Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Tema zaključana

Alati tema Display Modes
Star 30.06.2006, 08:58   #41
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ Cevap

Pozdrav prijatelju !

Slažem se stime što si reko da ne sviramo isto. To je garant 100 % istina. U repertoaru imam oko 1.200 pjesama. Možda bi ih bilo i više no neke odavno više ne prolaze.

Od tog repertoara oko 350-400 su stari narodnjaci (samo HIT-ovi) i Turbo folk. Ostalo otpada na zabavnu glazbu, rock i tehno i nardonu glazbu hrvatskog podneblja (Zagorje, Slavonija, Dalmacija ...)

Iako želim da svaku pjesmu što vjernije odsviram orginalu ipak se ne zamaram s time da se sad svaka udaraljka čuje u svakoj pjesmi. Bitno mi je da je ritmički i akordički pjesma točno odsvirana, da raja prepozna pjesmu takoreći već nakon prva 2-3 takta.

A što se tiće Pa1X, prijatelju ja ne osporavam njegove kvalitete i činjenicu da je bolji što s obzirom na cijenu i tehničke karakteristike mora i bit od Pa80. No kako sam rekao, za ono što radim dovoljan mi je i i30 samo da ima sampler u sebi. Ovako je Pa80 barem meni a vjerujem i većini svirača ovdje ispao idealan u pogledu uloženo dobiveno. Prijatelju ipak sagledaj činjenice i reci koji je najprodavaniji model od Pa serije kod nas pa i u svijetu. :wink:
A to što je neko gore i napiso, da je Pa1X samo 500 Eura skuplji od Pa80 da bi ga uzimali svi, je istina. Ali dok ovako moram doplatit još jedan Pa80 onda mi je bolje da to pojedem i popijem
kreso je offline  
Star 30.06.2006, 09:36   #42
cevap
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 10.08.2005
Mjesto: Danska
Downloads: 4515
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
cevap befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

E pa to je to.
Meni je velika razlika za orijentale kad uporedim Pa80 i Pa1xPro, a za tebe sam i pretpostavljao da svirash repertoar vishe hrvatskoga podruchja, te ti stoga Pa80 sasvim dobro moze odraditi te stvari, bez da ulazesh mnogo novca u Pa1xPro.

Kada cijena Pa1xPro padne, pitat ciu te ja onda koji ce korgov model biti najvishe korishcen!
cevap je offline  
Star 30.06.2006, 09:54   #43
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Kad padne cijena Pa1X-u :twisted:
Jebi ga ! Do tada ću ja već biti u sviračkoj penziji
Ne pada ona već 2 godine ni Eur-a, a oduvjek prakticiram kupovati ganz-novo a ne rabljeno. Ako slučajno uzmem rabljeno, tada samo provjerene kvalitete tj, od znanca ili kolege za kog znam da me nebi zahebo
kreso je offline  
Star 30.06.2006, 14:13   #44
Zoransasic
Gost

Downloads:
Uploads:
Standard

Na ebay ga ima vec za 1800euro, polovan.Mislim da je to realna i dobra cena za Pa1x.

Nedime

Slusam tvoje MP3,kao sto kolega rondzo4life kaze,fino obradjujes midi-fajlove i kopiras turske i bugarske setove.
Pa to je sve kopija,malo izmena i eto novi Style a???
Nisto posebno,onda nisi cuo jako dobar sredzen PA1X.
Zamolicu jedan kolega sto ima PA1x da snima mali demo da cujes sta je ritam,style,zvuk.........

Star 30.06.2006, 16:02   #45
Nedzad
Drugar foruma

Registrovan/a dana: 06.11.2004
Mjesto: Germany-Deutschland
Downloads: 136
Uploads: 3
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
Instrumenti: Korg pa80-Yamaha dx11-Casio cz230s-Kawai k1II-Guerrini
Nedzad befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Nedzad pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Zdravo svima :
Normalno je da je Pa1x bolji o odnosu na Pa80. Mislim da o tome ne bi trebalo biti nikakve raspravke jer sam OS (operativni system ) za Pa80 je 1,4 mb-a dok za Pa1x 4,5 mb-a sto znaci da je napucan daleko vecim mogucnostima.
Zoransasic- molim te zamoli onaj tvoj kolega sta ima pax1 da nama snimi nesta da cujemo sta je ritam style zvuk.
A i Cevap bi mogao nesto da ubaci da cujemo koji njegov stajl.
Pozdrav
Nedzad je offline  
Star 01.07.2006, 01:00   #46
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Registrovan/a dana: 12.05.2006
Mjesto: NYC
Godina: 49
Downloads: 45
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 77 puta u 30 Postova
Instrumenti: ARP 2600!
Interesi: Muzika
BasariStudios befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od rondzo4life
fino obradjujes midi-fajlove! Svaka cast! :twisted:
Dokazi mi da 1 od te 7 stvari je MIDI FILE, dokazi ispred sviju ovde i ja nestacu sa foruma, bas bi zeleo da me USIRAMIS ispred sviju ovde.
Ako ne uspes da dokazes (al dokazi faktima ne BALKANSKIM recima) onda ti nisi ni M od muzika.
Il krivo ti sto sviram 10 vrsta muzike? Il sto mogu svirat tvoju YU muziku bolje nego ti il albansku blje neg siptari? Il PRAVO bolje neg bugari? A sha kazes YALLAH SHOFER bolje neg turci?
Nemoj tako buraz, budi realan, a ne ljubomoran.
Ponuda i dalje stoji, dokazi da sam ijedan MIDI file koristio, nestacu sa foruma, obecavam.

Pozdrav
BasariStudios je offline  
Star 01.07.2006, 12:06   #47
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

To garantovano nije komercijalni midi fajl, to je samo nabadanje po klavijaturi i pokusaj da se napravi nekakav miks, koji na kraju ni na sta ne lici. Previse hala, neodmjeren odnos basa, aranzmana i nema, tako da o njemu i ne treba govoriti, muzicke ideje takodje nema, bilo bi predugo da zalazim u analizu samog miksa jer i nema sta da se analizira, sve u svemu obicno trabunjanje i zali Boze vremena koje sam utrosio na slusanje ovoga.
I sta treba da ti znaci ono "balkanske rijeci", zasto se ponasas tako bahato, ko si ti da tako podcjenjujes ljude ?Ovo nije prvi put da na taj nacin pljujes po kolegama. Bilo bi dobro da jednom odrastes i prestanes sa tim svim. Mislim da je mnogima i previse tvog hvalisanja iza koga vrlo malo stoji. Tolerancija je potrebna ali ti si prevrsio svaku mjeru. To sto neko ne odobrava i ne pozdravlja ili mu se ne dopada to sto ti radis, nije jos uvijek razlog da se tako ponasas. Medju Balkancima ima mnogo dobrih, postenih i vrlo pametnih ljudi. Dakle, prestani da generalizujes i trpas sve u istu vrecu. Ovi ljudi ovdje nisu duzni da trpe tvoje izlive mrznje prema svemu sto potice istocnije od NYC.
tranzit je offline  
Star 01.07.2006, 15:52   #48
yu-midi
Otac nacije

yu-midi's Avatar

Registrovan/a dana: 22.10.2003
Mjesto: Austrija
Godina: 51
Downloads: 1117
Uploads: 130
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 3 puta u 3 Postova
Instrumenti: KORG Pa2x pro / TRITON Extreme
yu-midi befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
yu-midi pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

100 ljudi 100 ćudi,100 muzičara i 100 različitih aražmana kao i stila sviranja!
zato smo ovde da razmjenimo mišljenja naravno što u pozitivnijem smislu a ne da odma osudjujemo o ogovaramo nekoga.Siguran sam da ovo nikakve veze nema sa midi fajlovima,a ko poznaje clana Nedima nikada neće posumnjati u tako nešto.

Miodrag
yu-midi je offline  
Star 02.07.2006, 00:08   #49
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

BasariStudios pošalji poruku preko AIM messengera BasariStudios pošalji poruku preko MSN messengera BasariStudios pošalji poruku preko Yahoo! messengera
Standard

Tranzit, ja se ipak zahvaljujem na komentaru. Vidim pametan si i puno znas, mogao bi mnogo toga da naucim od tebe, al prvo da naucis tvoj MATERNI JEZIK kojeg ja bolje poznajem i nije mi MATERNI a kao drugo molio bih te da mi objasnis sta je KOMERCIJALNI MIDI FILE i sta je NEKOMERCIJALNI MIDI FILE, posto kazes moji su NEKOMERCIJALNI pa zeleo bih da znam kojem svetu pripadam.
Sto se tice MIXANJA, SVIRANJA i COMPUTERE slab sam za to, ne znam ja toga, to je za pametne glave i ljudi koji ZIVE od toga, meni samo daj KOPAC... .
Sa time DA NAUCIS SVOJ JEZIK BOLJE mislio sam da ides da procitas sta sam davno napisao pre no sto sam postavio to na SHARE, dal je u pitanju neka kvalitetna svirka i kvalitetan mix il nesto trece a isto i to STO MIX NE VALJA I TRAKE POMESANE posto vidim da ne znas svoj jezik da ti pomognem:
To nije snimljeno i EDITOVANO, to je svirano na 11 sintova pored mene gde nekad ne znam glavu gde da okrenem, ne znam na koga je ritam gde solo gde da boju menjam gde sviram gde menjam harmoniju, snimljeno je u toku ne vise od 12 minuta preko ROSETTE800 koja kosta 30004 i momentalno je jedna i mozda i NAJBOLJA AD/DA koji postoji (ti kazes da to ne valja i nije CISTO, sto posto se javljas iz neku ludnicu) i nije tu bilo nikakih editovanja il mixiranja. To sto se cuju neke male TERCE il 2 TRAKE to dolazi iz MOG ISKUSTVA i MOJE HIGH END opreme a ne dolazi iz SNIMANJA 14 puta u CUBASU. Sa ovim ti samo objasnjavam da bolje skonta svoj jezik a isto i bolje skontas sta se desava u RECORDING SVETU i ljudima koji zive od TOGA.
Ako ima sta nejasno, slobodno, pitaj a isto ocekujem i dalje jos komentare tvoje, pa i najgore, onda sam najsretniji.
To sto se tice BALKANSKE RECI naravno stojim i za toga i nema potrebe za nikakog izvinjavanja za to, jedino ako si ti LUD pa ne vidis SVET oko sebe. Toliko za tebe i budi pozdravljen.
Nego Rasime buraz, imal te ziva, deder brani me, napali ovi alo, de molim te reci da sam bar malo DOBAR ne puno i najbolji al samo malo de me komplimentisi...dises li imalo alo?

Za OSTALE:
Ovezi onog posta PC i SINT LIVE NASTUP jos radim na to i izvinite i budite strpljivi.
Il da prestanem? Vidim da ne znam nista...

Pozdrav
BasariStudios je offline  
Star 02.07.2006, 00:13   #50
BasariStudios
Zavisnik od foruma

BasariStudios's Avatar

Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit
To garantovano nije komercijalni midi fajl, to je samo nabadanje po klavijaturi i pokusaj da se napravi nekakav miks, koji na kraju ni na sta ne lici. Previse hala, neodmjeren odnos basa, aranzmana i nema, tako da o njemu i ne treba govoriti, muzicke ideje takodje nema,
Samo kad bi ti STVARNO razumeo TVOJ JEZIK bolje i procitao to sto sam davno napisao sta cu tu postavit, ti bi tek onda skontao koliki si pametan, samo sudeci po ovom komentaru, nista vise, al kad bi svoj jezik malo bolje naucio.
Ti si ocekivao CIRA i MICA u arranzmane? Jel ti uopste znas sta je ARRANGEMENT a sta je STYLE? Jesalm li reko da je to ARRANGEMENT ili STYLE? Zar si gluh da na kraju cujes CRASH i kako to zavrsava? Ti si GLUH ako si ti uopste negde tamo cuo HALL...HALL u cemu? Na koje trake? De molim te reci da na ritmova ima HALL, samo da jos to cujem, jer znam da na svaki moj STYLE REVERBE je uvek skroz iskljucen, ako jos to potvrdis onda sam zadovoljan, da na STYLE TRACKS ima REVERB, onda svaka cast, ti stvarno pricas iz ISKUSTVA i DOBROG UHA.

Pozdrav jos jednom
BasariStudios je offline  
Tema zaključana

Favoriti

Oznake
ljudi, nemojte, ovim, pa1x, varat, zajebancijama

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 08:10

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije