|
![]() |
#361 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
Kada kažeš da svijetle gumbi, a da se ne čuje ništa na RIGHT 1 i 2, razlog je taj što si u registraciju pohranio sound koji si nakon toga obrisao s tog mjesta. Ili, mjesto koje poziva registracija je prazno.
Ritmovi se mogu raditi i s OMB i s XGW, ovisi koji te postupak zanima. U odnosu na ono što želiš obrađivati, biraš program koji ti najviše odgovara. |
![]() |
![]() |
![]() |
#362 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 78
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 46 puta u 41 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x 61,Novation Sl 61 Mk3, Roland E 96, vArranger2, Giglad i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Meni je najlakse bilo napraviti kompletan ritam u Cubase-u sa svim markerima i kao takav exportovan u midi fajl, pa zatim provuci kroz CASM editor i tako dobiti gotov stajl, posto sam ja te ritmove pravio za OMB i Live Styler najlakse mi je bilo da ga dalje editujem u OMB-u, mada bi po ovde prikazanom i XG Works bio mozda jos bolje resenje ja jos nisam bas ovladao njime...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Caspere nije bilo rijec o tome, nasao sam, problem je bio u split pointu Right3, ali to sam rijesio
![]() Sto se tice pravljenja ritmova, zanima me najlaksi postupak ![]()
![]() |
#364 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Sad cu da Vam dosadim opet sa mojim ritmovima,ali sta cu
![]() Hvala. NordX |
![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 25.12.2008
Mjesto: SONTA-APATIN
Godina: 58
Downloads: 1135
Uploads: 35
Rekao HVALA: 290
Zahvalili mu 97 puta u 92 Postova
Instrumenti: Paolo Soprani super paoloIII,Tyros3
Interesi: HOBI PRESAO U POSAO...Pecanje...
![]() |
![]()
Ti si promenio set bubnja u "main" ali nisi u fill,eto tu gresis.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 10.01.2013
Mjesto: Iza sedam gora,planina i mora
Downloads: 1123
Uploads: 4
Rekao HVALA: 260
Zahvalili mu 26 puta u 25 Postova
Interesi: Interesi
![]() |
![]()
Promenim i ja i u Fill,sad odaberem Fill,ali kad sacuvam,prelaz automatski sam radi posle prvog takta. U cemu je problem? :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#367 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
E to je vec za Caspera!
Imam i je ajedno pitanje(konstataciju).Ako sam registraciju popunio sa ritmovima koji se nalaze na HD u jednoj fascikli(folderu),i ako ih sve skupa,znaci svih osam prebacim u zaseban folder da li je tacno da u registraciji mi ostaje sve sem tog ritma(svira mi onaj poslednji koji je zapamtio)? Jeli to znaci da bilo koja promena mesta(media),foldera automatski i menja registraciju? Ako nije tako nda mi nesto nije u redu sa klav? Casper,tranzit,pomozite! |
![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Ne brini, klavijatura je u redu.
![]() Citat:
@NordX - problem možemo riješiti ali nemam dovoljno informacija. Da li se to događa samo s tim JV drumom? Jesi li pokušao pridružiti neki drugi Drum osim njega, recimo da svira Room kit? Ako i to ne polazi za rukom onda bi trebalo obrisati neke podatke unutar tog fill-a ali o tom po tom, kad odgovoriš na pitanja. |
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | NordX (11.01.2014) |
![]() |
#369 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Tako sam i mislio,ali....dosao sinoc na svirku,kuku pola radi pola ne radi!!!!
Casper,ovako sam odlucio: jedan pevac-jedan folder,jedna pesma-jedan ritam(sa nazivom pesme)bez obzira sto je univerzalna dvojka recimo,ali svaku registraciju popuniti sa nazivom pesme i kao takvo "zakljucati i ne deirati vise! Da li je to najbolje resenje,i da,pohraniti na HD,flesh i bekapovati klav? |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Najbitinije je da se ti snalaziš u svemu tome i da tebi odgovara.
Jedan pjevač - jedna banka; jedna pjesma - jedna registracija, tako si mislio? Tako i ja radim. Popularni pjevači imaju Jedan pjevac 1, Jedan pjevac 2, Jedan pjevac 3... pjesme u njima su sortirane po nekoj logici, Jedan pjevac 1 (sporije), Jedan pjevac 2 (brže) ... I onda sve pjevače stavim u folder IZVOĐAČI. Ovo što ti se dogodilo s premještanjem mape unutar HD je bila (velika) greška. Napravi jedan folder u HD koji će se zvati STYLE REG i u njega trpaj sve stylove koji su vezani uz registracije. Tako ćeš imati "zaštićenu zonu" po kojoj ne smiješ čačkati bez potrebe. Pored toga, izradit ćeš backup bez straha da li si nešto zaboravio. Ako dodatno obrađuješ neki Style iz tog foldera, uvijek ga pospremi na isto mjesto s istim imenom i ikonom. I za kraj, iste te Stylove možeš kopirati (ne premještati) do mile volje i raditi s njima što želiš bez straha da će registracije ostati bez informacije. Opsss, rima štima ![]() |
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | VUNIMRAV (11.01.2014) |
![]() |
Favoriti |
|
|