|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#31 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
ako je napajanje novo onda ne verujem da je do njega.Poslusaj ti tranzita i skini maticnu plocu do gole koze pa polako bockaj redom,jedno po jedno i pozdravi tog programera.
![]()
![]() |
#32 | |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]() Citat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]() Citat:
da li se okrece kuler na napajanju?
![]() |
![]() |
#34 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
'Ajde ti poiskljucuj sve te kablove, obavi CMOS (imas u manualu opisano tacno kako se to radi i koji je Jumper odgovoran za CMOS) a onda poukljucuj ponovo pazljivo sve kablove, startuj kompjuter i odmah idi u BIOS (sa Delete tastom). Tu pozovi optimalna podesavanja i onda preko F10 izidji iz BIOSa. Kompjuter ce sam da se restartuje. Prijavi nam sta se desilo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ne pomaze nista @tranzit. @nesaband kuleri od napajanja, procesora i graficke karte.
Aco, tebi se verovatno to samo jednom desilo, meni bukvalno svaki put kad ukljucim. Zavrte se ventilatori na dve-tri sekunde i stanu, inace ona zelena lampica svetli. Ne znam vise sta da radim. Inace napajanje isprobano na drugom mestu, radi. Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kao sto sam bio i rekao....Cistio sam drugu komp, prespojili nekako magistrale preko jednog srafcica, i posle ploca nije radila....Isto ponasanje imala kao ta tvoja, i ustanovljeno da crkla....Ako imas mogucnost, probaj plocu i procesor na neki drugi komp pa vidi....Ako se isto ponasa, a posto sam imao skoro isto iskustvo, rekao bi da je ploca rikavela, mada neznam da li je u garanciji i to....Probaj, pa ako je isto, nosi na reklamaciju,a ako nije, nebih da te plasim, ali pisi propalo....Pozdrav
![]()
![]() |
#37 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ploca je kupljena pre 3 dana
![]() Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
![]() |
![]()
Da ti nisi zezno procesor sta,ako si mozda mazao novu pastu,pa nisi kako treba uklopio ili cak i ostetio procesor?Nagadjam samo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Glas Razuma
Registrovan/a dana: 12.05.2007
Mjesto: Sarajevo,BiH
Downloads: 333
Uploads: 15
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 166 puta u 143 Postova
![]() |
![]()
Na zalost,desava se sta se desava,ali ipak zbog nesigurnosti i nestrucnosti i pokusaja da se neke stvari urade,a da covjek nije siguran sta se i kako radi,i za sta sta sluzi.U ovom slucaju,rijec je o sklapanju hardware-a u kompu.
Kako vidim na kraju,ova tema ne bi ni postojala da je njen postavljac izdvojio iz svog budzeta 5 - 10 Eura.Za taj iznos novca u svakoj prodavnici informaticke opreme koja ima i svog servisera bi uradili ovaj posao.Sumnjam da bi naplatili vise,osim ako u mjestu u kojem zivi nisu neke nenormalne cijene.Ja znam naravno da je danas sve skupo,medjutim ipak sam misljenja da je to trebalo sklopiti u servisu. U principu se nista,ama bas nista ne radi u zivotu( "majstorluk" ),ukoliko covjek nije siguran da ce to sa uspjehom zavrsiti i ako nije siguran u sebe. Dobro je ako neko eksperimentise,ali samo u slucaju da je svjestan da taj eksperiment ne moze proizvesti materijalnu stetu. Sad nesto razmisljam i o toj garanciji za plocu(ako je ona slucajno stradala).I tu sve zavisi od prodavaca.Postoje i neke stvari koje ne podlijezu garanciji,kao sto je na primjer u ovom slucaju nestrucno sklapanje.Ali nadam se da ce ipak na kraju sve ispasti dobro. ![]() Ovo nije nikakvo pametovanje,ovo je samo drugarski savjet,da je u nekim slucajevima i vrlo skupo biti "sam svoj majstor". ![]() Pratio sam ovu temu,i cisto sam imao potrebu da napisem par rijeci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nema veze sto je ploca nova....Ako je nestrucno postavljena kao naprimer prespojis srafom ili tako nesto kao sto sam i ja imao slucaj, pa-pa ploca....Isti siptomi znaci....Ocistili, vratili iako mi nije bilo prvi put, vratimo...Upale se kuleri na 2,3 sekunde ugase i kraj....Kasnije ustanovljeno da je srafcic prespojio 2 zice (magistrale) na stampanoj ploci i jbg....Tako da ako ste nesto slucajno prespojili, pisi propalo....Necu te plasim i to, ali kao sto rece kolega @Sejox, ako nisi strucan da namestis komp, odnesi u radnju ili nekom liku koji "zna" da nameste i sigurno ti nece uzeti ni dinar....Proveri plocu kod drugara da li radi, ako ne, nosi odakle si uzeo, mada neverujem da imas garanciju na nestrucno postavljanje....Pozdrav
![]()
![]() |
Favoriti |
|
|