|
20.08.2008, 17:37 | #1 |
Odomaćeni član
|
MIDI pa 500 i triton le
Cao narode,da li moze pa500 i triton le da se povezu midijem da pa 500 koristi semplove bubnja sa tritona le a da se na tritonu svira (U combi-ju) bez broblema bas,kontra,solo,da se ne menjaju boje nego da pa 500 bubanj vuce iz programa a te setove bubnja bih izbacio na poseban izlaz le-a 1,2 zbog stelovanja na mikseti?Npr. kad koristim fabricke ritmove da rade normalno a pojedini user ritmovi da vuku pojedine setove bubnja sa le-jca koje odredim dok bi na le-jcu svirao bas,kontru i solo?Da li to moze da se izvede i kako ili ako neko ima tutorijal u vezi midija posto nikad nisam radio sa midijem.Ovo mi treba za jednog druga da mu odradim a ne znam dal moze i kako.Hvala!
|
22.08.2008, 10:45 | #2 |
Odomaćeni član
|
Hvala momci na lepim i sazetim odgovorima!
|
22.08.2008, 13:04 | #3 |
Šerif
Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 985
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
|
Kolega, koliko se sječam u arhivu ima nešto slično opisano. Mislim da su o tome pisali Vaxter i Nedim svojedobno. Imao sam sličan problem i ideju, samo što sam ja namjeravao vući bubanj i pojedine boje s Lap-Topa. na kraju sam odustao jer mi je bilo prekomplicirano usprkos iscrpnom objašnjenju kolega Nedima i Vaxtera.
Ja pak imam drugačiji problem oko midi konekcije. Kako da globalno (bez posebnog otvaranja i zatvaranja MIDI kanala na svakoj performanci ili patchu) spojim dvije klavijature, ali samo da mi radi transpoze tj da kad prešaltam +/- za poluton da mi automatski to radi na obje kljave, al da mi ne mješa boje, samplove i programe ? S time da moram napomenuti da uz obe klavijature iz aranžera "hranim" akordima i vokalistu Digitech s MIDI OUT-a. KOnektiro sam sa Pa80 MIDI out u MIDI IN od KORG-a N364, sa MIDI thru s N364 i MIDI IN od Digitecha, al mi sad ne radi dobro. Ako mi zaštopa boje i uključi Transpose, Digitech mi ne prima instrukciju s aranžera, a ako mu otvorim kanal da prima instrukcije dada mi polude boje između oba syntha.
25.08.2008, 16:50 | #4 |
Odomaćeni član
|
Zna li neko?
|
25.08.2008, 19:44 | #5 |
Vredan član društva
|
midi kablo out ubodi u pa500 a in u triton le i probaj kanale mjenjati bice nesto
|
26.08.2008, 14:49 | #6 |
Godfather
|
Nisam hteo da se mesham, poshto niti sviram niti imam bilo koju od mashina, ali ae da probam da pomognem kad vec svi cute...
Ne znam koliko i kako je to izvodljivo na njima, ali poenta je sledeca. Na 10. midi kanal na Tritonu postavi bubanj, i podesi tritona da midi podatke prima samo na desetom kanalu, da ne bi bilo neplaniranih promena instrumenata i kojekakvih drugih gluposti na ostalim kanalima. Pa treba da ti transmituje kanal ritma na 10. kanalu. I to ti teoretski to... Sad, ne znam kako to izvesti u praksi na njima... Kod sebe na Yamahi sam to izvodio sa Tr-om, koji je bio kod mene na par dana, i sa kompom naravno...
500, midi, triton |
|
|