Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 04.12.2007, 16:48   #31
No.1
Odomaćeni član

No.1's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2007
Godina: 41
Downloads: 1585
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa3x
No.1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
No.1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Ne ne druze nije mi bilo to prica oko midi fajlove nisi me dobro razumeo...hteo sam da kazem da treba mi kao muzicare da budemo i dobre MENADZERE sami na sebe da sami stvaramo publika.
No.1 je offline   Reply With Quote
Star 04.12.2007, 17:29   #32
Marco7
Stvarno kod kuće

Marco7's Avatar

Registrovan/a dana: 15.11.2005
Mjesto: Novi Pazar
Downloads: 1554
Uploads: 56
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 158 puta u 125 Postova
Instrumenti: Korg Pa3xPro , Korg Tr . . .
Interesi: muzika
Marco7 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Marco7 pošalji poruku preko MSN messengera Marco7 pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard ...

Ma razumeo sam tee druze ja super!Kazes uopste nije bitno ko kako svira,ko radi na midi fajlove vazno je napraviti atmosferu i dici sebi cenu!Svi dobri pevaci ili imaju svoje klavijturiste ili sami sviraju jer toliko postuju muziku iznaju kako stoje stvari sa midi fajlovima pa beze od njih ko djavo od krsta!A znam masu ljudi koji rade na fajlove i rade za neku minimalnu cenu i tako prvo obaraju cene normalnim muzicarima i plus ostavljaju prave klavijaturiste gitariste itd bez posla!E u tome je stvar,postujem ja da svako ima svoj publiku i da svako moze za vece da pusti 10-tak midi fajlova cisto da se malo odmori!Takav je moj stav o tome a sto se tice menadzera hehehe uvek sam pogodio vecu cenu sam nego preko menadzera veruj mi!Pozdravljam one prave menadzere,postene ljude ali iz iskustva ti kazem da se uzdam u se i u svoje kljuse
Star 06.12.2007, 03:50   #33
No.1
Odomaćeni član

No.1's Avatar

Registrovan/a dana: 03.04.2007
Godina: 41
Downloads: 1585
Uploads: 6
Rekao HVALA: 4
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
Instrumenti: pa3x
No.1 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
No.1 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Tako je ne kazem ja ne...i ti si u pravo...al ja da sam tebi gazda i da ti meni sviras perfect i ako ja nemam prometa da te platim...a neko drugi sa fajlove ili bilo kako mi napuni sve do jaja...brate otpadas...mene zanima profit, ne tvoje lepe oci.Mislim bez uvrede ali tako ovde stoje stvari,ja znam bas dobro da sviram i da namestim klav super..al brate i mene pojebali su sve fajlasi...dodje mi jedan i pusta litar krvi original matrica na mp3 board na 1x pro sa pratecim vokala a ja na arr..i pojebao me...i sve tako sa fajlove original.I sto sad?? Ko je bolji?

Samo da dodam..neke pevaci sa estrade imaju tako katastrofalne sajzeriste to je bruka..ali ovo sto ima na netu zalosno da takvi pevaci rade sa niska klasa muzicare i koji nemaju pojma da nasteluju ton..da ne spominjem imena.
No.1 je offline   Reply With Quote
Star 07.12.2007, 12:35   #34
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Ono što je kolega "Korgovac-800" reko djelimično drži i svaka mu čast...Naime DJ-evi i razni falš seratori ionako "prate" novitete i vredno "skidaju" nove pjesme...JuVe i narodnjaci više toliko ne prolaze....Ali brate ko zna da svira ima da prođe svuda...ja kad u Premingeru (kafana gdje sviram) složim jednu jaku improvizaciju i panem u trnas,i kad moj pjevač zadigne narod...Ma do 5 ujutru sve na nogama,to se pije i pjeva do jaja...Samo treba biti dobar muzičar sa dobrim pjevačem koji zna da radi s ljudima...Dnevnica me sramota reći kolika je ali tješim se sa golemim bakšišom...I još nešto...Dragana Mirković tolio slavna "zvezda" pjevala kod nas u Tramontani a "prati" je jedan šupak,pušta fajlove na G-800 i trpa DISKETE u njega ko blesav...POZDRAV!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Star 07.12.2007, 12:42   #35
Ahmoxl
Drugar foruma

Ahmoxl's Avatar

Registrovan/a dana: 22.09.2007
Mjesto: austrija
Downloads: 524
Uploads: 0
Rekao HVALA: 9
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Interesi: muzika samo muzika
Ahmoxl befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Ahmoxl pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Eh meni se svida sta je rekao ALIX jer je upravu, a za onog supka sa G-800 i disketama to je ljudi masovno pocelo tako da velike estradne zvjezde dopustaju da imaju pratnju od tako losih klavijaturista....... ali sta ces takvi sviraci se svugdje uvucu..... pozzzz svima!
Ahmoxl je offline   Reply With Quote
Star 07.12.2007, 12:51   #36
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Fajlasi Fajlasi al mislim da muzika ne umire. Sinoc sam otisao u jedan crnogorski
resotran ovde i svira jedan albanac, LE i PA50 a peva jedna rumunka Kristina,
svaka joj cast, peva srpski, ciganski, turski i albanski. Pa hajd kaze on zasviraj malo.
Pa odsvirao ja onako samo instrumentale, nje ona pevala. Prodje neko vreme i neki
me naterase da zapevam. Al samo sam uzeo microfon u sred restoran, njega sam pustio
da svira...pa sam poceo neke stare pesme, turske a i makedonsko-jugoslovenske, nije
mogao da prati a meni se nije nit sviralo pa rastegnem ti ja onako samo microfon i eho
bez muzike, samo drzio neke STRINGS on jer nije imao ritmove.
Sad, bacili su na mene neka 600$ za pola sata (naravno ja nisam nista uzeo) al posle
toga sam kontao, jebote fajlasi, koliko fajlasa i aranzera da ima opet kad stvarno
RAZVALIS MUZIKU cistu prirodno opet je tu stara krv...na aranzer nije dobio ni 200$
citavu noc a ja sam bez muzike pevao pa odletilo je600$. Sad tu je druga prica, trebas
znati ljudima da drnes zivac...al doce kraj i fajlasima, nece muzika tako lako umreti.
BasariStudios je offline   Reply With Quote
Star 07.12.2007, 13:07   #37
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Joj care, da mi je jednom s tobom malo onako iz zahebancije zasvirat tu kod ovih mojij "cugera". Ma trebo bi nam traktor i prikolica da odvezemo sve pare koje bi pokupili.

Matere mi, al stvarno ... koliko stara dobra pjesma zna napravit štimung i dič raju na noge. Pa fajlaši nemaju na keksi nitko stare dobre legendarne pjesme od Tozovca, Rokvića, Tome, Cuneta, Bogdana, Safeta, Nazifa (Dvije rane moj jarane) ... . Jebeš turbofolk ! Osim par hitova možeš im pilat do prekosutra, niko neče ni trepnut. Klinčudija đuska, ali nema love. Ali kad dođeš kod starog šljakera, izmučenog poslije posla, pa ga vidiš zamišljenog na šanku uz hladno pivo i ljutu .. Pa uzmeš harmoniku i zasviraš mu neku srcedrapajuću .. Ma nema tog fajla nit aranžera. Suze mu samo poteku, odmah se na harmonici stvori 100 €, poteće pjesma u sav glas, iz birtije se ori sve u 16, a oko teba za čas 20-tak ljudi. I do ujuto lom.
To je onaj draž koji mi ne dopušta da još odem u penziju, makar se svake godine kunem i ocu bogu i vragu i čemu već ne daj je bilo dosta.

Promijenjeno od kreso (07.12.2007 u 13:09 sati)
kreso je offline   Reply With Quote
Star 07.12.2007, 13:17   #38
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Samo za primer:
Zapevao sam onu staru Albansku koju isto peva i Asim Bajric: Shoche mori Shoche...
to ide u 7/8 a nije mogao naci 7/8 pa samo drzao one akorde...a Albanac covek,
njegova pesma al ipak on ti je Shkodran, njihova muzika je ista Srpska, dvojke,
razvalio je sa dvojkama. Onda sam odpevao Sestra Brata Kani na Vecera, Ajde Vino Pijam
i malo sam zapevao OSMANAGA, KECRI MOJA ALIJI i NADZIJE al na Turski...to je bilo to.
I za kraj sam rokno TI SI TUDJA ZENA za koju postoji i fabricni ritam onaj VAHDE na
WORLD sto se nalazi, pa doso jedan Albanac kod mene i kaze jesi ti Albanac?
Jok reko, Turcin sam, nije nista reko vise samo se okrenuo ko izgubljen i otisao.
Bio sam u taj restoran sinoc jer me je gazda zvao jer hoce da pocnem ja svirati od
sledecu sredu i nadalje, ima muziku svaki dan, so...stavicu nesto i na YOU TUBE kad pocnem.
Star 07.12.2007, 13:22   #39
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Standard

A jebote, ja sam tek sad video i skontao da je kod mene 7.20 ujutru,
jos nisam nit legao a kontao sam da je 2 sati ponoci, hahahahaha.
Star 07.12.2007, 13:24   #40
Alix
Stvarno kod kuće

Alix's Avatar

Registrovan/a dana: 14.02.2006
Mjesto: Ispod Kestena
Downloads: 363
Uploads: 2
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 19 puta u 17 Postova
Instrumenti: Žene
Interesi: Kompjuteri,RC sistemi,Videonadzor
Alix ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Alix pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

U pravu ste...Ljudi kafana gdje ja sviram nema možda 100 kvadrati i nekada nije ni napunjena ali prije slab mjesec dana bila samo 2 stola naounjena nekih privatnika i građevinaca...gazda je svjedok da smo ja i Buco pokupili tu noć 1200eur bakšiša...A kolege muzičari se satraše po diskačima i tezgama pa jedva stoju da povuku...Doduše ovi su mi dušu vadili jel su naručivali stare Sinanove,Šabanove,Šerifove,Šekijeve,Mitarove,itd.. .Pola ih nisam nikad ni sviro al meni pjevač kaže riam i intonaciju pa se snalazi...Kad su pare u pitanju nema tu znaš/ne znaš...Nego sviraj!PozdraV!
Ljudi uživajte u životu i ne vodite brigu koliko je ko sposoban i kakav je muzičar...jednog dana ćete shvatiti da je ZDRAVLJE čovjeku na prvom mjestu...Budimo svi drugari jedan drugom na ovom forumu...
Alix je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Oznake
cjene, gde, godinu, ide, novu, svirke

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 14:44

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije