|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 | |
Drugar foruma
|
![]() Citat:
OK neka se placa autorima njihova intelektualna svojina na svim vecim skupovima, koncertima itd. i tu neka mlate lovu, jer ce se samo na vecim manifestacijama izvoditi kvalitetniji autori. A razni "Kondori" neka se dokazu pa ako zasluzuju da im pesme budu pevane, neka "udju" u grupu kvalitetnih autora, platiti im. Ali narodnu umotvorinu treba zastiti od ovakvih zlodela. Razumem Svirka sto je ljut i ja ga podrzavam. Evo jedne anegdote koju sam cuo pre par godina, a to je da je Sokoj 60-tih godina imao terenskog radnika na auto putu i to na naplatnoj rampi kod Bubanj Potoka (BG) i zapisivao je tablice svih automobila koji su u to vreme imali kasetofon u kolima, i proveravali su da li se placa pretplata na radio. Zamislite face ljudi kojima su zapisivane tablice ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.05.2008
Mjesto: Ovde
Downloads: 290
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: PA 800
Interesi: Zenske
![]() |
![]()
U nasem kraju je jedan terenski radnik SOKOJa dosao na svadbu i od domacina trazio da se plati sto svira muzika pod satrom....naravno, pretpostavljate-dobio je BATINE !
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Nishki
|
![]()
A jel dobio domacin tuzbu?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma znas kad bih ima ja platio. NIKAD. Samo bih rekao, gospodo i gospodjo, mozete sesti, popiti pice, slusati muziku... Za sve drugo, ukljucujuci i pisane prijave mozete da dobijete samo batine. Hvala lepo na razumevanju.
A ako hocete po zakonu, onda prvo kaznite one velike tekstopisce, kompozitore, i rezisere pa onda dodjite kod mene http://www.mondovizija.com/index.php?fajl=83 Evo specijal emisije "Cvrcak na sat" posvecen autorskim pravima. Bezobrazluk ide dotle da se cak razni potpisuju i kao kompozitori odredjenih kompozicija koje su u potpunosti ukradene, a u uglu omota stoji logoSOKOJ! Pa ko je bre ovde lud mamu vam banditsku!!! Secam se jednog diska, Ace Lukasa, na kojem je ispod odredjenih kompozicija pisalo umesto imena kompozitora XXX, i to mi je OK. Ali potpisati sebe, i jos zastiti kod SOKOJA ukradeno delo...???? A evo i primer kradje spota. Koji naravno nije jedini. http://www.youtube.com/watch?v=FSSLR4WggDQ Dakle gospodo iz SOKOJA, ili jos bolje BANDO iz SOKOJ-a, kad kaznite Bregovica, Slavkonija, i ostale, dodjite kod mene, i necu imati nista protiv da platim autorska prava. A inace mislim da bi ovaj specijal emisije Cvrcak na sat, bio dobar dokaz na sudu, za obaranje presude za neplacena autorska prava. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Odomaćeni član
|
![]()
A gospodjica ili gospodja, en znam sta je vec, koja je inace koliko znam neko glavno jajce u Sokoju, se na pesmi 7 godina, zajedno sa lopovom Joksimovicem potpisala ispot pesme, koja je naravno...sta... UKRADENA! Imate to u ovom specijalu emisije.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Odomaćeni član
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Generalno gledajuci,muzicari nikada,ali bas stvarno nikada,nisu bili slozni.
I nece nikada ni biti,i to je na zalost jedna zalosna cinjenica. A u principu,uvijek su se "kola" lomila na "sitnima",a "krupni" su kupili i kupe glavni dio kolaca. Ovdje pod "sitnima" podrazumijevam muzicare reproduktivce,a to su ljudi koji rade i zive od izvodjenja muzike,koja je vec ranije snimljena. Tako je bilo,a na zalost,tako ce i biti.... Volio bih zbog ljudi koji krvavo rade taj posao,da im bude bolje,ali sam po tom pitanju skeptican. Neka vam je sa srecom,.... Pozdrav, |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Nishki
|
![]()
Tako je Sejo!!!!
Potpisujem!!!!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ja ne znam kakva je situacija,ali od kada ja sviram uvek je bilo problema sa Sokojem do duse ne sa nama muzicarima,nego sa vlasnicima objekata.Jednom na jednoj svirci je i kod nas prisao neki lik i ja sam mu samo rekao da imamo licence koje mu nisam naravno pokazao jer nije nadlezan za to,i rekao sam mu ako ima nekakav problem da ode u udruzenje u kom sam clan i tamo neka vodi politiku,i lik se odma smirio i otisao.E sad vidim i ja reklame i nisu mi jasni,ja placam licencu uredno svake godine i clanarinu da mogu da radim,a za ove me zaboli polni organcic.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Slazem se sa svim do sada recenim na ovu temu, ali mislim da drzava ima aparat kojim ce naterati muzicare i vlasnike lokala da placaju reket. Naravno, ovo je izgleda uvod u tu pricu za sada, ali prica ce, pre ili kasnije, poceti da se odvija, i to bas po scenariju drzave. Kad bude pocelo, naterace nas vrlo lako da placamo i dovesce nas pred pitanje "plati ili nemoj da sviras". Jednostavno, moras da platis, kao novcanu kaznu kod sudije za prekrsaje ili nesto tome slicno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|