|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Svako ima pravo na rad, ali niko nema pravo da nekome zabrani da radi osim ako je u pitanju ilegalan rad, pod koji spada I ovo nase tezgarenje jer se pare zaradjuju mimo propisa (koliko god to smesno zvucalo)
To sto ti pises, uz svo duzno postovanje, nema nikakvog ni logickog ni zakonskog osnova. Ko ce meni da zabrani da angazujem nekog ko "otaljava" ako meni bas on odgovara I to je moj izbor, pod uslovom da sve sto platim imam "crno na belo" ? Drzava moze samo da uvede zakon po kom ce pokusati sav kes koji se provlaci kroz "baksis" I slicno da bude oporezovan, razumes? Nece niko da smislja zakon da bi tebi (ili bilo kome drugom) obezbedio stalni posao kao sviracu. Sa druge strane, onaj ko je otisao da radi drugi posao ne znaci da "otaljava" kao muzicar, mozda jednostavno covek hoce sigurnost za svoju porodicu pa ne zeli da zivi na lutriju dali ce ili ne imati tezgu-dve ovaj mesec... Drzava ne zna za "fer I posteno" vec samo za propise koji su pred sudom jednaki za svakoga. Jos samo da dodam I definiciju, za one koji ne znaju; "Drzava je oganizacija koja raspolaze monopolom za fizicku prinudu (vojska I policija) I koja donosi zakone u interesu vladajuce klase" To sto bi mi hteli ili ne se ne pika ni 1% |
![]() |
![]() |
#52 | |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]() Citat:
Druže nisam te baš najbolje razumeo ali koliko vidim ti se zalažeš za zabranu obavljanja dve ili više delatnosti a ti pri tome obavljaš dve delatnosti.... Izvini ako sam nešto pogrešno protumačio... Po meni...ima smisla da ko zarađuje svirajući odvaja i koji dinar za doprinose da bi imao ono što svakom čoveku u rasnom odnosu pripada bio on još negde zaposlen ili ne...svi znamo da se danas od jednog posla teško živi....a licence...za šta....????? Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
#53 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Nikad nisam bio čovjek koji bilo šta otaljava..,ili radim pošteno i ulažem 100% sebe,ili ne radim nikako...Nisu ovi moji poslovi klasični(8 sati šihtarice):škola je 5-6 časova dnevno.Probe hora su 4 časa sedmično,a tezga je vikendom..,tako da stignem sve odraditi svojski,bez otaljavanja..Imam i nekih uspjeha,nagrada,...u radu u školi i sa Horom,a svirke moje ekipe su,hvala Bogu,uvijek dobro posjećene..Zar to nije najbolje mjerilo?Pozdrav svima!!!
|
![]() |
![]() |
#54 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Opet vi "o ushtipcima"...Uplasili ste se da ce vam neko reci da lose ili da nedovoljno dobro svirate pa ce vam zbog toga zabraniti da se bavite ovim poslom.
Uglavnom se zapostavlja osnovni posao(posao u firmi) na racun muzike....Svakog drugog petka te menja kolega,retko koju radnu subotu radis,uzimas bolovanje i kad treba i kad ne treba... Zamislite da svu svoju energiju usmerite samo na jedan posao,naravno pod uslovom da se to uvek odgovarajuce i nagradi....Zar nije bolje drustvo u kome svako radi svoj posao a ne ono gde svi sve znaju? @splendid I ja sam protiv licenci i ono pitanje "jesi li muzicar ili nisi" sam uputio prvo sam sebi.E sad sto mnogi ne citaju sta pisem ili samo povrsno prelete preko teksta i vode racuna samo da im se ne izmakne onaj kamen ispod nogu to je druga stvar.Ovo o cemu govorim je za opste dobro,kako muzicara tako i drustva u kome zivimo. @makso Najmanje mi je bila namera da se ti osetis prozvanim... Zamisli ovo,ne ides da sviras tezge ali slobodno vreme koristis da iskomponujes neku stvar za hor ili da dodatno uvezbavas talente kao sto verovatno i sad radis a da te drzava nagradi nekom povisicom,benfeicijom i slicno a da se recimo subotom sa pajtosima okupljate u nekoj garazi i svirate rokachinu za svoju dushu? |
![]() |
![]() |
#55 |
Satriani
Registrovan/a dana: 22.07.2008
Mjesto: Mostar, Hercegovina
Downloads: 681
Uploads: 10
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 324 puta u 277 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3, Bugari Banger Exclusive, Roland Fantom G7, Yamaha V50, Hohner Atlantic IV
Interesi: Muzika, Informacijske tehnologije, Biciklizam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Još malo pa ćemo i ovu temu arhivirat...
#56 | ||
AJ LAV KORG
Registrovan/a dana: 09.12.2009
Mjesto: Srbija
Godina: 42
Downloads: 940
Uploads: 3
Rekao HVALA: 289
Zahvalili mu 179 puta u 165 Postova
Instrumenti: korg pa3x
![]() |
![]()
Iz ugla bendovskih svirača i aranžer je otaljavanje posla, pa ajde i to da zabranimo.... šta neće sve čovek da čuje..... ja nisam midi fajlaš, niti odobravam takav vid "svirke" ali ako u najvećim produkcijama trenutno u dva velika takmičenja pustaju matrice i fajlove, a muzičari služe umesto dekoracije, i tako poslednjih 10-tak godina, onda o čemu pričate?
Послато са NOKIA 3210
||
![]() |
![]() |
#57 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 26.09.2008
Mjesto: Novi Sad
Godina: 46
Downloads: 41
Uploads: 0
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 58 puta u 56 Postova
Instrumenti: Korg pa4, Guerrini superior 2
Interesi: Auto - moto - karting sport i još jedno brdo stvari..... :)
![]() |
![]()
E...baš se lepo ispričasmo svi ovde....dok ljudi leba zarađuju trudeći sa deset prstiju, po meni, ne treba im to ometati...
Pozdrav. |
![]() |
![]() |
#58 |
Doktor Nesa
Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
![]() |
![]()
Koliko ja vidim ova tema potpuno gubi smisao.Pretpostavio sam da ce tako i biti kad se udje malo u srž problematike onda ulete provokatori i tema pocne da ide u pogresnom smeru.
I ja mislim da je vreme za katanac.
#59 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Bobane,druze,nisam se ni osjetio prozvanim,samo sam obrazložio ono o čemu sam ranije pisao.Naravno da bi bilo lijepo raditi samo jedan posao i za njega biti pristojno plaćen.Na žalost,to kod nas nije bilo i u najsretnija vremena,a čisto sumnjam da cu i doziviti nešto tako,pa mi ostaje da honorarima krpim kućni budžet.Pozdrav svima,a posebno mom drugu Bobanu!
|
![]() |
![]() |
#60 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Svakako druze,pozdrav!
Kao sto rekoh,ja sam umoran od cekanja da se nesto promeni,pisao cisto da olaksam dusu. Cak i da se tako nesto desi na kraju,sumnjam da ce biti u nasu korist. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|