|
|
|
|
#341 |
|
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
Nece se desiti nista!
Format se odnosi samo na "Expansion folder" Pozdrav |
|
|
|
|
|
#342 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.02.2015
Mjesto: Sarajevo
Downloads: 29
Uploads: 0
Rekao HVALA: 18
Zahvalili mu 17 puta u 17 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
Rijesena stvar i za T3 abecedni poredak u expanziji, naime nisam u startu mogao importovati UVI od svog T3, YEM je prijavljivao gresku. Nasao sam drum set koji je pravio problem, sad su sve boje od T3 rasporedjene kao sto su bile i na T3
najveci pain in the a** je sto ako hocemo da napravimo vlastiti custom voice, on se po zavrsetku spasava i importuje kao zaseban pack. Format flash-a sa 840 MB materijala traje 20 min, ucitavanje 18. Nije lose, moze i bolje. Ocekujem od Yamahe jos napretka po pitanju YEM-a, ali ni ovo nije lose s obzirom kakvo je stanje prije bilo.
|
|
|
|
|
|
#343 | |
|
Odomaćeni član
![]() |
Citat:
To je ono po meni sto trebaju da rijese,jer u tom slucaju nebi se moralo vise formatirati klavijatura osim ako se ne importuje cijeli set! U svakom slucaju,generalno Tyros 5 je mraak,..odlicna
|
|
|
|
|
|
|
#344 |
|
Vredan član društva
Instrumenti: Yamaha Tyros 5-SOLD, Yamaha Montage 6, Trans Audio Sound Module/Workstation, Yamaha CS1X, Korg N364
![]() |
Sinoc sam probao staviti pojedine boje u zaseban folder na hdd-u, za laksi pristup. Sad kad sam usao da ih pozovem, ne rade one koje sam save-ovao iz T3 pack-a. Vjerovatno nakon zadnjeg ucitavanja pack-sa ispravnim poretkom je doslo do promjene zapisa mjesta programa. Sreca nije ih velik broj, tek sam poceo da slazem. Vjerujem da mogu lako odraditi importovanje jednog custom voice-a , cak i packa, ako sve ostalo ostaje nepromijenjeno. Velik posao odradi YEM kada pravi PACK za import u klavijaturu, veci nego sto mozemo i zamisliti.
sent from my Sony Xperia Z3 Compact
|
|
|
#345 |
|
Odomaćeni član
![]() |
Da,Yem je dobra stvar.
Ja imam 5-6 PACKova koji su uvjek isti i onu su uvjek u YEM-u markirani zelenim kvakicama,sto znaci ma sta da mjenjao u YEMU oni ce uvjek biti nalodani. Na osnovu tih packova su svi moji ritmovi,multipadovi ....registracije su editovani i oni se ne mjenjaju. |
|
|
|
|
|
#346 |
|
Vredan član društva
![]() |
Doduse ja sam brisao pack i loadovao ga nanovo na drugi nacin, nemoguce je i ocekivati da boje rade kad se sva mjesta zamjene. Koliko sam shvatio, kada odaberemo neku od svojih custom user-a, izeditujemo ga i spasimo na hdd ili negdje drugo, semplovi unutar te boje i dalje ostaju u flash-u, na hdd-u je samo boja kao shortcut. Jer sam takodje uzimao neke boje iz yamahinog packa, koje se bez problema snime na hdd u user folder.
sent from my Sony Xperia Z3 Compact
|
|
|
#347 |
|
Odomaćeni član
![]() |
Da upravo tako.Zbog toga je pozeljno imati neke nazovi "osnovne" packove koji se nebi trebali mjenjati u Yemu.
|
|
|
|
|
|
#348 |
|
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 344
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.830 puta u 1.363 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
Pohrana samplova na FlashROM-u je primjenjena i kod modela Tyros4. Zato se klavijatura tako brzo podiže, nema učitavanja samplova sa HD kao što je to bio slučaj na Ty12 i Ty3.
Samplovi ostaju trajno pohranjeni i ne brišu se niti kada obrišemo CUSTOM VOICES/DRUM. Ram je i dalje zauzet s materijalm bez obzira što u klavijaturi nema niti jednog CUSTOM-a. To zna stvarati zbrku, pogotovo ako samplove nismo kategorizirali po grupama. Predpostavljam da kod Ty5 ovaj dio posla odrati YEM prilikom loadanja i da zbog toga učitavanje traje 20-30 minuta. |
|
|
|
|
|
#349 |
|
Odomaćeni član
![]() |
Da, ono sto odredimo u Yemu to je to.U samoj klavijaturi nije moguce brisati samplove.
|
|
|
|
|
|
#350 |
|
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 10.09.2013
Downloads: 877
Uploads: 2
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
Kolege,
Ja sam kupio TYROS 5 i sada sam novi clan klubu ljubitelja YAMAHA. Do sada sam svirao ROLAND VA76 i sada ovo je za mene potpuno novi svet. Skinuo sam sad sve programe iz sajta yamahe i na kompjuteru su ZIP fajlovi. Kada zelim da ih otpakujem(Extract here), pojavi mi se poruka sa error koja kaze WIN RAR iagnostic massage, koja kaze da ne moze da se otvore fajlove.Tako da sada ne mogu da instaliram YEM, Mega enhancer i druge sitnice. Sta da uradim? I molim vas za savet kako najbrze konvertirati ritmove iz ROLANDA za TYROS. Takodje, ukoliko neko ima presete za vokalist sa terce od svih tonaliteta, kao i terce boje iz svih tonaliteta, molim da objasni kako je to uradio? |
|
|
|
![]() |
| Favoriti |
|
|