Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Slobodna zona > Svaštara

Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto...

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 15.12.2014, 16:49   #41
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 270
Zahvalili mu 127 puta u 123 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ovde covek ne zna sta je pravilno i ko je upravu. Ja sam ranije radio u firmi i svirao. Znaci raspadao sam se, spavao sam 4 sata dnevno. A sad samo sviram, i sto se tice zarade na istom sam cak mozda i vise sad zaradjujem, sto je skroz ne logicno.
dmmacak je offline  
Star 15.12.2014, 17:35   #42
gitar
Stariji Notaroš

gitar's Avatar

Registrovan/a dana: 12.11.2010
Mjesto: Južni Banat, Vojvodina, Srbija
Downloads: 13
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 475 puta u 399 Postova
Instrumenti: Gitara i još ponešto što ima žice
gitar wird schon bald berühmt werdengitar wird schon bald berühmt werden
Standard

I ja radim u firmi i do skoro sam svirao (uglavnom vikend-tamburaši-vinski podrumi). Pogodimo se sa gazdom šta ti ja znam, 30-40 eura po glavi tamburaša za to veče i to je to. Isto veče na kraju tezge isplata na ruke kako je dogovoreno. Nikakvog poreza, nikakvog odbitka + bakšiš. Kakav porez, kakvi bakrači? Gosti srećni i zadovoljni, gazda trlja ruke, plus sipa vina u neograničenim količinama. E, sada kad mi je gospodar Vučić skinuo 10% od plate, izgleda da ću morati ponovo da se aktiviram pod stare dane...
Citat:
Originalno postovano od mgxbty Pokaži Post
Nije ni gitar nepogrešiv i on je samo čovek.

Promijenjeno od gitar (15.12.2014 u 17:42 sati)
gitar je offline  
Star 15.12.2014, 17:55   #43
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ja mislim da bi ovu temu trebalo sto pre zakljucati dok se ova stvar neregulise zakonom(znaci nikad).

@gitar pazi sta pises da ti pomenuti "Gospodin" ne zakuca na vrata sa policijom
Star 15.12.2014, 17:59   #44
gitar
Stariji Notaroš

gitar's Avatar

Registrovan/a dana: 12.11.2010
Mjesto: Južni Banat, Vojvodina, Srbija
Downloads: 13
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 475 puta u 399 Postova
Instrumenti: Gitara i još ponešto što ima žice
gitar wird schon bald berühmt werdengitar wird schon bald berühmt werden
Standard

He ,he, Nešo, nadam se da voli vino i tamburaše, a ako ne, odo' ja u ćuzu
Citat:
Originalno postovano od mgxbty Pokaži Post
Nije ni gitar nepogrešiv i on je samo čovek.
gitar je offline  
Star 15.12.2014, 20:06   #45
makso68
Odomaćeni član

makso68's Avatar

Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
makso68 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nesaband,znam dobro kako je funkcionisao sistem u SFRJ.I sam sam tako radio preko estradnog udruženja Drina-Zvornik.Slažem se da završena Muzička škola,ili akademija nije mjerilo ovog našeg posla,ali sam napisao zato što je to tako u ERS-u(Estradi R.Srpske)Imam dosta kolega koji nisu muzički obrazovani,ali su sjajni i jako upotrebljivi muzičari.Isto tako ima i školovanih kolega koji su takođe sjajni muzičari,ne možemo generalizovati stvari...Mislim da treba urediti ovu oblast zakonom i da Inspekcije rada rade svoj posao,kao što to rade u drugim branšama(već sam neke naveo u svom prethodnom postu).Što se tiče obavljanja nekoliko poslova,to niko nikome i nigdje ne može zabraniti.Ja radim tri posla:škola,Hor dječijeg vrtića i tezga.Za prva dva navedena posla uredno plaćam porez,a i za treći bih plaćao da je regulisano kako treba.Ne smatram da ikome otimam posao,jednostavno mi se može da toliko radim..Ima to i svoje loše strane,hronično sam umoran...Toliko.Pozdrav!
makso68 je offline  
Star 15.12.2014, 21:23   #46
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@makso68,nista nije bilo licno od onoga sto sam napisao vec samuzeo tebe za primer posto znam da radis u skoli i da se bavis muzikom.I opet da ponovim,porez treba da plati poslodavac a muzicar treba da bude clan nekog od muzickih udruzenja,a ovo sto su neki iskoristili pa u poslednjih 7_8 godina otimaju pare i ubacuju na taj nacin svakojaki sljam sa tim izdavanjem licenci je ozbiljna katastrofa za nas profesionalne muzicare.

mislim,znam puno o tome i sta se i kako muljaljo i gde su isle te pare od tih licenci ali mi je muka od toga i ne bih da pisem javno o tome.
Star 15.12.2014, 23:10   #47
splendid
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
splendid befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Ljudi....licenca služi da neko ne bi izgubio glavu ili da ne bi ugrozio nečiji život...više života ili da ne bi nekoga upropastio...znači...licence inženjerima koji projektuju ozbiljne projekte koje treba da koriste ljudi da ne bi izginuli kad se neki most sruši i sl. a ne pesmu na klavijaturi koju ako ne voliš izađeš iz lokala...doktorima da nekog ne bi ubili i da bi ga ispravno lečili ili operisali...advokatu koji zastupa pred zakonom ljude da bi ili ne bi bili osuđeni i kažnjeni za neke postupke ili zaštitili nekoga....instruktorima vožnje koji treba da osposobe nove vozače kako nekoga ne bi ubili kolima....itd.

I sad neka mi neko objasni gde ima pameti i logike da muzičar ima licencu i za šta ta licenca služi...da bi gazda angažovao muzičare sa licencom....zašto....?...što je u pre par postova kolega napisao...pa jel treba i vajari i slikari da imaju licence...jesmo mi umetnici ili zidari...?

Ja znam muzičare sa licencom koje nikad ne bi zvao ni klavijaturu da mi nose a ne da mi sviraju...da li se neko od vas boji da će mu neko ko ne zna da svira uzeti posao pa zato hoće da se zaštiti licencom....ko kaže da licencu dobijaju ljudi koji znaju da tezgare i zabavljaju ljude....mi se ovde bavimo umetnosti i zabavom a ne ugrožavanjem nečijih života ili čega već....prema tome....ako treba da se plati porez može...ja sam za...da se prijavim u radni odnos kao muzičar...kao SZR...kao PR...kao bilo šta što ima prava na kredit...na bolovanje...na druge stvari koje pripadaju zaposlenom čoveku...

A za to što neki da ne kažem šiljokuran hoće da se igra velikog muzičara pa da uzima nekom instrumente ili da mu on dođe u kontrolu odnosno da mu bude u komisiji za licencu.....DA MI NEKO NAPLAĆUJE VRUĆ VAZDUH KOJI MI IZLAZI IZ USTA....e za to će još neko vreme da me izvinu.

I molim da se niko ne nađe prozvan u ovome što sam pisao, zaista nisam ni na koga mislio od nas ovde već na pojedince iz sopstvenog okruženja a verujem da nas većina poznaje po kojeg takvog muzičara....

Još jednom izvinjenje ako sam nekog uvredio mojim ličnim stavom.
splendid je offline  
Star 16.12.2014, 08:28   #48
sale_band
6. sekretar SKOJa

Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
sale_band befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od splendid Pokaži Post
...da li se neko od vas boji da će mu neko ko ne zna da svira uzeti posao pa zato hoće da se zaštiti licencom....

I ja sam isto pomislio

A sto se tice onih sa akademojom koje je neko pominjao ranije, ako su zavrsavali muzicku akademiju da bi dobili dozvolu za tezgarenje onda su "čabe krečili"
sale_band je offline  
Star 16.12.2014, 10:18   #49
nikadvisekorg
AJ LAV KORG

nikadvisekorg's Avatar

Registrovan/a dana: 09.12.2009
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
nikadvisekorg ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

A ko ste vi pa da određujete ko može i ko ne može da svira? To nijedan zakon ne može da reguluše, ako ima tražnje za nekim makar bio i fajlaš, ko će i zašto to da spreči?
Vi bi ste da uvedete muzički šerijat izgleda.
Ja san za to da svako radi, ko hoće kvalitet zvaće bend i platiće, ko hoće da mu tandrče fajlovi pozvaće fajlaša i ne vidim problem.
Za one koje ne znaju, nikad u životu na fajlove svirao nisam, svirao sam dok sam mogao s bendovima, e sad niko ovde to neće, svi gledaju da prođu manje pa idem 2-3 člana max.
Zakon ponude i potraznje bato.

To što vi hoćete je kao kad bi neko doneo zakon da ružne qrve ne mogu da rade.... ..

Послато са NOKIA 3210
Dodato:
ovde se to u kraju kaže, kad bi baba imala mooda bila bi deda.

Послато са NOKIA 3210
Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Sinovac, da tebi neko toliko puta gurne i izvadi i ti bi prozujao.
Citat:
Originalno postovano od caka012 Pokaži Post
Najgore je kad sviras akusticnu svirku, a neki gost donese daire. Pravilo je da je zelja za dairama medju gostima obavezno obrnuto proporcionalna smislu za ritam i da se za pomenuti instrument ceo boziji dan otimaju samo oni koji nemaju veze sa ritmom.

Promijenjeno od nikadvisekorg (16.12.2014 u 10:20 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
nikadvisekorg je offline  
Star 16.12.2014, 13:11   #50
Boban010
Zaludan vladika

Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
Boban010 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od sale_band Pokaži Post
Na osnovu cega bi zabranio da nekome da radi dva ili vise poslova?
Na osnovu prava na rad!Kolko se secam to je ustavom zagarantovano pravo svakog gradjanina.Opet ponavljam,duzno postovanje kolegama koji,mogu,znaju i sposobni su da obavljaju vise poslova.Ali ne mozes ti da uzurpiras nekome posao i da pritom otaljavas ono sto radis(takvih ima najvise,retko ko moze podjednako dobro da radi vise poslova).To je ako je po moralu i po pravdi sto rece kolega Casper koga ovom prilikom pozdravljam.
Ovde niko nikoga ne slusa,svi brane svoje pozicije svojim stavovima i svi misle da su pojedinacno u pravu i svi sve znaju.Zato nema nama ni zakona ni pravde nikada...
p.s.Poreza sam platio tacno onoliko koliko imam radnog staza a uzgred i ja obavljam dodatnu delatnost za koju sam uplatio isto toliko poreza.
Boban010 je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:26

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije