|
|
Saveti za kupovinu Za sve one kojima treba druga klavijatura ;) |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 23.05.2014
Mjesto: Srbija
Downloads: 5
Uploads: 0
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 36 puta u 27 Postova
Instrumenti: Yamaha NP-V80, Digitech VL3D, Roland BK-9
![]() |
![]()
Pozdrav, ljudi.
Ja sam novi (stari član). Bio sam dosta ranije na ovom forumu, ali su me posle reorganizacije obrisali,pa sam se ,evo, opet učlanio. Ja sam Rolandov fan, i imao sam skoro uvek Roland aranžere (E-16, e-96, EM-2000), a sada imam još uvek VA-7. Ranije sam svirao u bendu, ali zadnjih 10 godina se bavim samo home produkcijom, i verovatno ću i dalje najviše to da radim, mada ako ispadne neka svirkica, što da ne. Bavim se isključivo zabavnom muzikom,pop, light rock, evergreen-om,pomalo starogradskom i instrumentalima, a izrađujem i matrice za reklame. Povremeno radim i muziku za pozorišne predstave i dečije predstave i matrice za dečije pesme. Narodnjake ne mrzim, ali ih maksimalno izbegavam, ne slušam ih i ne pratim, naročito ove turske zavijuše i orijentale. Turke smo proterali odavno, ali ih nismo izbacili iz sebe, i ona naša divna prava narodna muzika zbog toga je skoro izumrla, zato ja to sve to danas bojkotujem i neću i ja da doprinosim popularizaciji takvog šunda,bez obzira što bi donelu neku zaradu. Ali neću sada o tome, to je za neku drugu temu,iako znam da je ovde većina vas narodnjaka. Imam sada priliku da kupim nešto novo, budžet do 1800 evra, ali sam u totalnoj nedoumici šta uzeti. Dvoumim se između Yamahe PSR S950 i Korga PA900, jer očigledno nemam para za BK-9. Drugo, BK-9 mi se ne sviđa jer je preveliki (ne treba mi 76 dirki) i nema zvučnike. Nisam još probao uživo ni jedan od ovih aranžera, samo sam odgledao 1000 videa i pročitao 2000 foruma i tek sada ne znam šta je od čega bolje. Yamaha mi nekako sterilno zvuči što se aranžera tiče, nema dušu kao što sam navikao od Rolanda, a nisam siguran ni kako to izlazi na outputima. Siguran sam da je sama izrada i softverska pouzdanost kvalitetna (nije bagovita), jer sam imao i nekoliko Yamaha (a imam i sada jednu) i sve su bile dobre i kvalitetne. Drugo, proširivost im nije baš na zavidnom nivou, sve se kod Yamahe dodatno plaća, a expansion setovi mogu samo po jedan da se učitaju. Na našem tržištu i nema toliko materijala za nju kao što ima za KORG ili Roland. Boje su za mene OK i tu nema problema oko kvaliteta, ali nisam baš siguran kakve su dirke. KORG zvuči mnoooogo dobro, mada ja ga do sada nikada nisam imao niti svirao. Užasava me ona njegova plastika i bagoviti softver, a jednom sam u prodavnici novih Korgova probao nešto od PA serije na kojoj su komandni tasteri bili UŽAS i katastrofa. Na nekim su još u radnji poispadali neki od tastera. Oni su made in china, dok je Roland Italy i Yamaha JP, što nam nešto i govori o kvalitetu. Voleo bih da čujem vaša iskustva i preporuke ZA i PROTIV, možda mi nešto i pomognete oko odluke. A dotle, moj VA7 ide na oglas.
Favoriti |
|
|