|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Svaštara Pravo mesto za sve ono što nema svoje mesto... |
![]() |
|
Alati tema | Display Modes |
![]() |
#1 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 330
Uploads: 21
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 1.614 puta u 1.223 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Otvaram temu na koju bi mogli stavljati usporedbe dva top modela. Možda nije zahvalno jer je Genos izašao prije 4,5 godine ali zašto ne poslušati i ovaj dvoboj.
Ovo je prvi video na koji sam naišao, a siguran sam da će se s vremenom pojaviti i novi. Nastavite niz i komentirajte. https://youtu.be/HlSj0jwU5CU |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 05.12.2016
Mjesto: Beograd
Godina: 55
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 77
Zahvalili mu 31 puta u 30 Postova
Instrumenti: klavijature, harmonika
![]() |
![]()
Gabarit
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 17.09.2012
Mjesto: Vrnjacka banja
Downloads: 72
Uploads: 3
Rekao HVALA: 12
Zahvalili mu 41 puta u 37 Postova
Instrumenti: Novation Sl Mk3, Roland E 96, vArranger2 i mnogo VST-ova.
![]() |
![]()
Po onome što se može čuti na snimcima, nažalost Genos i ako stariji 4,5 god. ima čistiji, jasniji i prirodniji ton, tužno je da korg ponovo nije uradio puno po pitanju izlaza (DA konvertera, ili čega već) nego je mali pomak ako ga uopšte i ima, 95% funkcija su kopirane sa Pa4x, neke čak i izostavljene, pomak je jedino u količini memorije za user semplove, deluje da su iz Korga hteli malo da kopiraju Genosa tako da grafika ekrana a i sam izgled kontrola, slider-a jako podsećaju na Genosa, nadam se da će Genos2 doneti nešto novo jer se trenutno kod Korga ništa revolucionarno nije desilo, mada nije isključeno da se u nekoj daljoj budućnosti može desiti poput OS Next-a i skoka sa 400mb na 1,5gb rama...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2176
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
... Casper, ima li kakvih informacija iz pouzdanih izvora
![]() Ne sjecam se da je neki aranzer dosao na trziste bez zavrsenog uputstva za upotrebu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 14.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 330
Uploads: 21
Rekao HVALA: 39
Zahvalili mu 1.614 puta u 1.223 Postova
Instrumenti: Genos
![]() |
![]()
Svašta se priča ali mislim da su to sve nagađanja. Javljaju da će novi Genos izaći od 10 mjeseca dokraja godine. Sumnjam u teoriju koju spominješ da je Korg žurio da ga Yamaha ne preduhitri.
Kako god bilo, moje razmišljanje vezano uz top tržište aranžera je ovakvo. Imamo 4 strane, 1 firma Korg, 2 firma Yamaha, 3 korisnici Korg, 4 korisnici Yamaha. U ovom trenutku "dobiva" samo firma Yamaha jer ima čistu situaciju, ima dobar proizvod s visokom cijenom i dobrom prodajom. Najviše "gube" korisnici Korga jer nisu dobili ono što je većina njih očekivala. Pred njima je nedefiniranoo razdoblje u kojoj Korg mora odraditi dosta stvari i nadograditi PA5x. Korg to mora učinti što hitrije i kvalitetno jer je pitanje koliko će korisnici imati strpljenja, ionako su već dugo čekali. S druge strane, Yamaha fanovi nemaju razloga za nekakvo veselje jer ova situacija ostavlja prostora Yamahi da ležerno dorađuje svoj proizvod i pri tom ne mora nuditi ništa posebno novoga i spektakularnog. Zato mislim da Korg treba malo zapeti ... idemo Korg! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Drugar foruma
Registrovan/a dana: 13.09.2007
Downloads: 2176
Rekao HVALA: 0
Zahvalili mu 2 puta u 2 Postova
![]() |
![]()
... ma meni ni Roland nije los, ali se ne vidi u mraku da ga j. Navigacija nije bas lagana pa ponekad valcer spicim u 7/8, pa onda popravim u 9/8 i negdje pred kraj prebacim na rumbu sve trazeci 3/4
![]() U svakom slucaju Korg ne zasad, bolje pipkati Rolanda u mraku, sto je nesigurno, nesigurno je |
![]() |
![]() |
![]() |
Favoriti |
Oznake |
genos, korg pa5x, usporedba, voices, yamaha, zvukovi |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|