|
|
IT Sektor Sve o digitalnim tehnologijama koje ne mogaju biti usko vezane za muziku |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#41 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
@Sejox @Aca Kolege, u pravu ste i slazem se sa vama, znam i na sta aludirate, ali komponente pre paljenja nisam slozio ja nego ovaj programer (covek radi za Pakom pa mislim da nije bas toliko nestrucan). Aco, mozes li objasniti to sa srafom i prespojavanjem?
Videcu sutra oko garancije, hvala puno svima stvarno sam vas zavoleo kao bracu, mladju i stariju ![]() Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Nebih stvarno da ti objasnjavam kako sam mu zeznuo to, iako mi nije bilo prvi put, jer 5328523 puta sam skidao sve komponente, i vracao nazad i nikad mi se nije desilo da u necemu pogresim, al je*iga....Za sve se ima prvi put, pa eto, nedaj boze, mozda se tom liku slucajno desilo da iako je malo vican oko toga da pogresi i napravi neki spoj ili neki lem zezne, potpuno nebitno i desi se da ploca rikne, i jebiga....Neznam sta da ti kazem i kako da ti pomognem sad...? Skini znaci sam sve napolje da bude kuciste skroz prazno i sve sto je prikaceno na plocu skini napolje....Onda zatim, prvo ubaci plocu, zasrafi srafove i nemoj da preterujes sa stezanjem, kada si to namestio, ubaci procesor i pazi na socket (pinove i iglice) kako ubacas....Podignes znaci onaj sigurnosni kljuc (sipkica metalna koja ide po obodu socketa) i onda ubacis procesor kako treba i zatim zakljucas....Namazi termalnu pastu (ne previse) i stavi kuler odozgo....Kada si to uradio, priljuci one kablice za start, reset, HD,....Kada si to uradio, ubaci ATX cetvoropinski kabli koji ide iz napajanja u plocu (ulaz ti se nalazi oko procesora).....Kada si njega ubacio, ubaci glavni 24-pinski konektor u plocu sa desne strane i gledaj da upadne do kraja....Gledaj lepo kako si ga ubacio i da li je usao ceo....Kada si zavrsio to, ubaci SATA/ATA naponske kablove u ostale periferne uredjaje (CD/DVD, Floppy, Hard Disk,....) Kada si ubacio i njih, ubaci i one kablice za prenos podataka - SATA (uzak)/ATA (sirok)....Kada si to uradio, ubaci graficku ili ako je nemas ubaci VGA kabli koji ide iz monitora u graficku ili integrisanu....Kada si to uradio, ubaci kablove za mis, tastaturu i ostale periferne uredjaje (zvuk, kamera, ....) Kada si i to uradio, ubaci naponski kabli iz elektricne mreze u napajanje....Pritisni prekidac sa 0 na 1 i sacekaj par sekundi.....Pritisni Power ON dugme na kuciste i vidi sta se desava....Ako se isto desava, ili ces morati plocu da nosis u servis na reklamaciju i da vidis sta ce oni da ti kazu i da li ce da ti uvaze reklamaciju ili da nosis celo kuciste u neki servis da ti oni vide sta je kvar i otklone uzrok kvara, ili da jedan po jedan deo isprobas kod nekog druga....Znaci, to su opcije, pa ti vidi sad sta ti je ciniti....Pozdrav i da ti ispadne sve ok na kraj po tebe....
![]()
![]() |
#43 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Da li ova crvena zica treba da bude spojena ili ne?
Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ta zicica je za molex kabli koliko vidim....Ili si je ti isekao, ili ti je prethodni vlasnik isekao sa nekim razlogom, mada ne vidim poentu u tome...Uglavnom, ako koristis taj kabli, treba da bude povezana, a ako ga ne koristis, sve jedno je....Pozz
![]()
![]() |
#45 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Pa koristim za graficku.
Ja sam prvi vlasnik ![]() Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk Dodato: Nakon ponovnog povezivanja pali se! Ali, nema slike opet. Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk Promijenjeno od ЂолеПФК (07.10.2012 u 21:46 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Kako bre molex za graficku??
![]() ![]() ![]() ![]() ps: koju graficku imas?
![]() |
#47 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Zeznuo sam se, nisam gledao sta pisem, ne za graficku nego je bio prikljucen za jedan od kablova iz napajanja. Nisam ja nista seckao
![]() Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk Dodato: nVidia GForce 9600. Nadam se da cu uskoro napraviti nesto od kompjutera i posle tri meseci posetiti forum sa PC uredjaja ![]() Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk Promijenjeno od ЂолеПФК (07.10.2012 u 22:23 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
9600gt ima sestopinski konektor za napajanje...Proveri da li si ga ubacio lepo i ako si slucajno zaboravio da ubacis prvi put ili bilo kad posle, graficka ti je pa pa...Proveri sa drugim kablicem za graficku...Grafika je tu sumnjiva veoma...Pozdrav
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Aman... pa odkud ti pade na pamet da sam sijeces te kablove... i pitas se sto ne radi. Boga pitaj sta si tu sve uradio. Ajde slikaj to jos jednom sve kako stoji ali tako da jasno vidim sta je tu sve ubogaljeno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
Ma nisam nista ja sekao, nisam toliko lud. Stavio sam na poslednjoj slici opet ovaj cudan kabl, ali ovoga puta sa spojenom crvenom zicom
![]() Sent from my Telenor_OneTouch using Tapatalk Promijenjeno od ЂолеПФК (08.10.2012 u 09:02 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|