu bili ni do koljena, tako i danas M3 koji košta ondašnjih 5.000 DM ili sada 2.500 € mora biti duplo jači od do sada najjačeg KORG-a tj Extrema (zanemarimo postojanje Oasysa). A to se nije desilo. A također mu nit kvalitet izrade ne opravdava ničim cijenu. Loša plastika kao i na LE-u ili Tr-u. Stari sam KORG-ovac, ali noviji modeli mi se sve manje sviđaju, i valja razmišljati o Motifu ili Kurzweilu K2661. Toliko od mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Kreso, kad spominjes KURZ molim te ne spominji igracke kao TRITON i M3. Greh je.
,,ŽIVOT NE TREBA SHVATITI PREOZBILJNO, UOSTALOM TKO SE ŽIV IZ NJEGA IZVUKAO! PAMETNI IMAJU PRAVA DA GOVORE GLUPOSTI, ZA GLUPE JE TO OBAVEZA! BITI PAMETAN MEDJU GLUPIH JE ISTO KAO I BITI ZIV MEDJU MRTVIH!,, |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Kraj price svako ima svoje misljenje,sto se mene tice klavijtura je super i kosta u sky musicu oko 1800e,ko se bavi pop,rock i tako nekom malo slozenijom muzikom klavijturaa je po mom misljenu extra i vrlo dobar za profi svirku i radu studiju!Nema ljutnje eto neka bude da ja neznam sta pricam ali ja ostajem pri svom misljenju!Nema ljutnje!
![]() |
#25 |
Šerif
![]() |
![]()
I još jedno škakljivo pitanje. Večina ovdje sigurno nikad nije čula za razvojni projekt krajem 90-tih kad je trebao poslije Trinitya izač u proizvodnju i prodaju KORG Infinity, koji je trebao biti poboljšana verzija Trinity-a, ali za duplo bolji tada. Čak je bio u toj fazi da je trebao biti i jači od Tritona, no osim labosa nikad nije ugledao svijetlo dana.
Zašto ? To nikad nečemo otkriti, jer u razvojnom labosu tvorac Tritona je već u glavi imao poslije Clasica proizvodnju LE-a i Tr-a i Extrema i Studia... Infinity je trebao biti ono što smo mi danas očekivali od M3, no s obzirom da bi bio tako napravljen da bi raspozbavao sve PCG-e od M1 do Trinity-a plus 16 Mb sampler pride (u to vrijeme jako puno) nikad nije izašao jer bi bio preskup. Ali on bi tada s tih 6.000 DM svoje postojanje opravdao u svakom pogledu. Evo, jedne od poslovnih tajni KORG-a ![]() Promijenjeno od kreso (22.10.2007 u 15:27 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
A jeli...de pitaj ih otkad OASYS postoji, niko jos ne zna da je OASYS projekat jos iz
1997 godine...sa TRINITY...i zanemarili su ga onda, ja i dan danas imam slike tog originalnog OASYS koji nikad nije izasao...Takodje i KURZWEILov VA-1, ah sta je taj.
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Šerif
![]() |
![]()
Buraz za Oasysa sam već rekao da je stara "kanta" 10 -tak godina što se sound generatora tiće. Kuhaju oni već nešto novo
![]() A što se tiće Kurzweila VA-1, zar nije izašao na zimskom NAMM-u 2004. godine. Barem se sječam da je bio najavljen kao gotova stvar ??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zavisnik od foruma
|
![]()
Nije, povucen je on, nema ga nigde, nikad nije bio u prodaji.
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zavisnik od foruma
|
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 14.11.2007
Downloads: 138
Uploads: 1
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: roland e50&korg 01 wfd
![]() |