|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#51 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Semploje,čujem majstore i previše,sviram violinu,a to ne može ko ne čuje.I slažem se sa Cakom,ne kupuj je nipošto!Pozdravljam te i želim svako dobro!!!
Dodato: A što se tiče sređenog PA 50,neki dan je postavio momak u demo sekciji,a predložio bih ti da poslušaš i Roland EXR 2E(dakle,još jedna skromna mašina),za koji je Boban010 postavio demo.Još jednom,veliki pozdrav!!! Promijenjeno od makso68 (01.04.2009 u 18:58 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 19.02.2008
Downloads: 168
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
Pa ovako...... da nisam trazio misljenje, ne bih otvarao temu. Ali....
Malo mi smeta kad me ubedjuje neko da nesto sto ja vidim kao ociglednu razliku, ne postoji. Znaci, ne radi se o tome, ko bolje cuje, kome je veci itd.... Ako je nesto cujem i to mi smeta, to je moje pravo, kao sto je moje pravo da na isto potrosim ili ne novac i obrazlozim to. Takodje ako neko SVOJIM usima cuje drugacije, treba drugacije da uradi, i niko ne treba u to da ga ubedjuje. Za mene i moje usi je s900 klavijatura klase prolicno ispod psr9000 i tyros serije (pricam ugrubo, samo o ZVUKU)..... Da su dobre za novce koje nude, opet, jesu.... ali ko sto rekoh PSR9000 je nekad kostao 6000dm, svaki Tyros je bio preko 2000e u startu, meni to nesto govori |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Psr S900 nije nimalo bezazlena kljava kako ti kolega navodis a nemozes to ni usporediti jel u principu sve ovo sto si nabrojao ima neki smisao al i nema. S900 zvuci jakooo dobro, a meni se cini da ti nemas vremena da otkrijes sta moze a sta ne moze.
Promijenjeno od Vihor (02.04.2009 u 09:49 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Kao kod kuće
|
![]()
Opet ponavljam procitajte pazljivo postove pre nego sto odgovorite!
Predpostavljam da kolega semploje kao sto je vec negde rekao da zna da moze S700 ili S900 da se extra sredi...Ima mnogo dosta poboljsanja u funkcijama i editovanju u odnosu na PSR-9000.Voleo bih da neke od tih imam na 9000 pro. Ali sad govorimo u necem drugom. Kvalitet izrade same klavijature i izlazi iz klavijature su mnoooogo bolji na PSR-9000 tako da na ozvucenju PSR-9000 izlazi punije i otvorenije. Ipak je PSR-9000 bila i ostala klavijatura visoke klase,a PSR S700 - S900 je sredjne klase bez obzira sto je mladja jedno 10 godina.
Obozavam muziku,klavijature i zenske!!! Promijenjeno od kuki (03.04.2009 u 12:29 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Drugar foruma
![]() |
![]() Citat:
Nisam rekao da je bezazlena.... a svi koji misle da zvuci dobro, nek uporede sa nekom drugom klavijaturom.... Ima puno sprava od kojih s900 zvuci bolje, ali i puno od kojih zvuci losije. A sto se mogucnosti tice...... mozda kupim s700 i povezem je sa modulom... nek modul svira, a s700 nek komanduje @Kuki Bash tako, ljudi ne citaju pazljivo, i odmah licno shvataju sve sto se kaze ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Ma da, kako god kazes
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Mislim da je u vezi sa temom.Ja u Yamahi PSR 3000 imam eqilaiser usere podešene za 3-4 različita razglasa na kojima sviram.Ne znam da li kolega zna za ove opcije,a vjerujem da ih imaju i modeli o kojima je rječ(PSR S700 i PSR S900).Možda je u tome kvaka ˝masnoće˝zvuka.Kod mene PSR 3000 izlazi poprilično masno na razglas.Ovo ne pišem sa namjerom da ikoga ubjeđujem u nešto.Pozdrav svima!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Pisao sam u postu editovanje PSR1500/3000 kako se steluje ritam sekcija i kako to moze masno zvucati, a sad sto rece kolege ispred mene nije lose da se psr prilagodi nekom mixeru pa da na osnovu toga napravi jedno 3 usera za turbo efekat i onda je sve ko lan. Samo da kazem jos da treba znati neke stvari oko ritmova. Ako ste od nekoga dobili onako obican ritam, koji nije filtriran u nekom softveru (cubase,XG works...) necete pretjerano dobiti masan zvuk styla, medjutim ako ste ovo uradili kako rekoh pa onda na klavijaturi dodatno podesili equalizer sekciju, user efekat, kontraste pratcih boja u rtimu isl, bicete jako ugodno iznenadjeni vasim strojem. Znam da dosta nasih kolega nece da poradi na tehnici klavijature, no ima tu jos stvari poput izbora snage i kvalitete mixera, kakve kutije imate i pod kutem sjecete sound u sali, imate li bas binove i slicno. Svaka klavijatura moze jako dobro da se sredi. Ja upravo rasprodajem dio svoje opreme i da ne reklamiram sad PSR1500, nebi ga prodavao da mi ne treba klav sa boljim solo farbama (moderatori nek mi ne uzmu ovo za samoreklamaciju!!!). To hocu da kazem da ljudi svasta pricaju, al malo ko se usudi ici do kraja da nauci svoj instrument, da bi na bini bio sto bolji, pozdrav
|
![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Kao kod kuće
|
![]()
Ne znam za S700,ali PSR-9000 ima cetiri ekvilajzera 2 preset i dva user...
Ja sam na razglasu probao samo fabricke ritmove iz klavijatura kad sam uporedjivao.
![]() |
#60 |
Drugar foruma
![]() |
![]()
Ne bih da kontram i odvlacim raspravu u nedogled.....
Ja imam npr kutije mackie c300 i dobar Eq i zvucim solidno Da li to znaci da na boljim kutijama ne bih zvucao bolje? Ili da mi ne treba Eq... ili bih imao bolje kutije i Eq.... I dalje mislim da vecina nije ni malo skontala sustinu moje price...... |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|