Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Roland

Roland Svirate Roland klavijature? Pitajte šta Vas zanima!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 17.04.2013, 20:11   #81
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Registrovan/a dana: 08.12.2008
Mjesto: Srbija
Godina: 63
Downloads: 655
Uploads: 21
Rekao HVALA: 335
Zahvalili mu 336 puta u 312 Postova
nesaband ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Prva verzija jeste bila problematicna dok u drugoj verziji OS nisu ubacili style composer i style make up.Sa tim up date-om su resili taj problem.
nesaband je offline   Reply With Quote
Star 17.04.2013, 22:41   #82
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Nedostatka materijala za novu Rolandovu seriju da nema !!!!! Smijesno je i napisati ovako nesto. Ta serija uvodi styleove sa G, E i VA serije, jednom rijecju, ama bas sve sto je napravljeno za Roland, a toga je, bez pretjerivanja, more materijala.
Ne sporim da je materijala zaista more ali to je gotovo sve iz devedesetih sto je vec vidjeno i na neki nacin "prevazidjeno" jer sada su popularni setovi poput Dinamix i sl. a toga za ovu spravu nema!
Akordeonista je offline   Reply With Quote
Star 17.04.2013, 23:33   #83
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Standard

Nema Dinamix seta za GW 8.Ne moze ga ni biti a i nije potreban.
Ako svako ne napravi set sam za sebe onda nikakav dinamix set niti da se bilo kako drugacije nazove nece biti od pomoci.
Od tog mora ritmova od kojih su neki stari i po 15 moze se naci vise korisnih rimova nego sto se nalazi u jednom Dinamix setu.Ovo pisem iz iskustva jer sam imao kontak sa svim setovima za korgove aranzere i ni jedan nije kompletno dobro uradjen.

18 godina sviram aranzer i dobro znam sta pricam.
Star 17.04.2013, 23:39   #84
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

I koliko si ritmova ti sam napravio od nule? Znaci, ne da uzmes tudji promenis boje, dodas ili oduzmes efekte i sacuvas kao svoj ritam vec bukvalno od prve note?
Star 17.04.2013, 23:51   #85
nesaband
Doktor Nesa

nesaband's Avatar

Standard

A gde sam ja to napisao da ja pravim ritmove?
Star 18.04.2013, 00:43   #86
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

Citat:
Originalno postovano od nesaband Pokaži Post
Ako svako ne napravi set sam za sebe onda nikakav dinamix set niti da se bilo kako drugacije nazove nece biti od pomoci.
...Ovo pisem iz iskustva jer sam imao kontak sa svim setovima za korgove aranzere i ni jedan nije kompletno dobro uradjen.

18 godina sviram aranzer i dobro znam sta pricam.
Pa iz ovoga proizilazi da si ti pravio svoj set jer tudji "nikakav ne moze biti od pomoci" pa samim tim ni ritmovi ne valjaju jer su upravo oni najbitniji u jednom setu!
Usput, normalno je da nema seta u kom su svi ritmovi po tvom ili mom ili necijem trecem ukusu! Svaki svirac ima nesto svoje i zato je najbolje da sam i pravi ritmove po svom licnom ukusu!
Star 18.04.2013, 01:11   #87
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Hocemo li jos dugo da citamo "ujedanja" ili da nastavimo sa diksusijom o GW-8. Koliko se sjecam, davno je bilo, mozda me sjecanje izdaje, tema nosi naziv "Roland GW-8 utisci i pitanja". Sve ovo sto cita cjelokupna Roland bratija (a i sire) u ovoj temi, u svakom drugom postu, nema ni blage veze sa utiscima i pitanjima u vezi sa Roland GW-8 instrumentom. Manje strasti vise informacija, svima ce daleko vise pomoci.

Promijenjeno od tranzit (18.04.2013 u 01:14 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2013, 01:33   #88
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

Pa i ovo su informacije o samom instrumentu, do duse... malo "vitaminizirane"!
Pa ne tako davno, ako mene secanje dobro sluzi, sam u jednoj drugoj temi ja pokusavao da smirim slicnu prepisku izmedju tebe Tranzite i Marjana pa si mi odgovorio da "netacne tvrdnje treba ostro demantovati"!
Sto se tice informacija o GW8 zaista mislim da prica o setovima i ritmovima nije van teme!
Licno ne koristim nicije ritmove jer imam svoj pogled na to ali je cinjenica to da su setovi poput Dinamix, ****, Sudo, Sidzi itd. preokrenuli vidjenje aranzera i da ljudi teze tome da dobiju zvuk sto verniji zivom orkestru (cemu se upravo i tezi tim setovima). Da li se oni svidjaju nekome ili ne je vec stvar licne prirode ali cinjenica je da takvi setovi fale Rolandu kako bi se veci broj klavijaturista odlucio za sviranje na njihovim instrumentima!
E sad, da li je moguce dobiti tako nesto na Rolandu je diskutabilno jer se ti setovi zasnivaju mahom na semplovanim bubnjevima, basovima, gitarama...
Star 18.04.2013, 01:45   #89
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

U mojoj davnasnjoj diskusiji sa doticnim Marjanom, sve vrijeme je bilo diskutovano samo o subjektu same teme i nista drugo. Ni jednog trenutka se nije udaljilo od tog subjekta ni za dlaku, a sto je taj doticni zalutao u onome sto je pisao i sto nikako nije htio, a cini se ni mogao, da shvati i sagleda stvarno stanje i cinjenice i sto sam bio prinudjen da ga nesto opsirnije uvjeravam i iznosim argumente, to nikako ne znaci da je bilo ikakvog "ujedanja" bar ne sa moje strane jer to iz principa ne radim. Sto se tebi eventualno ucinilo da treba smirivati situaciju je bio tvoj licni dojam u datom momentu. Uzgred, zahvaljujem na tvom trudu da smiris situaciju, nevazno da li je to uopste bilo za nekakvo smirivanje jer cijenim svaki trud da se, nekada i sasvim nehoticno, nastale tenzije smire. Ovdje se medjutim malo, malo pa zestoko udaljimo od teme da bi malo "cacnuli" kolegu. Ne treba nam to, ama uopste.

Sto se tice pitanja u vezi sa mogucnoscu pravljenja setova na Rolandu BK-9, naravno da je moguce i to u prilicno visokom kvalitetu. Treba samo znati i ostaviti dovoljno vremena. Roland je u svoje top aranzere ugradio veoma raznolik spektar sampling materijala kojim zaista pokriva vrlo siroko podrucje a srecom i ono koje mi potrebujemo. Samplovani bubnjevi od strane korisnika, na aranzerima konkurentskih firmi su mulj u poredjenju sa onim sto sam proizvodjac ponudi u tom svom top aranzeru, ama korisnici se u pravilu nedovoljno duboko unesu u materiju pa im se onda cini da ce lakse zadovoljiti svoje potrebe nekakvim trecerazrednim samlpovima bubnja, koji tek posebna prica. Zabluda !!!!! Garantujem i glavom i bradom da cu napraviti bilo koju udaraljku od fabrickog kontigenta jednog Rolanda BK-9, Korga PA3X i Tyrosa 4, ama bas svaku koja se pozeli i da ce biti kvalitetnija nego bilo kakva samplovana iz tih famoznih setova sa Balkana.

Promijenjeno od tranzit (18.04.2013 u 01:54 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Star 18.04.2013, 01:56   #90
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Standard

Tranzit, cak i iz takve "ostre" prepiske izmedju tebe i Marjana je isplivalo puno informacija koje nisu bile deo osnovne teme ali su itekako zanimljive za citanje i razmisljanje o njima!
Mislim da je i u ovoj prepisci, koliko god ona ruzno izgledala nekome sa strane, bilo korisnih informacija za razmisljanje drugima. Svako ima odredjene stavove dok ne cuje drugacije misljenje i ne promisli bar malo o njemu!
Odgovor

Favoriti

Oznake
pitanja, roland gw8, utisci

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 18:31

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije