|
![]() |
#31 |
Vredan član društva
|
![]()
Evo mene sa utiscima...zxa1 je extra bas bin i topla preporuka,zbog tezine gabarita,precizan i konkretan zvuk udarac...sve na svom mestu,ali...zx3 su prica za sebe tako da u kombinaciji sa zx3 oni ne piju vodu,odradio sam posao ali uz pomoc zx3,morao sam ds dodam bas i na njima da bi popunio nedostatak snage bas binova,iako su binovi bili na ivici pika...imam utisak da cak i 4 bas bina na 4 zx3 ne vrsi posao...moj zakljucak je da su oni slabi da bi napojili dobro zx3...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.826 puta u 1.360 Postova
Instrumenti: Genos2
![]() |
![]()
ZXA1-sub je predviđen da "pokrije" jednu ZX1 kutiju. Ja sam ga i probao u toj kombinaciji ali nisam bio zadovoljan sa ZX1 soundom. Onda sam kombinirao s nekim drugim satelitima i bas mi je radio savršeno.
Sigurno da jedan bas nije dovoljan za dvije ZX3, pogotovo ako se radi u većem prostoru. Ipak je to samo dvanaestica. Treba probati odsvirati s jednim ZXA1-sub + ZX3 po strani. Ako je omjer dobar, onda će ti 4 komada ZXA1-sub odrađivati posao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
@vane:
Odnos gornje kutije i bina moze ici i do 1:3 ili 1:4....međutim pošto sam nosiš svoj razglas...pakuješ ga sam u auto (kao što i ja radim) mnogo bi ti bilo snage da nosiš binove od 1,5-2 kw...em skupo em glomazno i teško...trebao bi potražiti na thomannu ili nekom drugom ozbiljnije opremljenom sajtu šta postoji od binova a da je snage barem 600-700w i da pri tom nisu glomazni a ni skupi...ako tako nešto uopšte postoji...jer bin i njegovu funkciju radi ta zapremina koja je problem ukoliko je nosi i postavlja jedan čovek. Sa druge strane...imaš varijantu da razmisliš o zameni Zx3 kutija za neke druge koje bi mogao da upariš sa nekim od ovde spominjanih binova tipa sb122 i slično....jer, po mom mišljenju, imaš prgave i jake kutije koje zahtevaju ozbiljan bin. Pozdrav. Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
@ spendid - ZXA1-sub ima 700W i mala je, cijena povoljna, vidim da je danas u thomannu 460€
Sb122 je plastična kutija iz koje nikada nije izlazio dobar bas. Njih treba izbaciti iz bilo kakve kombinacije jer s njima može biti samo na gubitku kvalitete. Sigurno je da bi jedan EV ETX-SP "legao" na dvije ZX4 po strani, to bi bio pravi sound. Ali to je tri puta veća cijena i dvostruko veća težina i gabariti. Treba napraviti kompromis, a moje je mišljenje ( i ja sam nosim opremu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.05.2013
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 11 puta u 10 Postova
Interesi: Gitare,razglasi,sport
![]() |
![]()
Kolega Vane, pogledajte i FBT Vertus CLA 208sa binove, 2x8'', 600w RMS pojačalo, 129 db max spl u peaku, moj bend je mislio uzet taj sistem za manje svirke, probali ga, a mi smo full bend sa živim bubnjevima, salu do 250 ljudi je sistem odradio bez problema, a bassa je bilo stvarno dovoljno, ne znam kako se nisam prije sjetio ovoga
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Super-Moderator
![]() |
![]()
Slažem se, Denza. Svirao sam na CLA 208sa i ima izvrstan bas ali ipak laganu prednost dajem ZXA1-sub. Prednost je što CLA 208sa ima 4 preseta pa se može bolje upariti ovisno o kojim se satlelitima radi.
EV se meni učinio nešto snažniji i konkretniji. Treba probati u svakom slučaju. Još jedan mali detalj, taj Vertus ima šipku na zavrtanje (ne volim taj mehanizam) i ružnu prednju masku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Vredan član društva
|
![]()
Zxa1sub je dobar bas bin,kad sve uzme u obzir skoro pa ideala...u subotu sam radio sa 4 zx3 i sa 2 zxa1sub...morao sam da potpomognem i na zx 3 da pridodam bas da bi mi ton koliko toliko bio dobar,a u nedelju sam radio 2 x zx3 i sa 2 x zx1 sub i opet nije bilo kako valja...radio sam viken pre toga sa 2 zx3 i 1 mackie srs1500 inace 15" i 600w...mnoooogo je bilo bolje...e sad kutije zx3 i jesu prgave i treba dooobro da se poguraju...zxa1sub sam danas vratio i u megamusic u Kraljevu su ispostovali dogovor i sve pohvale za njih...
Dodato: Kutije zx3 sam kupio nove,a sad da ih menjam...pa nekako i ne bi,jer tesko se prodaje,a za bas bin ima mozda resenja u neki koji imaju u sebi po dva i vise zvucnika...10" ili 8"...videcu za fbt vertus,a ima i hk audio linear 5...ima ga u studiog u bg i ima 2x10" i 1200w je na 4 ohma i 30 kg...jedino sto je cena 999€…mozda jedan pa kasnije jos jddan...on bi trebalo dve zx3 da soooolidno pokrije..ako je neko imso prilike da cuje ili da proba nek napise utiske...necu mu nista...;-) Promijenjeno od vane1 (02.06.2014 u 18:48 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Zasto ne probas ev elx118 sub..Uopste nije los za te pare.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Vredan član društva
|
![]()
Mikimiki,to je veliku i tezak bas...nisi citao sve sto sam napisao...sam utovaram istovaram nosim sve u karavana...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 15.08.2006
Downloads: 1068
Uploads: 3
Rekao HVALA: 40
Zahvalili mu 80 puta u 74 Postova
Instrumenti: TYROS5,BEHRINGER X32 PRODUCER,YAMAHA DSR112,JBL 618S XLF,ELECTRO VOICE ZLX12P......ITD...
![]() |
![]()
Onda ti nema druge nego jbl prx 618s xlf.Ja ih imam dva i sam ih unosim i iznosim.Jesu veliki ali nisu toliko teski.
Neznam dali gdje dole kod vas(ja sam u Kanadi) mozes da nadjes Yorkville es700 ili ls700.Isti je bas.Ja sam ih nekad koristio sa ev sx250pasivne i Crown xti4000.Radilo je odlicno.Basovi su aktivni 700w. |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|