|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Bubnjevi Bubnjari, oglasite se... ;) |
|
Alati tema | Display Modes |
29.09.2020, 14:19 | #1 |
Početnik forumacije!
Registrovan/a dana: 13.04.2017
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 26
Zahvalili mu 12 puta u 11 Postova
Instrumenti: Gitara
|
Snimanje Bubnja koristeci behringer XR18 (VIDEO)
Pozdrav ekipa!
Nedavno smo ja i moj prijatelj bubnjar Adnan Teskeredzic (Sarajevo), snimali bubanj za neke klijente koristeci Behringer XR18. Na ovom linku mozete poslusati malo editovanog bubnja koji je uradjen za potrebe ovog video snimka. Inace po dogovoru, klijentu su se isporucile suhe i ne editovane trake. Behringer XR18 Drum Recording Za snimanje smo koristili: Yamaha Live Oak Komponente: Kick 20" Snare 14x5.5 Tom 1 10 Tom 2 12 Tom 3 14 Sabian HHX Hi hat 13 Crash 16 Ride 20 O Zone 16 China Aax 18 Splash Aax 10 O zone Mikrofoni: Kick - Shure Beta 52A Snare - Shure 57 Tom 1 2 i 3 - Shure 57 Snare bottom - AKG D7 Hi Hat - Shure 57 Over - Rode M5 Room - Rode NT2A |
Sledeći član vam se zahvalio Vexon za ovaj koristan post: | mirandess (13.10.2020) |
13.10.2020, 00:55 | #2 |
Odomaćeni član
|
Jos jedan dokaz kako su Behringerovi preampi predobri (odnos cijene i kvalitete), definitivno uzimam Behringerov Adat model!!!
Slatkasto smiksan bubanj! Ps. ja bih dao malo prezentnosti Snareu i potamnio malo snare bottom s obzirom jer je D7 jako svijetao mikrofon. Stvar je ukusa, ali u kontekstu ovog miksa fino lezi!
14.10.2020, 01:12 | #3 | |
Početnik forumacije!
|
Hvala drugar.
Kao sto sam naveo bubanj je sniman za klijente koji su trazili suhe trake, a ovaj mix je uradjen brzinski za potrebe ovog videa. Uglavnom ima smisla to sto kazes. bravo.. Citat:
|
|
14.10.2020, 11:21 | #4 | |
Odomaćeni član
|
Citat:
Pa da... Uvijek se salju suhe trake... Ostalo je stvar produkcije, ideje sounda, plugina koji se koriste za obradu i “pravljenje” zvuka i naravno uha mix inzinjera... Sad cu postaviti jedan video... Behringer vs Rme, dakle razlika u cijeni drasticna. Ne promoviram i nisam neki veliki ljubitelj Behringera, ali me ovo odusevilo! https://youtu.be/bSw0E9BtNUc Sent from my iPhone using Tapatalk
15.10.2020, 13:30 | #5 |
Vredan član društva
|
preset
Ovo pravo dobro zvuči.
Bilo bi lijepo da postaviš presete u download sekciju. Postoji posebno odjeljenje za digitalne mixete. Hvala
15.10.2020, 15:57 | #6 |
Početnik forumacije!
|
Drugar, ako mislis na presete mixera, ovdje nema preseta. Mixer je koristen samo kao vise kanalni input za snimanje. Kako se cuje tako se i snima na snimanju, jedino u tom momentu dok bubnjar slusa na slucalice ja odradim low cut da mu nema muljanja dok svira uz matricu.
Editing je odradjen u cubase. |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|