|
|
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Zaludan vladika
Registrovan/a dana: 05.07.2007
Mjesto: Pirot
Godina: 53
Downloads: 417
Uploads: 29
Rekao HVALA: 62
Zahvalili mu 231 puta u 202 Postova
![]() |
![]()
Pretrazivajuci ovaj forum nasao sam par slicnih tema,a ova bi mogla da bude posebna po tome sto bi smo ukratko analizirali tekstove pesama koje svojim neukusom,nekulturom ili nelogicnostima vredjaju zdrav razum.Pisite samo o pesmama koje ste primorani da svirate,jer ih namece muzicka industrija.Recimo pesme pisane ulicnim zargonom koji ne zasluzuje da se nadje u pesmi.Evo ja cu dati nekoliko primera.
Pesma-Meshaj mala meshaj, po mom nekom kriterijumu,ne zasluzuje da se svira i peva a kamo li da se emituje na televiziji.Reci devojci da "mesha" je u najmanju ruku uvreda za devojku izuzev jedino ukoliko se doticna bavi "poslom" koji je ispod granice ljudskog dostojanstva. Pesma-Usne boje vina "...glavu gore gledaj pravo,u oblake,u simsire....." Ako neko gleda u oblake ili u simsire ne moze se reci da gleda pravo! Pesma-Gas gas " Joj sto volim miris kamiona...." Mislim da uopste ne mozemo govoriti o mirisu kamiona vec samo o njegovom smradu! itd.... Ne mora da ta analiza bude samo jedna recenica ali i da ne bude vise od par njih i da o jednoj pesmi razni ucesnici mogu razmatrati sa vise razlicitih gledista. |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|