Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Alati tema Display Modes
Star 08.06.2005, 13:28   #1
Nedzad
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 06.11.2004
Mjesto: Germany-Deutschland
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg pa80-Yamaha dx11-Casio cz230s-Kawai k1II-Guerrini
Nedzad befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Nedzad pošalji poruku preko MSN messengera
Standard APEL za Korgovce PA80

Sem pobobljšanja zvuka na novoj klavijaturi ima veoma mnogo nedostataka u odnosu na starijemodele.
Ovde je samo jedan deo koji sam naveo upoređujući Korg i3 i Korg PA80.

 Korg i3 je bio daleko bolji sto se tiče programiranja novih stajlova. Svaki stajl je imao po 100 Paterna (kao u ritam mašine). Iz stajla smo mogli kopirati predhodno urađene paterne ili trakove sa Midi-songa ili Backing Sequencera tako da nam za ovu klavijaturu nije potreban EMC da bismo uradili stajl od Midi-ja ili Songa.

 Aranžman (performansa kod PA80) je imao takodje neke prednosti.Imao je mogućnost kopiranja efekata sa Midi-ja, programa, stajla ili nekog drugog aranžmana tako da ova funkcija štedi mnogo mnogo vremena u odnosu na PA80.

 Memory mode funkcija na Korgu i3 je bila jača tako što smo mogli sem LOWER-a da dodamo i BASS gitaru. Dok stajl radi čuje se samo LOWER a kada stajl prestane onda se automatski sa LOWER-om ubacuje i BASS gitara. Koliko mi je poznato tu mogućnost sem starijih modela Korg i serije ima svaki Rolandov aranžer. Sa ovom funkcijom daleko daleko lepše zvuče pjesme koje sviramo-pogotovu narodnjake.

 Manual BASS takođe gubi jačinu. Skoro se i nečuje –da bi pojačali onda moramo više puta klikati na SPLIT POINT ????? Mislim da ova funkcija nije baš najbolje rešena.

 PAD je takođe ograničen samo na interne SFX boje dok u novom OS-u za PA1X i PA1X pro možemo da svaki PAD programiramo po slobodnom izboru bez obzira dali su interne boje ili user.Ovo što sam naveo za PA1X i PAX pro nisam siguran jer sam tu informaciju dobio od jednog poznanika.[/u]

Pošto u upustvu stoji da je PA80 PROFESIONALNI ARANŽER koji je konstruisan za LIVE nastupe i da je to klavijatura koja nemože zastareti tako što možemo uvek da je nadograđujemo sa novim operativnim systemom koji u sebi ima uvek neke nove mogućnosti.
Sada se pitam dali bismo uspeli da zajedničkim snagama utičemo na kompaniju KORG da u sledećem operativnom systemu ubace neke nove mogućnosti bar ove koje sam naveo????????
Šta vi mislite???

Pozdrav
Nedzad
PA80Korg@aol.com

Nedzad je offline  

Favoriti

Oznake
apel, korgovce, pa80

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 04:30

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije