|
|
Studijski Hardware Zvucne karte, Efekti, Analogne mixete, Digitalne mixete, Digitalni snimaci, Midi interface, Transport interface, Audio interface, Kompjuterske konfiguracije |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
![]() |
![]()
Sale band, kada sam ti pisao da je 1818VSL best buy trenutno, nisam to tek tako napisao, a sada si i sam uvidio da je to zaista tako (poslije pocetnih problema koje si imao jer jos nisi poznavao interface kako treba). Samo treba pazljivo procitati sta sam napisao u vezi sa Presonus 1818VSL, kao i o ostalim Presonusovim Audio Interfaceima i nikada nece biti problema ni sa jednim (sem ako nije u pitanju neki hardware kvar, sto mi se do sada, na nekih stotinak primjeraka, jos nije desilo). Za sada je 1818VSL bez ikakve konkurencije u svom cjenovnom rangu, a Boga mi i par stotina eura visem. 'Ajde ti peci to krme, uzivaj i ne razmisljaj mnogo o 1818VSL jer ce on poslusno da te sluzi jos puno, puno godina.
Promijenjeno od tranzit (19.01.2014 u 13:26 sati) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
6. sekretar SKOJa
Registrovan/a dana: 07.07.2011
Downloads: 280
Uploads: 5
Rekao HVALA: 315
Zahvalili mu 123 puta u 117 Postova
![]() |
![]()
Hehe... Krme ispeceno i iseceno a tek sto je ukusno....
Presonus, po mom skromnom misljenju, razvaljuje konkurenciju na skoro svim poljima... Od kako sam te poslusao za S1 i posle za 1818vsl ne pada mi na pamet ni da pomisljam o drugim firmama. Suska se da su im cak i ovi novi monitori (zaboravio sam tacan naziv, mislim daje Eris ili tako nesto) veoma dobri, ali, sa tim necu za sada da eksperimentisem (zbog $indroma) a skoro sam kupio Yamaha SH70 i prilicno sam happy... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banovan!
![]() |
![]()
Tacno je i to. Eris monitori (imaju ih u tri verzije, po velicini Bass zvucnika) su isto tako "tajni tip". Do krajnosti linearni i pouzdani. Kad budes imao prvu priliku, poslusaj ih, neces se pokajati. Sto se tice S1, tu nema dileme, ubjedljivo najbolji DAW danasnjice, bez mnogo siki-miki, a sve sto je u njemu od efekata je u rangu porvoklasnih Pluginova.
|
![]() |
![]() |
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post: | sale_band (19.01.2014) |
![]() |
#4 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 15.06.2008
Downloads: 217
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
![]() |
![]()
zahvaljujuci kolegama problem sa presonus 1818 je rijesen.bio je potreban samo klik u tasku na mikser pa da se mikser otvori.
![]() medjutim imam pitanje dali i kako mogu efekti od presonusa 1818 u cubase 5 da se usnime.kako napravit ruting? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banovan!
![]() |
![]()
To ti vec ne bih preporucio. To se ne radi iz vise razloga ali osnovni je, da je pravilo da se na traku DAW-a dobije signal koji je totalno neobradjen bilo kakvim efektima (eventualno nesto malo Limitera), a samim tim i daleko povoljniji za proces miksanja, nego jedan signal koji bi bio vec opterecen efektima sa miksera. Moguce jeste i to vrlo jednostavno. Dovoljno je da na kanalu VSL miksera gdje se nalazi signal koji hoces snimiti, u "Overwiev" prozoru VSL-a, u vrhu kanala aktiviras "Post" polje (pozuti pri aktivaciji). Od tog momenta na traku Cubasea snimas signal koji je u VSL mikseru obradjen Low Cut-om, Compressor-om, Limiter-om, EQ-om i Gate-om, dakle kompletnim Fat Channel efektima. Ponavljam, ovo ti nikako ne bih preporucio da radis. Ako ti je bas stalo da imas te iste efekte u mikseru DAW-a, onda odmah zaboravi Cubase (vjerovatno se radi o Cubase 5 koji je u sustini smece od prije desetak godina) i kreni sa radom u Presonus Studio One 2 Professional DAW-u, koji ima potpuno iste efekte kao i VSL mikser 1818VSL, a pored njih i veliki broj jos kvalitetnijih efekata.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
|
|