Korisničko Ime
Lozinka
Registracija

Nazad   YU-MIDI Muzički Portal - Muzičarski forum > Klavijature > Aranžeri > Yamaha

Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e...

Odgovor

Alati tema Display Modes
Star 02.12.2023, 17:23   #221
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Registrovan/a dana: 22.05.2008
Mjesto: Novi Banovci
Downloads: 652
Uploads: 2
Rekao HVALA: 264
Zahvalili mu 126 puta u 122 Postova
Instrumenti: g 1000/korg pa4x/Tyros5/Sx900
Interesi: nista posebno
dmmacak befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

To je ipak samo delimično rešenje da se zaštiti set.. Hvala..

Послато са SM-S901B помоћу Тапатока
dmmacak je offline   Reply With Quote
Star 02.12.2023, 17:58   #222
casper
Super-Moderator

casper's Avatar

Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.789 puta u 1.339 Postova
Instrumenti: Genos2
casper ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Zaštitu kopiranja ritmova je imao jedino Technics. A tko je znao, mogao je probiti i nju.
Korg i Ketron nemaju nikakvu mogućnost zaštitite za obične korisnike, tako da i to treba uzeti u obzir.
Zašto je potez Yamahe dobar za njih? Zato jer se više prodaju one klavijature za koje ima mnogo različitog materijala. Djelomična zaštita, kako ti kažeš, dodatno stimulira profesionalne kuće da rade materijal. I tako se to vrti u krug.
I dodatno, ako se Pack "pametno" složi, potpuno je neupotrebljiv za sve one koji nemaju ključ.
Druga je stvar što se "kod nas", a i šire, događa copy/paste lošeg materijala koji je složen neprofesinoalno pa se da iskoristiti do neke mjere.
Grafički Fajlovi
File Type: jpg pass.jpg (177,2 KB, 83x skinuto)
Highslide JS

Promijenjeno od casper (02.12.2023 u 18:00 sati)
casper je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post:
dmmacak (03.12.2023)
Star 05.08.2024, 15:36   #223
SK30
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 21.01.2017
Mjesto: Slovenia
Downloads: 170
Uploads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg PA4X International
Interesi: Glider pilot
SK30 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pozdrav
Šta se dešava sa Yamaha SX700/SX900? Nema jih više u Thomann-u i sličnim online trgovinama. Možda dolazi SX720/SX920. Nešto pišu na ovom forumu:
https://yamahamusicians.com/forum/viewtopic.php?t=20987

Lp
Simon
SK30 je offline   Reply With Quote
Star 07.08.2024, 01:33   #224
Tomy
Odomaćeni član

Tomy's Avatar

Registrovan/a dana: 05.06.2005
Mjesto: Cakovec
Downloads: 231
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 84 puta u 80 Postova
Instrumenti: Yamaha GENOS2, Motif XS6, Korg PA800, ROYAL STANDARD Silvana II, Boss VE-500...
Interesi: Klavijature, Software, Web, PC...
Tomy befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Tomy pošalji poruku preko ICQ messengera Tomy pošalji poruku preko MSN messengera Tomy pošalji poruku preko Yahoo! messengera Tomy pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Zadnji info je da za cca mjesec dana izlaze novi modeli. Znat ću nešto više informacija nakon službenog sastanka u Beču 10.09. Ako ću imat dozvolu da nešto kažem javno, svakako ću ovdje to i napisati.

Poslano sa mog Redmi Note 10 Pro koristeći Tapatalk
Tomy je offline   Reply With Quote
Star 18.08.2024, 15:18   #225
SK30
Početnik forumacije!

Registrovan/a dana: 21.01.2017
Mjesto: Slovenia
Downloads: 170
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
Instrumenti: Korg PA4X International
Interesi: Glider pilot
SK30 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

https://youtu.be/gA9DBGAOTVU?si=x7Dub1_9mmtcIoic
SK30 je offline   Reply With Quote
Star 19.08.2024, 23:54   #226
mrgud
Drugar foruma

mrgud's Avatar

Registrovan/a dana: 25.11.2007
Mjesto: Luzern(Travnik)BiH
Godina: 49
Downloads: 813
Rekao HVALA: 7
Zahvalili mu 10 puta u 10 Postova
Instrumenti: SX-920
mrgud befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

https://www.youtube.com/watch?v=IN-fFyk7ofs
mrgud je offline   Reply With Quote
Star 04.12.2024, 01:24   #227
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5190
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 134 puta u 122 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Pozdrav kolege. Evo da pitam u ovoj temi vas poznavaoce yamahe neke stvari. pre neki dan sam slusao jednog muzicara koji je pratio Nenada Manojlovica na jednom rodjendanu, i svirao je yamahu psr mislim 975 ili tako nekako... Ima to i do prstiju naravno najveci deo...ali sta je iz one klavijature izaslo... to je strasno... odavno nisam cuo cistiju ritam sekciju, ali ajde to, to je normala za yamahu, ali solo boje, koje su uvek bile korgov adut... ne da vise nisu adut, nego mislim da je yamaha sada oduvala korga i u pogledu solo boja. Razmisljam se ozbiljno uzeti psr sx900, prvo da pokusam da ju namestim onako kako spada, ali da ostavim jos uvek pa4x za tezgarenje , pa kada je doteram kako treba da potpuno predjem na nju. Svakako planiram da idem da ju isprobam i stvorim utisak iz prve ruke, ali pre nego odem hteo sam vas pitati par stvari. 1: kako vam se cini dirka u poredjenju sa npr. PA1000 kojega sam dugo svirao. Iskreno to je jos jedan razlog sto bih presao na yamahu, posto mi je na pa4x dirka mnogo tvrda i veliki otpor pruza.

2: Posto godinama unazad sviram korga, koliko bi bilo tesko navici se na yamahin os, i da li ima nekih stvari koje su drasticno razlicite od korgovog os-a, ili je to tu negde. Pogotovo me zanima da li se moze nesto sto si sredio negde u svirci na razglasu brzo snimiti bez komplikacija da bi mi ostalo tako u setu. 3: da li terce koje su pravljene u user skalama mogu da se transponuju kao na korgu, i da li se gubi portamento kao na korgu? i zadnje ali ne manje vazno pitanje, da li je sx900 dobila onaj famozni tap tempo tester zbog kojega sam najvise i izbegavao yamahu, ili bar nesto slicno tome. Izvinjavam se na dugackom postu i hvala na svakoj pomoci.
Star 05.12.2024, 01:21   #228
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Pozdrav. Evo ja da ukratko napišem ono što znam.
Taj kolega što prati Manojlovića je Vlada Delić. I kao što si rekao najviše je do prstiju jer čovek stvarno dobro svira. Slušao sam ga još dok je imao Tyros 4 i isto je imao ozbiljan sound. Ali tad nije imao neke solo boje na Yamahi, predpostavljam zbog ograničenja sa portamentom i user skale za terce tada nisu mogle da se koriste. Pa je nosio Kronos. Kako se pojavila Sx serija dobili smo i dobar pprtamento i user za terce, i reset ili tap taster za style. To ti je delimično odgovoreno pitanje. Nisam još isprobao user terce da li ogi da se transponuju, ali mislim da neće biti problema oko toga.
Meni lično smetaju dirke na Sx seriji. Rekao bih da su malo bolje od pa 1000 ali meni te dirke ne leže nikako. Mozda bi se navikao vremenom ali za sad mi stoji Sx u kutiji i čekam da ugrabim vremena. Po meni su dirke na Pa4 mnogo ozbiljnije od Sx.
Što se tiče samog rada na klavijaturi meni je to dosta prosto. Ja imam i Korga i Tyros 5 i Sx. Kako sam koristio uporedo i Korga i Yamahu mogu reći da je sve to stvar navike. Sa Sx serijom ili da kažem Genos serijom dobili smo konačno pretragu po imenu, što je na Korgu odavno moglo. Tako da ste se tiče operativnosti, Korg u yamaha su se skoro približili. Svako ima svoje prednosti i mane. Opet sve zavisi i kako kome odgovara. Na Korgu bih naveo neke prednosti u odnosu na Yamahu. Prvo sto nama tezgarosima najviše treba je memorisanje Stylova i perfomnasi u toku svirke. To je jos kod Yamahe ne moguće. Druga prednost je što kod Korga možemo dosta stvari uraditi na samoj klavijaturi. I dosta nam je više editovanja dato nego na yamahi. I sa Yemom ne možemo dobiti neka podešavanja kao što ima Korg. Ali zato yamaha prednjači sa tonom na koji se svi brzo naviknemo i ne možemo bez njega.
Što se tiče solo boja Delic je semplova Kronosa i dobio veoma dobar rezulzat boje za yamahu kakve nana trebaju.
Eto napisah ja ukratko.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Star 05.12.2024, 08:09   #229
ffb
Kao kod kuće

Registrovan/a dana: 13.01.2015
Mjesto: HR-Osijek
Downloads: 25
Rekao HVALA: 22
Zahvalili mu 121 puta u 110 Postova
ffb ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citajuci neke recenzije novi modeli sx 720/920 imaju „poboljsanu tastaturu“???
Nisam probao ali na papiru se moze svasta pisati.
ffb je offline   Reply With Quote
Star 05.12.2024, 13:38   #230
dmmacak
Kao kod kuće

dmmacak's Avatar

Standard

Mislim da ipak treba probati... Rekli su mnogi, kad sam kupovao, da je tastatura od Sx je ista kao na Tyrosu 2. Ja se obradovao kad ono nema veze sa tom tastaturom.

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
Odgovor

Favoriti

Alati tema
Display Modes

Vaše dozvole
Ne možete postavljati Nove Teme
Ne možete poslati Odgovora
Ne možete postavili Privitke
Ne možete uređivati vaših Postova

BB-Kod je Uključeno.
Smajlići su Uključeno.
[IMG] Code jeUključeno.
HTML-Kod je Uključeno.

Brzi pregled

Trenutno vrijeme na Forumu 21:14

Forum Yu-Midi.org pokreće vBulletin 3.8.1 (Deutsch)
Copyright ©2005 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd. .
Dizajn i izrada sajta www.neospindle.com
Prava zaštićena od strane www.yu-midi.org
ForumForum Privatne porukePrivatne poruke UP/Down CentarUpload/Download Centar TekstoviTekstovi VestiVesti TutorialTutorial AdresarAdresar KalendarKalendar Lista članovaLista članova FacebookFacebook DonacijeDonacije