Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Korg

Korg Korg-ovci! Ovo je mesto za vas!

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 19.12.2024, 15:32   #1
HUZO
Drugar foruma

HUZO's Avatar

Registrovan/a dana: 23.11.2007
Mjesto: Zagreb, Hrvatska
Downloads: 310
Uploads: 0
Rekao HVALA: 1
Zahvaljeno 1 puta u 1 Postu
Instrumenti: Korg PA500, ali ni to više
Interesi: sviram
HUZO befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
HUZO pošalji poruku preko MSN messengera
Standard Razlike između pa600 I pa700

Može li mi netko reći u ćemu je razlika? Sve nešto googlam i svi spominju da su to iste klavijature osim što PA700 ima više memorije! Pa zar zbog ram-a 500€ razlika? I isplati li se kupiti nov PA 600 za 1000€ danas? Imao sam PA500 zadnje i ne znam jel PA600 neka "nadogradnja" ili je samo promijenjen ekran u boji i ostalo sve isto? Nisam profesionalac, sviram za svoju dušu, ne trebam niti imam para za X seriju i da li biste preporučili nešto drugo osim korga za narodno/zabavno..

Eto hvala na odgovorima i živjeli!
HUZO je offline   Reply With Quote
Star 19.12.2024, 19:54   #2
ffb
Kao kod kuće

Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 120 puta u 109 Postova
ffb ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Taj koji spominje da su Pa 600 i Pa 700 iste klavijature neka promjeni profesiju.Npr. moze raditi na mjesalici sa zidarima.Ako se ucita set iz Pa 80 ili Pa500 onda ga netreba kupiti.
ffb je offline   Reply With Quote
Star 20.12.2024, 13:05   #3
HUZO
Drugar foruma

HUZO's Avatar

Standard

Samo velim što sam čitao, ako imate za demantirati odgovor, dajte neki argument...
Star 20.12.2024, 13:22   #4
ffb
Kao kod kuće

Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 120 puta u 109 Postova
ffb ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Nemam namjeru pisati romane i ubjedjivati se sa bilo kim.
Uzivaj
ffb je offline   Reply With Quote
Star 20.12.2024, 18:17   #5
LAsER
Ovaj baš voli da kuca

LAsER's Avatar

Registrovan/a dana: 21.05.2008
Mjesto: Tuzla
Godina: 38
Downloads: 5444
Uploads: 3
Rekao HVALA: 8
Zahvalili mu 38 puta u 32 Postova
Instrumenti: Korg Pa5x
LAsER befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Originalno postovano od HUZO Pokaži Post
Može li mi netko reći u ćemu je razlika? Sve nešto googlam i svi spominju da su to iste klavijature osim što PA700 ima više memorije! Pa zar zbog ram-a 500€ razlika? I isplati li se kupiti nov PA 600 za 1000€ danas?
Odakle ti informacija da je Pa600 nova 1000€? Realna cijena je oko 800€, a retour modeli se kreću između 650-700€.
Inače, odakle si?

Što se tiče dileme, da li se isplati razlika od 500€ između Pa600 i Pa700, to je nešto što sam trebaš procijeniti. Svako ima svoje prioritete i ideje o tome kako će koristiti klavijaturu.

Pa600 je odlična za svoju cijenu, dok je Pa700 svakako bolja. Ali nemoj me pitati da li je bolji polovan Pa3X ili nov Pa700 – to je već klasik!

Citat:
Imao sam PA500 zadnje i ne znam jel PA600 neka "nadogradnja" ili je samo promijenjen ekran u boji i ostalo sve isto? Nisam profesionalac, sviram za svoju dušu, ne trebam niti imam para za X seriju i da li biste preporučili nešto drugo osim korga za narodno/zabavno..
Imao sam iskustva s obje klavijature. Pa500 jednostavno ne može pružiti zvuk koji je potreban za našu muziku – sve je nekako kompromis zbog ograničenih ROM boja, jer nema Sampler. S druge strane, Pa600 ima Sampler, što već otvara mnogo više mogućnosti za kvalitetan zvuk.

Evo mog savjeta, bez ikakve dileme: pronađi polovnu ili retour Pa600 za nekih 500-600€. Bit ćeš zadovoljan. Kad osjetiš da ti treba nešto više i skupiš više novca, možeš je prodati za gotovo istu cijenu i kupiti sebi jaču klavijaturu.
LAsER je offline   Reply With Quote
Star 21.12.2024, 17:08   #6
HUZO
Drugar foruma

HUZO's Avatar

Standard

Hvala na odgovoru koelga Laser....Nažalost u Hrvatskoj su cijene takve, ne samo da su takve ,već ih nema za kupiti ni za te novce, sve rasprodano! Jučer zovem u Zagreb jednu trgovinu i kažu prodana zadnja prije 10 minuta...Gledao sam i PA700, ali 1500€ za novu mi je puno,rabljenih nema uopće ,a sviram kod kuće za svoju dušu...i ovih 1000 za PA600 mi je puno, ali ajde...Čak i polovne se jedva nađu i koštaju kao nove u dućanu...
Star 24.12.2024, 17:38   #7
GALA
Kao kod kuće

GALA's Avatar

Registrovan/a dana: 21.06.2007
Mjesto: Vinkovci
Downloads: 11004
Uploads: 21
Rekao HVALA: 16
Zahvalili mu 51 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa5x,M3
Interesi: Studio
GALA befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
GALA pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

ima polovan pa700 za 1000eu ..ocuvan ko novu u HR
Star 24.12.2024, 22:34   #8
korg_man
Vredan član društva

korg_man's Avatar

Registrovan/a dana: 03.07.2008
Mjesto: Vukovar
Godina: 34
Downloads: 296
Rekao HVALA: 3
Zahvalili mu 24 puta u 19 Postova
Instrumenti: Yamaha Montage 7, Yamaha Genos, Yamaha Tyros5, Korg Kronos X 61, Kurzweil PC3 76
Interesi: Sviranje
korg_man befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Citat:
Hvala na odgovoru koelga Laser....Nažalost u Hrvatskoj su cijene takve, ne samo da su takve ,već ih nema za kupiti ni za te novce, sve rasprodano! Jučer zovem u Zagreb jednu trgovinu i kažu prodana zadnja prije 10 minuta...Gledao sam i PA700, ali 1500€ za novu mi je puno,rabljenih nema uopće ,a sviram kod kuće za svoju dušu...i ovih 1000 za PA600 mi je puno, ali ajde...Čak i polovne se jedva nađu i koštaju kao nove u dućanu...
Skini si aplikaciju Kleinanzeigen (to ti je kao neko Njemačko Njuškalo). Tamo su cijene normalnije nego kod nas. Ja sam prije ravno 2 godine ulovio tamo Yamaha Montage 7 za 2100 eura u original kutiji. Stanje kao novi. Još me je 200 eura gore izašlo osiguranje novca (pay pal) i dostava na kućnu adresu. Svakako uzmi u razmatranje. Nama iz Hrvatske barem nije problem kupovati iz drugih članica EU.
korg_man je offline   Reply With Quote
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 00:38

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije