Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 30.04.2007, 01:02   #21
Gondzi
Početnik forumacije!

Gondzi's Avatar

Registrovan/a dana: 10.09.2006
Mjesto: Brussel/Bg
Downloads: 6
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Interesi: Muzika, automobili
Gondzi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

svaka cast kezo777
Gondzi je offline   Reply With Quote
Star 01.05.2007, 05:29   #22
kezo777
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.12.2006
Downloads: 153
kezo777 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

nije to cast volim kad se neko kuzi u klavijature,pa nisu ni blizu slicne a kolege mi lupaju kontru imam g 70 otkad je napravljen i sad neko da mi o necem prica,ne kuzim to,jel itko na ovom forumu uopce poseduje g 70,pa da malo porazgovaramo
kezo777 je offline   Reply With Quote
Star 03.05.2007, 01:43   #23
Gondzi
Početnik forumacije!

Gondzi's Avatar

Registrovan/a dana: 10.09.2006
Mjesto: Brussel/Bg
Downloads: 6
Interesi: Muzika, automobili
Gondzi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@kezo777

E drug, posto ga ti izgleda jedini i imas, ajde onako realno ga opisi, jer ja zelim da ga kupim. Na forumu sem za korga ne mozes cuti a ista valja?!

Hvala
Gondzi je offline   Reply With Quote
Star 03.05.2007, 02:36   #24
kezo777
Banovan!

Registrovan/a dana: 28.12.2006
Downloads: 153
kezo777 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

evo kratak opis i karakteristike od mene:max poly=128 voices,multimimbral 32 parts,harmonic bars 9 kom,ritam sekcija interni 285 ritmova u 12 grupa,externi neogranicen,style cover,song cover,style composer,midi to style(yes),one toch 4 registrations per style,song finder,style finder,sequencer 16 track with micro mode,display color1/4 vga(touch screeen vith simulated graphic),user program 144 internal,via external memory unlimited,vocal harmonist,4 presets,2 harmony modes,vocoder 24 presets,effect processors noise gate,compressor,reverb 9 types,delay 9 types,memorija fdd,interna ssd,externa memory card(smart media,microdrive,compact flash,memory stick (do 8 gb),duzina 1300 mm,tezina 20.5 kg,76 tipki klavijatura,im jos toga puno za pisati,meni je kljava ok,ako te zanimaju detalji najbolje ti je otici na rolandovu stranicu,mozes sve da skines tamo,pozdrav
kezo777 je offline   Reply With Quote
Star 14.05.2007, 14:23   #25
iggorn
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 14.05.2007
Downloads: 216
Uploads: 2
Interesi: pecanje
iggorn befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Šta je bolje G-1000 ili E-60 ,hoću hiljadarku da zamenim za ovu mašinu pa ne znam zna li neko nešto konkretno da objasni. Da li je uopšte pametno to uraditi?
iggorn je offline   Reply With Quote
Star 14.05.2007, 15:48   #26
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Roladnd E-60 ne samo da je kvalitetniji i bolji od G-1000 nego i od popularne VA serije Rolanda. Ipak radi se o novitetu i svaki noviji synth je po defoultu bolji od prethodnika (naravno ako je u istom razredu). To ističem jer primjerice GW-7 je Rolandov novitet pa opak je mačak u vreči. No da ne skrečem s teme. Imao sam prilike neki dan isprobati napokon E-50. Dobar aranžer, mastan ritam, fine boje i da se i te kako raditi na njemu. Usporedio bih ga s KORG-om Pa50 s kojim je nekako najsličniji prema strukturi i mogučnostima, s time da bih (ne zato što sam KORG-ovac) malu prednost dao Pa50 s obzirom da su mu svi tvornički ritmovi editivni tj daju se prekucati što kod Rolanda nisam našao. No Roland je opet otišao korak dalje s USB konekcijama, touch screen color display-em, mislim da čak ima i vocoder, softwarom MIDI to style i još brdo toga čega Pa50 primjerice nema. No E-50 je ipak mlađi od Pa50, pa je stoga realno i reči da je barem meni nijansu bolji prema onom što pruža. Mislim radi se o osobnom uvjerenju i faktima. No vjerujem da će i KORG uskoro izbaciti logički razmišljajući Pa-500 jer s Pa-800 je isprobao reakcije na tržištu. Pa1X i G-70 su gornji razred i prema kvalitetu i cijeni. Kad gledamo jeftinije modele prema nekakvom rasporedu izlazili su G-1000, pa I-30, potom VA-7, pa Pa80, pa G-70, potom Pa1X, pa Pa50, sad E-80 i E-60/50, zatim Pa-800, ... e sad bi mislim bio red na Pa-500. Vidjet čemo što će donjeti i kakav će biti. Kolika će mu biti cijena. Radi konkurentnosti trebao bi koštati kao E-50 (oko 1.000 €). U biti kako ništa drugo mogu samo reči da mi je teenutno po designu Rolandova E serija najlijepša od aranžera. Da bih dao konačnu kvalitetnu ocijenu o E seriji morao bih je imati doma minimum tjedan dana. Ovako sat-dva u music shopu su premali za neki kvalitetniji sud i ocijenu. Sve u svemu prodam li Pa50 sigurno ću za taj novac kupiti E-50, barem su mi prvi utisci vrlo pozitivni.
kreso je offline   Reply With Quote
Star 14.05.2007, 16:45   #27
nele1
Ovaj baš voli da kuca

nele1's Avatar

Registrovan/a dana: 07.09.2006
Mjesto: Nemacka Berlin
Godina: 56
Downloads: 552
Rekao HVALA: 47
Zahvalili mu 80 puta u 76 Postova
Instrumenti: 2 Harmonike Artist,PA800,LE korg
Interesi: pomagati dobrim ljudima
nele1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
nele1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard kreso

kreso svaka masina ima svoju lepotu
svaka na svoj nacin ima draz
nego daj javimise dati jadam
boje sa pa 50,80
i ritmovi i boje sa roma
sve sam zivo napravio zvuci do koske
jos jednom svaka cast sto pomazes ljudima tu na yu-midi
to je retkost
bilo bi lepo kad bi dosta kolega radilo na tome
pozdrav legendo

imas sve od mene u profilu cujemo se
nele1 je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
g70, roland

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:41

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije