|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Mixeri Sve o miksetama |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#301 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 333
Uploads: 21
Rekao HVALA: 47
Zahvalili mu 1.671 puta u 1.257 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Imam adapter USB to LAN, sve radi kako treba. I nemaš problema sa vezom. Međutim, dodatni ruter je bolje rješenje, nema kablova, nema problema s vezom.
Pripremit ću brzinski video na tu temu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 28.12.2007
Mjesto: Niš
Downloads: 101
Uploads: 2
Rekao HVALA: 20
Zahvalili mu 8 puta u 8 Postova
Instrumenti: tyros 5
![]() |
![]()
Kako se kopiraju podešavalja tj. kanali s jednog mesta na drugo? X32 u pitanju. Ali kontam to mu je sve tu negde, isto...
Dodato: Skapirao sam!! 🙂 Promijenjeno od palas (09.01.2023 u 21:12 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
Ima li ko brzinski ideju zasto se ovo desava.
Midas m air (isto kao i na behringerima).......sve ide glatko kad saljem kanale u master......efekti u masteru takodje rade glatko......onda dolaze monitori......saljem neki kanal u jedan od auxa ok ide glatko pojedinacno po zelji......onda kaze neko hocu da cujem i efekte u monitoru.....ok nadjem rtn je bio skinut podignem i njih i onda dolaze i efekti u monitor......ali onda slucajno probam npr pjevaca ukinut u tom monitoru (aux u) i pjevaca vise nema ali njegovi efekti (reverb i delay) ostaju da se cuju u tom monitoru. Signal sa svih kanala sam uzimao mislim post fader i za efekte i za sve ostalo. Na midas mr32r mi se desava ista stvar.Nedavno kupljen,treba i njeg postavit kako treba. U cemu je kvaka kod ovog slanja efekata u monitore. Sta da isprovjeravam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#304 | |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.04.2017
Downloads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 12 puta u 11 Postova
Instrumenti: Gitara
![]() |
![]() Citat:
To je i meni zivce vadilo i mislim da se ne moze srediti. Mozda ako urade update, neki novi firmware. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Odomaćeni član
Registrovan/a dana: 19.05.2008
Downloads: 7
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 100 puta u 94 Postova
![]() |
![]()
Takodje sve sto vise razmisljam o ovome i meni se cini da to nece moci.
Na svakom kanalu imam send prema svakoj efekt masini i prema monitoru. Na efekt masini ima return u master.....i ima jos jedan return prema monitoru......ali to je samo jedan regler.....znaci kompletan signal iz efekt masine u monitor......nema kanal po kanal iz efekta u monitor. Ne mogu da se sjetim sad da li je tako bilo i na drugim mixerima.Na yamahi se nesto ne sjecam problema ![]() Dodato: Ako nista ima puno efekata pa se moze podijelit.M32r ima 8 efekata pa se moze zaobic ova pojava ![]() Promijenjeno od ella 85 (31.03.2023 u 21:19 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi |
![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Vredan član društva
![]() |
![]()
Slabo korostim x32.
Zanimaju me vase postavke, scene. Kakav vam je setap na masteru. Sta koristite od efekata i kako podešavate master output u varijanti kad je pasivan razglas u pitanju a kako kada je aktivan sistem. Recimo 4 satelita 4 basa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.12.2017
Downloads: 0
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
![]() |
![]()
Pozdrav, nedavno sam nabavio ali X18 ali mi se čini da je tih. Na probama je master sa svim kanalima skoro pri vrhu, a gain na +15-17.5dB (11-12h). Znam da su digitalne miksete uglavnom nešto tiše, ali kada kroz nju pustim zvuk preko laptopa (ne preko XLR-a nego USB-a) van izlazi glasan zvuk kao da sam laptop ukopčao direktno u zvučnik. Za sada sam na master ekvilajzeru sve dignuo za nekih 7dB-a da bi dobio istu jačinu kao preko USB-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#308 | |
Vredan član društva
![]() |
![]() Citat:
Ali napravio sam par scena koje se tiču podešavanja konkretnog aktivnog sistema - sateliti i subwooferi....i klavijature i gitare sa kojom radim kao i vokalima. Uglavnom snagu imam sa instrumentima, i sa fleša muziku koju pust u pauzi, ima snage. Sistem je aktivan. U tim podesavanjima gledao sam da maximum izvucem od sistema sto moze da reprodukuje u smislu efilasnosti zvucnika. Digni gain na +25 🙂 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
behringer, digitalni, mixer, x18, xr18 |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|