|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
|
Alati tema | Display Modes |
14.01.2008, 15:27 | #21 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 05.10.2006
Mjesto: USA
Downloads: 699
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Roland G1000, Korg Le, XP30
Interesi: Elektronika
|
Sa G1000 na Pa800?!
Rado bih procitao misljenje nekoga ko je radio na G1000, a sada na PA800, ako se takava persona pojavi na ovim stranicama. Ovo nije Evropa i ovdje su infromacije skuplje, a njihova razmjena sporija. Ovdje je narod zatucaniji , a misli da su upravo oni uhvatili nekoga za onu stvar i da je puna kuca komjutera vrhunski i krajnji domet tehnickog i vaskolikog 'svjetskog' znanja. Internet - kako to modernom seljaku mocno zvuci Ali sta da se radi...
Sve se to naravno odrazava i na muziku, jer da sam u Evropi odavno bih ovakve informacije dobio u kontaktu sa kolegama ili dovoljno osposobljenim trgovcima. |
14.01.2008, 16:22 | #22 | |
Drugar foruma
|
Citat:
|
|
14.01.2008, 20:19 | #23 |
Kao kod kuće
|
Ja na ovu temu vise nista necu komentarisati,jer sam dobio kaznu(upozorenje).
Ajd nema veze sto sam dobio upozorenje,ali... Pozdrav,svima!
16.01.2008, 10:35 | #24 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 985
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
|
Najžalosnije u čitavoj priči je to što proizvođači želje nas krajnjih korisnika njihovih nazovi"savršenih" proizvoda, u ovom slučaju klavijatura uopče ne slušaju ono što bi smo mi željeli. Jer da prave "idealne" modele klavijatura večina misli da bi brzo propali. Ma nebi ! Stvar je u tome da smo postali toliko zaluđeni novotarijama na kljavi da uvjek čemo nači dlaku u jajetu. Sjetite se primjerice prije 20-tak godina kad su se pojavili DX-7 i M1 koliko smo svršavali na njih. Danas se sprdamo na mogučnosti tih starih "kanti", ali i sa sjetom govorimo o nenadhebovoj tipki i najboljim tastaturam ikad napravljenim.
Kolega Cincilator je spomenuo kako je težina jedan od velikih problema, no nažalost ta prokleta težina ima i svoje ZATO jer činjenica da je u svijetu klavijatura robusnost ipak vrlina, ili se varam. Gledajte jedan "jadan" KORG Le. Mila majko sav je plastičan, lagan ko pero, tipke užas i dok je sviraš imaš osječaj da će otić u vražju mater kako se sve klima. Isto tako primjerice Pa-800 je performancama jako kvalitetan aranžer, ali strašno velika zamjerka mu je loša tipka. Pa zar model takove cijene i renomea ne zavrjeđuje vrhunsku tastaturu ??? Boja iako nepopularna još može nekako proči no tipka koja je po meni jako važna svakom keybordistu je neoprostiva. Zar nije žalosno da Pa80 ima za klasu bolju tastaturu ? I na kraju dat ću još jedan primjer makar sam ga već u par navrata spominjao ovdje. Solton Ketron X1 od kolege iz benda je prije par godina pao sa najgornjeg nosaća stalka za klavijature, ma sigurno sa visine od oko metar i pola (+/- 10-tak cm). Ma da ima ogrebotinu, a kamo li da mu je nešto puklo. A ima 18 kg. Da je tako rokno o pod KORG ili Roland od njega nebi siguran se ostalo ama baš ništa čitavo. Možda bi trebalo napisat prosvjedno pismo vodečim proizvođačima da bi ipak profi modeli klavijatura morali biti od kvalitetnog kučišta, vrhunske tipke i s mogučnostima nadogradnje svih trendovskih memorija. Pa ako želiš jače nadokupiš i sam ugradiš što ti srce želi. |
Favoriti |
Oznake |
2008, aranzer, novi, rolandov |
|
|