|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Gitare Bas, ritam, solo... Gitare su gitare... |
|
Alati tema | Display Modes |
27.08.2009, 22:48 | #1 |
Banovan!
|
Narodnjacki procesor
Pozdrav svima! Imam sledeci problem : gitarista mi ima neki korg procesor, ne znam tacno model, ali uzasno lose zvuci pogotovo za narodnjake (sto i sviramo). Hoce da ga menja u skorije vreme pa dajte predloge. recimo, interesuje me kakav je RP90 ili RP 150 za te stvari...naravno uz tu kombinaciju bi kupio i Volume pedalu...
P.S. Interesuju me procesori nize cene ( RP150, RP 250...) a da mogu da odrade takve stvari ( u pitanju je klubska i splavarska muzika), jer mislim da od ovog Korga nema gore... Gitara na kojoj svira je Yamaha AES620, ako to nekom znaci... |
28.08.2009, 02:33 | #2 |
Banovan!
Registrovan/a dana: 29.09.2008
Mjesto: Svajcarska
Downloads: 496
Uploads: 30
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 18 puta u 18 Postova
Instrumenti: Harmonika,klavijature
Interesi: Crtanje,filmovi
|
Da ne koristi korg pandoru px4 mozda?Ako je taj procesor to je mnogo dobra sprava samo on ne zna da je namesti.
|
28.08.2009, 03:31 | #3 |
Odomaćeni član
|
Dobro sto si naveo koji model gitare koristi
Neka promeni kao prvo gitaru Bez zezanja, AES-620 je tipcno rokerska gitara sa magnetima relativno jakog outputa!HH kombinacija magneta nije uposte narodnjacka. Neka priusti sebi SSS ili HSS kombinaciju,koja je daleko univerzalnija.Znaci ne vezujem se za brend i ostajem neutralan,vazna je kombinacija magneta. Inace je AES-620 jako dobra gitara,u svoju klasu cak i odlicna ali nazalost sound koji je blizi rock muzici. Efekat srednje klase koji dobro zvuci: BOSS-GT3/6/8 Digitech RP-20/21 Korg PX4/5 Zoom G7 Pozz P.S.neka nabavi sebi BOSS GT3, ja cu da mu poklonim gotove kombinacije,od "Silvane do Santane"
28.08.2009, 08:27 | #4 |
Banovan!
|
ok koje su cene tih spravica? on mi je rekao da bi kupio Ibanez, ali ne znam koji model specijalno za narodnjake...?
|
28.08.2009, 11:24 | #5 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 985
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
|
Od jeftinijih i dobrih Ibaneza mu je dobra EX serija, a od boljih mu je za male novce odlična primjerice SGR-800.
Vidi, nisam gitarista, al navodim ti modele koje koristi moj gitarista, a sound mu se preko procesora Digitech VL-7 (mislim da sam dobro napiso, to je onaj metalik plavi procesor) fenomenalno čuje. Btw, prije Digitecha je imo ZOOM 8080 i nevjerojatno kolko je taj procesor skup, a loše se čuje. Inače, kolko vidim jako je popularan BOSS GT6
u penziji ! Promijenjeno od kreso (28.08.2009 u 11:27 sati) |
28.08.2009, 17:12 | #6 |
Odomaćeni član
|
Mislim da se EX serija vise ne proizvodi,inace u sustini dobra low budget serija a ova SGR-800 mislim da je iz cuvene soundgear serije,koji su zaduzeni za bas gitare.Ako mora Ibanez,moja preporuka iz aktuelne produkcije,GSA60.
Strat style sa HSS konfiguracijom,solidna izrada,C shape palisander vrat,medium freets i maple body,idealna allround gitara za prifatljivu cenu. Mogu da izdvojim jos sledece gitare iz srednje klase: Fender Strat Highway,Deluxe ili Fat Strat,sve HSS kombinacija. Kad bi ja licno birao: Fender Classic Mex60 koji kosta ca.490EUR i na bridge poziciji ugradio bi Seymour Duncan SL59(humbucker/single format) za saturacije i fat sound....za nekih 570EUR imate savrsenu gitaru koja moze da zadovolji skoro svaki pravac muzike. Pozz P.S.bilo koji BOSS iz GT serije je odlican allround procesor.
28.08.2009, 17:53 | #7 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.11.2007
Downloads: 337
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
|
Sto se tiče gitare godin (sa singl magnetima) su ti je zakon za takvu glazbu a za pedale slazem se s kolegama za digitech i boss gt seriju čak i boss me je bolji od korga pozd
|
28.08.2009, 19:00 | #8 |
Švaler Veteran
Registrovan/a dana: 23.07.2007
Mjesto: u blizini
Godina: 57
Downloads: 614
Uploads: 26
Rekao HVALA: 21
Zahvalili mu 77 puta u 71 Postova
Instrumenti: Korg PA 500, Korg TR-61
Interesi: muzika, rad na PC
|
Iako nisam gitarista,svirao sam sa nekoliko kolega koji su koristili Boss GT6,i mogu samo reci da sprava daje fenomenalan zvuk,kako za soliranje narodnjaka,zabavnjaka,tako i za ritam.
A gitare su bile Gibson i Fender |
29.08.2009, 00:14 | #9 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 11.11.2007
Downloads: 337
Uploads: 2
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 0 puta u 0 Postova
|
Ja se slazem s tobom svirko da su gibson i fender (naročito) dobre gitare ali gitara koju sam ja naveo (Godin) staje im uz bok po kvaliteti nije razvikana a cijene im se kreću već od 400€ ( u istoj tvornici se rade i ovi koji koštaju 400€ i oni najskuplji modeli koji dođu 2000€) fendera nema za te novce , a o gibsonu da i ne pričamo . Sto se tiče ibaneza ima jako dobrih ali isto tako koštaju ako su proizvedeni u japanu ove kineske nebi baš preporučio. svirko prijatelju pozdrav (nisam rješio pitch ....budem)
|
29.08.2009, 01:03 | #10 |
Odomaćeni član
|
Godin su jako dobre gitare, imao vec 3 modela u svoju "ergelu",jedna od sledecih investicija bice i Godin Glissentar ali....
Budimo fer i uporedjivajmo model sa modelom a ne brand sa brendom Godin,Ibanez,Fender,Gibson....kako i jos najmanje 30tak brandova su vrh gitarske industrije ali necemo nikako pomoci kolegi ako ga uputimo na brandove a odbijemo da prenesemo nase iskustvo sa pojedim modelima. Singlecoin ne zvuci isto na ALDER BODYju i MAHAGONIju ,isto je velika razlika u tonu kad je vrat iz MAPLEa,sa ROSEWOODom,bez,bolt on brat,one piece,glued neck.......sve to utice na pravac mzike i stil sviranja. Pozz P.S.Godin LGX i Godin LG izgledaju na prvi pogled isto,ova prva je duplo skuplja.Zasto?
Display Modes | |
|
|