|
|
Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima! |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
trenutno je skoro 500 mb...a kad sam kupio xa u njemu je bio nesa mrak od oko 120-130 mb i ucitavao je 10 minuta ravno kad ga upalim...secas li se koliko e kod tebe na xa ucitavao set od 120 mb ili kolio je vec bio? verovatno na x6 ide malo brze ucitavanje nego na xa?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
|
![]()
Pa 500 mb je verujem odlican ali i veliki set..zato ga druze moj i ucitava toliko dugo...meni je Xa ucitavao set od 120 mb isto tako kao i tebi..do 10 min...na X6 ide brze ucitavanje,ali neznam dali je x6 brzi,,zato sto ne koristim set sa Xa..ovo mi je kao novi..prebacio sam svasta iz tog seta,ali i ubacivao nove semplove...mislim da X serija ima iste procesore...mozda gresim,ne znam..
![]() |
#3 |
Odomaćeni član
|
![]()
Kod mene je 1gb.ali on meni usnimi backup na karticu ali kad ga loadujem nema mojih postavki..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ovaj baš voli da kuca
|
![]()
To mi je jasno miki,ali zbog backup on ga napravi za par sekundi.
Nebitno koju karticu da stavim. Dali 512, 1 ili 8 gb.i to me zbunjuje. Sad ako napravim back up.i ucitam drugi set,pa vratim opet svoj,bojim se da isto nece bit kako sam postavio u live seting modu. Dodato: Koji je ovo program?? Promijenjeno od al bundy (10.05.2016 u 18:03 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
Miki na trotonu opcija skip sluzi ako je na neko mesto bio prijavljen multisempl sa odredjenim semplovima u njemu, pa onda izbrises neki sempl iz tog multisempla ili sve semplove i onda kad dodje njihov red za ucitavanje klavijatura ih ne pronalazi i izbacuje ti opciju skip da ih preskocos...to nema veze sa praznim mestima u memoriji..kod mene su poredjani redom, pa se i dalje pali pola sata
![]() Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
procesing je verovatno isti, ali ram, memorija neka magistrala verovatno je tu nesto nevoje kod x6 pa ide brze ucitavanje..al kolko para tolko muzika
![]() ![]() Poslato sa G7-L01 uz pomoć Tapatoka |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Odomaćeni član
|
![]()
Xa je ligut vertija X,kao recimo korg Studio i Le,tako da je logicno da je X brzi od Xa.
E sad,mene zanima jos jedna stvar? Kad ubacujem set sa kompa.moram ucitati svd sa kartice u internu memoriju da bi mi set ispravno radio zasto? Jel nije logicno da se svd koji je na kartici stavi na karticu i tako sa internom memorijom? Ne kuzim? Neke stvari su toliko zakomolicirali na Rolandu da je to neshvatljivo. Dodato: Ima li netko free taj YASE program? Promijenjeno od josipv (10.05.2016 u 23:23 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
ne...ti imas internu memoriju koja je nezavisna od kartice...znaci isto kao sto moras da iskopiras nesto na karticu da bi se ucitalo u klavijaturu, tako to isto moras da iskopiras i u internu memoriju da bi se ucitalo...gledaj na to kao na dve dela jednog istog sistema...znaci interna memorija ti je memorija ista kao i kartica samo dosta manja, ali i na njoj moze stati neki materijal, i moras da povezes komp s klajvom da bi nesto prebacio u internu memoriju, a karticu stavis u komp i prebacis sta ti treba...valjda ti je jasnije sada...znaci interna memorija i kartica su ti u stvari jedna te ista stvar - memorija za smestanje semplova, samo je memorija kartice mnogo veca...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Odomaćeni član
|
![]()
Ma kuzim ja to,ali zasto svd fajl sa kartice moram stavljat u internu memoriju?
Dodato: Zasto mi se ponekad dogada da mi zamrzne boju dok sviram i ond moram prebacit na drugu i prestane? Dali ima veze sa ram memorijom mozda? Promijenjeno od josipv (12.05.2016 u 15:34 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 03.10.2009
Downloads: 1023
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 25 puta u 22 Postova
Instrumenti: Roland Fantom G6, V-Synth GT, D-05, Korg T2EX, Ketron SD4, Yamaha Motif XF6, PSR-S770 i Stagepas 400
![]() |
![]()
Fantom X ima 32 MB RAM-a u sebi. Može se dodati još maks. 512 MB da bude sve skupa 544 MB. Ako nemaš toliko RAM-a onda bi trebao to srediti pa onda probati. Mislim da se mora imati što više RAM-a ako se u setu ima mnogo samplova u AIFF i WAV formatu. Od manjka RAM-a gotovo uvijek "boli glava" a od viška - teško !
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|