Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Saveti za kupovinu

Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;)

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 02.06.2016, 22:04   #1
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
LAsER befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Isprobao sam S770, sve ok, cijena u GER 1050e, dirke nisu kao na tyrosu, ali nisu ni lose toliko (lakse se solira, mekane, nesto u rangu pa900, cini mi se).

Sto se tice internih rom boja, ima sve sto bi mi trebalo za zabavnu muziku, a za narodnu tu je mjesta za samplove 150MB. Tako da bi s time dobio odlicnu kombinaciju vrhunskih rom samplova + napakovati sampler dx,jv,frulice,gajde,...

Sto se tice ritam sekcije, svidja mi se, sve izlazi kao u cd kvalitetu, samo mi bass malo nedostaje (ali vjerujem da se da i to lijepo srediti). Vjerujem da je potrebno manje sminke nakon snimka nekog nego sto sam to navikao od korg-a.

Nisam imao priliku isprobati portamento iterce? Da li se daju srediti lijepo?

Btw. Sta stoji protiv S770? Koje su mane sto ste primjetili?
LAsER je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio LAsER za ovaj koristan post:
Faze (02.06.2016)
Star 02.06.2016, 22:57   #2
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.823 puta u 1.359 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Za bas ne brini, to se lijepo da namjestiti. Ali nakon nekog vremena ćeš uvidjeti da i ovaj tvornički puni sve u 16. Yamaha je jednostavno takvog sounda. Za drugačije potrebe/ukus, ima mjesta za semplove.

Portamento je loš, kao i na svim Yamahama. OSIM, evo tu je @tyros2 koji kupuje model PSR A3000 koji ima odličan portamento, on ga je isprobao. U A3000 postoji dodatna funkcija legato koja rješava ovaj nedostatak.
Terce možeš samplirane ali je bolje da ih odradiš preko MIDI-ja. Ja ih ne koristim ali sigurno će ti netko već pomoći oko toga.

U odnosu na Tyros 3, kod PSR 770 nedostaje VIDEO/RGB OUT (važno za tekst), dva DSP efekta za Style, vocalist VH2, Right 3 u desnoj ruci, MIDI B, SUB OUTPUT 1/2.
Ako možemo govoriti o manama, onda je to sve ono što Yamahi nedostaje u odnosu na konkurenciju. Nekome je to touch screen, nekome "loš" editor za ritmove, netko se žali i na YEM kao aplikaciju, nekome nedostaje materijala...
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
Faze (02.06.2016)
Star 03.06.2016, 08:11   #3
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Standard

Samo jos ovo
Da li postoji za s770 neki balkan pack ucitaj i sviraj (terce, nase boje, ritmovi, ...)?

Kakva je s770 sa free setovima ili samplovima koje kruze po downloadu, da li je slicna situacija kao kod Pa serije?

Bitna mi je i to tacka, ako budem morao prvo godinu dana sredjivati dok mogu je koristiti kako treba, otpala bi vjerovatno
Star 03.06.2016, 09:14   #4
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Svaki kupac psr s770 dobiva bespatno jedan Pack po želji. Tebi bi onda odgovarao ovaj
https://eu.yamahamusicsoft.com/balkan-east-europe-2

Pack se u klavijaturu upisuje preko USB sticka, postupak je jednostavan, traje par minuta i klavijatura je "napunjena" sa sadržajem koji se nalazi u Packu.
Ako u taj Pack želiš dodati svoje materijale u obliku free setova, kako ih nazivaš ili možda neke samplove, stylove, multipadove ... onda takvu "nadogradnju" radiš s aplikacijom YEM. S njom kombiniraš materijal i radiš vlastiti Pack sve dok ne napuniš 150Mb memorije.

Koliko će ti trebati vremena da složiš klaviajturu ovisi o tvom angažmanu ali postupci su jednostavni, brzi i vrlo pregledni. Potrebno je imati minimum znanja oko računala i ostalo ne bi trebalo biti problem.

Spomenut ću terce za koje pitaš. Terce na Yamahama funkcioniraju drugačije nego na Korgu. Potrebno je upisati MIDI setup, spojiti MIDI kablom In i Out istog porta i unijeti konfiguracije terci u SONG. Kao što sam već rekao, ja ne koristim terce ali sigurno će se naći netko na forumu da objasni kako i što moraš napraviti.
Star 03.06.2016, 17:21   #5
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Standard

Hvala, razmislit cu pa javim sta bi

Btw. A3000, da li ima u ROM-u SA2 samplove?
Star 03.06.2016, 17:27   #6
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Ima.
Na stranicama Yamahe možeš uspoređivati modele, čekiraš Compare kućicu.

Model A3000 je nešto skuplji od S770.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg A3000 vs S770.jpg (52,3 KB, 145x skinuto)
Highslide JS
Star 04.06.2016, 10:01   #7
Sky Net
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
Sky Net ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne bih ti niposto preporucio da bas taj pack (Balkan) upotrijebis kao svog ''dzokera''. Nekoliko osnovnih ritmova se da iskoristiti, ostatak sadrzaja je zalutao u prostoru i vremenu. Naravno, niko ti ne brani da to ''upalis i sviras'', poenta je u tome sto je to u globalu poprilicno lose, i trazi ''sredjivanje''. Kod npr, ''dvojka'' ritmova iz packa, primjenjen je Chord Switching, tako da ces editing (ukoliko budes zelio da editujes nesto u style-u) morati raditi na racunaru. O tome kako se to radi je vec pisano na forumu. Ritmove za nasu muziku iz tog packa imam, i ako ti budu trebali, poslacu ti ih.
Sky Net je offline   Reply With Quote
Star 04.06.2016, 10:29   #8
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Standard

Predložio sam Balkan pack ali ne kao "jockera" već kao "osnovu" od koje će krenuti u nadogradnju i slaganje seta po vlastitoj želji/ukusu/potrebi.

Kao što sam već rekao, računalo je neophodno. Tko ima averziju ili nedostatak volje za baratanje PSR - računalo, slobodno neka zaobiđe Yamahine aranžere. Uz malo vlastitog angažmana i pomoći s ovog foruma, na Yamahi je moguće sve kao i na ostalim aranžerima ali i mnogo više od toga. Tako da se ne treba brinuti niti za materijal niti za mogućnosti koje se pružaju.
Sve ritmove koji se nalaze u Packovima, pa tako i u Balkan-u može skinuti iz Downloada.
Star 04.06.2016, 12:53   #9
tyros2
Odomaćeni član

Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
tyros2 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od LAsER Pokaži Post
Hvala, razmislit cu pa javim sta bi

Btw. A3000, da li ima u ROM-u SA2 samplove?
Vidim da se tvoj repertoar sastoji I od narodne muzike a svirao si I KORG (I ja sam ).

Bas zbog toga mislim da je za nas I nama slicnima A3000 idealno rjesenje.

Jedini on ima Portamento-legato kao na KORG aranzerima pa ako si to puno koristio na PA seriji na S770 ce ti nedostajati.Meni nedostaje cak I na tyros5.

Takodje A3000 ima I 512 mb sampling rooma.
Ima takodje I posebnu "Memory-skalu" sto se itekako daa koristiti u narodnoj muzici...

Da rezimiram na kraju sto se tice Yamahinih aranzera srednje klase toplo preporucujem:

Narodnjaci: PSR A-3000
http://usa.yamaha.com/products/music...ons/psr-a3000/

ZabavnjaciSR S770 ,,PSR S970

http://usa.yamaha.com/products/music...70/?mode=model
http://usa.yamaha.com/products/music...70/?mode=model

Pozdrav
tyros2 je offline   Reply With Quote
Star 05.06.2016, 20:42   #10
ffb
Kao kod kuće

Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Uploads: 0
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 124 puta u 112 Postova
ffb ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@LAsER, mogu samo da dodam da je kupovina psr 770 dobar izbor. U temi o tim novim psr modelima ima dobrih informacija. Druga stvar je koliko se vjeruje nekome nepoznatom koji iznosi svoje iskustvo.
Ja sam dugo razmisljao, isprobavao, citao, pitao i na kraju kupio jeftinu plasticnu igracku pod imenom psr 770. Svakim danom sam sve zadovoljniji sa igrackom.
Vjeruj samo onome sto cujes svojim usima.
ffb je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 16:09

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije
Loading...