|
![]() |
#61 |
Donator
|
![]()
to sam hteo pitati. Hvala @bokic.
![]()
![]() |
#62 |
Ovaj baš voli da kuca
Registrovan/a dana: 18.09.2007
Downloads: 749
Uploads: 16
Rekao HVALA: 103
Zahvalili mu 63 puta u 60 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Nema na cemu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 25.10.2005
Mjesto: USA
Godina: 54
Downloads: 930
Uploads: 15
Rekao HVALA: 162
Zahvalili mu 115 puta u 109 Postova
Instrumenti: Yamaha psr A-5000
![]() |
![]()
Loop-ove,na nacin kao sto se radi u KORG-ovim masinama "TIME SLICE" nije moguce uraditi u samom Tyros3-2,ali putem programa je moguce ubaciti bilo koji LOOP i to mnogo kvalitetnije neko sto "Time Slice"radi automatski.
Ubjedjen sam da su danas svi Extra kvalitetni LOOP-ovi koji se nalaze u klavijaturama bilo kojeg izvodjaca uradjeni putem programa pa ubaceni u Bilo koju klavijaturu. Na Tyros3 LOOP-ovi koji su obradjeni putem programa pa ubaceni nesmetano rade na bilo kom TEMPU bez ikakvog zapinjanja bas kao i interni drumovi. Inace procedura bi bila sledeca:Isjece se loop i putem "MIDI" komandi ubacuje u style drum sekciju ili multi pad,ovisno kako ko zeli da mu loopovi rade. Da bi se jedan loop ubacio u tyros3 ili tyros2 putem programa ,,iako izgleda na prvi pogled komplikovano,,,dobro ispraksanim rukama je potrebno nekoliko minuta i posao je zavrsen. Pozdrav! |
![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 17.09.2007
Downloads: 301
Uploads: 0
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 5 puta u 5 Postova
![]() |
![]()
Svaka cast Maestro!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 | |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Uploads: 1
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]() Citat:
Odlican opis, svaka cast!!! Yamaha club musician neprestano siri svoje strucnjake ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 09.07.2005
Downloads: 324
Rekao HVALA: 0
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Tyros2 MotifES TritonLe
![]() |
![]()
Samo da kazem da licno poznajem gospodina pod nickom Tyros2 i da on tacno zna o cemu prica narucito ako je Tyros u pitanju
pozdrav svima
![]() |
#67 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 21.07.2008
Downloads: 861
Rekao HVALA: 5
Zahvalili mu 40 puta u 17 Postova
![]() |
![]()
Kada je rijec o Tyros3 masini, sve vise sam uvjeren kako ce to uskoro biti tehnoloski mnogima dostupna tehnologija za rad masine tonskog dijela, i za live ali i za studijski rad. Nevjerovatno zvuci ali mislim da je novi sound chip generator bitno kvalitetniji od T2, iako i T2 spada u domenu veoma korisnih workstation arangera. Bio sam svjedokom jedne gaze (live) na kojoj je jedan vrsni kolega muzicar pokazao umijece tehnike sviranja ali i to da je od ove masine napravo cudo, a zasto to pricam. Vjerujem da se isto to moze sa novom generacijom semplova postici i na PA2XPRO, Ketron Audya (sa sampling opcijom), al pitanje tko ce to poceti ozbiljnije da studira i da nama u muzickom svijetu pomogne oko tehnike pravljenja takvih stylova. Naime, vjerovatno da ste culi kako izgleda VST cakewalk hibrid plug in. Ona prava bass gtr sa slide i efektom kacenja trzanja vrha prstiju po zicama, upravo to sam cuo na T3. Gledao sam malo kako covijek drzi raspored prstiju i koliko dugo drzi npr jednu lijevu accomp stranu, sto je duze drzao (a svirao se JUVE stil folk pjesma Kolo Srece). Poslije mi man objasnjava nakon pauze da je sve splitovano i fingerbord nacinom uvedeno u 8 zasebnih layera sa internim stereo semplovima. Covijek je negdje nabavio masu sempliranih VST i konvertiranih sounda, sve to uveo u multivoice custom boja i odusevilo me kako to na razglas izlazi. Semplovani VST u wav pa onda uveden u sampling, zaista fina i mocna stvar. Kazem da mislim da ce to u blizoj buducnosti morati ljudi uraditi za sebe jel je to jedan drugi svijet u odnosu na mogucnosti internih sounds klavijatura. Jos me jako odusevila LOOP tehnika sa registracijama, pri cemu sam vidio da je npr na 8 registracija covijek uradio 8 razlicitih vrlo profesionalnih stero lupova, i ovdje nema uopce mogucnosti da se to komparise sa internom ritam sekcijom, strava. Eto prenosio sam malo utiske, steta sto se ovo ne bi moglo nabaviti, jel bi u protivnom onaj tko bi barato ovakovim semplovima i loops bio all in one, da vidite sta publika radi, ja mogu samo da sanjam o tome .....
![]() Promijenjeno od Vihor (17.08.2009 u 22:43 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|