|
|
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#61 |
Početnik forumacije!
|
![]()
odlicno sve u detalje objasnjeno dosta stvari sam znao a neke bas i nisam
covek mi je pomocu ovih postova otvorio nove vidike usao sam u neka podesavanja koja nikad nisam dirao i napravio sam strasan dobos vrlo realan hvala brate ziv bio
![]() |
#62 |
Kao kod kuće
Registrovan/a dana: 12.06.2011
Mjesto: Korčula
Godina: 39
Downloads: 321
Uploads: 5
Rekao HVALA: 102
Zahvalili mu 148 puta u 143 Postova
Instrumenti: PSR S910,MOXF 6,PSR SX900
Interesi: Računala i glazba
![]() |
![]()
Pozdrav društvo!!
Evo da se i pismeno zahvalim na svemu napisanome ovdje,i da pitam par stvari. Uzeo sam PSR 3000 i sada bih ju malo prilagodio sebi. Skinuo sam preko 12 000 ritmova s neta i preslušao od prvog do zadnjeg da bih došao na brojku od nekih 130 ritmova koji su mi ostali za korištenje stalno i sad bih napravio registre da imam posloženo sve i dostupno jednim stiskom dugmeta od 1 do 8 samo tu sada nastaju problemi. Pročitao sam sve postove ovdje po nekoliko puta ali svaki put nesto uprskam i nikako na zelenu granu s ovime. Našao sam i na službenim stranicama Yamahe sve na engleskom jeziku i to sam čitao,al ćorak... Jucer sam uspio napraviti jednoga s jednom pjesmom i svim postavkama tipa transpose,tempo,intro,varijacija i sve štima,ali sad bih u taj registar ugurao jos pjesama a ne da mi jedan broj (1-8) ima samo jednu pjesmu. Istina je,sve ovdje piše,ali ja se još nisam uhodao pa ću valjda s vremenom skužit kako to ide,a ako opet zapnem,javit ću se ovdje. Mene zanima ovo sad: Mogu li podesiti OTS jednom za svagda i da je vazda takav kakvim ga podesim? Ne koristim puno zvukova pa bi me to spasilo. Vidim,može se podesit zvuk da bude određena kombinacija kada se klavijatura upali i još se mogu 4 OTS-a podesit. Tako je meni sasvim slučajno podešeno da kad pokrenem klavijaturu da mi budu Grand Piano i strings u kombinaciji i to mi je super jer tako mi odgovara. Sad bih naprimjer prvi OTS podesio za npr. Mandolinu i harmoniku,drugoga za sax i gitaru i sl i htio bih da uvijek ostanu takvi svaki put kad idem svirat da su mi dostupni jednim stiskom gumbova 1-4 na OTS mijestu.Je li to moguće i kako se radi? Dosta su to japanci zakomplicirali,softverski se jako mršavo da radit s time jer sam svakakvih čuda skidao i za registre i za sve ostalo,al slabo napredujem pa reko da se javim onima koji znaju. Eto,sad sam napisao tu brdo svega,pa ako netko ima volje pomoć,bio bih zahvalan. Pozdrav!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Svaka od Registracija na Yamahinim aranzerima moze imati podatke za samo jednu pjesmu. Tu nema drugog izlaza. Znaci, u jednom registracionom Banku (1-8) mozes imati maksimalno 8 pjesama. OTS je striktno vezan za ritam sto znaci da svaki od ritmova moze imati svoja 4 OTSa. Ovo vazi samo za ritmove koji se nalaze u flash memoriji. Ritmovi koje pozivas sa USBa nemaju OTSe.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 23.01.2009
Mjesto: Prijedor
Godina: 56
Downloads: 883
Uploads: 28
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 106 puta u 97 Postova
Instrumenti: klavijature i gitara
Interesi: Ribolov
![]() |
![]()
Nisam baš siguran,ali mislim da se i ritmovi na USB memoriji mogu sačuvati sa OTS,ima opcija Save vith OTS,ili sam pobrkao sa Yamahom 9000 pro.Probaj,ne košta te ništa..Podavno sam imao PSR 3000,pa se baš najbolje ne sjećam,ali mislim da mogu,jer i sad na Tyrosu 2 pozivam sa USB-a neke namjenske ritmove sa OTS,a OS sa TYrosu 2 i PSR 3000 su gotovo indentični..Zbog toga mislim da može.Pozdrav!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Banovan!
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Ne sjecam se ni ja bas sto na sto ali mi se cini da kod PSR1500/3000 to jos nije islo sa ritmovima koji nisu u flash memoriji. Kod ranijih PSR modela sigurno nije islo a to "Save with OTS" se odnosilo samo na Flash ritmove.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Ja sam pak mislio da se OTS memorira nevezano za ritmove i registre,onako da mi stoje uvijek spremni i podešeni pa nebitno u kojem sam ritmu i odakle ga vučem,ako me shvaćate... Znači prvi OTS da budu npr. harmonika i mandolina i kad god mi zatrebaju,ma gdje god se nalazio da stisnem npr. 1 i da mi se pojave harmonika i mandolina.
Za registre znam da u jednom može biti 8 ritmova prilagođenih za neku pjesmu,samo kad pravim registar,u njega stavim 1 ritam a za ostalih 7 mi se cini da se ne moze,jer stiskam sve i svašta i nkako da u taj jedan registar ubacim ista osim tog jednog prilagođenog ritma... Malo sam u gužvi pa se tome nisam baš posvetio skroz,ali valjda ću nešto izvest ubrzo. Svejedno,hvala vam na brzim odgovorima. ![]() ![]() Još me zanima koja je ovo memorijska kartica na ovoj Yamahi? Ne piše vrsta niti model a ima čip od pola metra na sebi ![]() Može li se uzest veća negdje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Stvarno kod kuće
|
![]()
imas na forumu program ots editor .
Pomocu njega ces na svojih 130 ritmova zalijepiti svoj ots za 16-akminuta . tako ce ti ots biti vezan za svaki ritam . |
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
Kao kod kuće
![]() |
![]()
Nemam dovoljno postova da bih mogao skidati stvari s foruma pa će i to morat još pričekat.
![]() EDIT: Zapravo,imam taj program pa ću se onda s njim igrat. ![]() Promijenjeno od smuchac (23.06.2011 u 17:11 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 22.11.2008
Mjesto: Austrija
Downloads: 1181
Uploads: 72
Rekao HVALA: 13
Zahvalili mu 89 puta u 85 Postova
Instrumenti: Yamaha Tyros3
Interesi: Bike i Muzika neprofesionalno
![]() |
![]()
Memorijska kartica za psr 3000 je dosta retka,ovde kosta jedna od 128 MB nekih 45 Eura. Ako ti je preko neophodna mogu da ti posaljem.
Makso dobro se secas,moze to da se uradi na psr 3000 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#70 | |
Banovan!