|
|
Početna | Registracija | Pravilnik i ČPP | DONACIJA | Lista Korisnika | Društvene Grupe | Kalendar | Pretraga | Današnje poruke | Markiraj sve Forume kao pročitane |
Yamaha Za one čiji su kućni ljubimci Yamaha-e... |
|
Alati tema | Display Modes |
01.12.2024, 13:34 | #11 |
Vredan član društva
Registrovan/a dana: 18.03.2018
Mjesto: Omiš
Downloads: 386
Uploads: 9
Rekao HVALA: 31
Zahvalili mu 4 puta u 4 Postova
Instrumenti: Yamaha SX 900, Genos
|
Pozdrav društvo.Imam nekoliko upita jer mi je totalna zbrka više i ne znam šta radim i di se nalazim,a očigledno je da radim krivo.
Znači Genos1 u prijašnjim upitima sam pitao kako prebacit Registry u Genos,nisam baš siguran dal sam to uspio,Nisam siguran dal mi Registryie vuče sa sticka il sam uspio ih uvalit u Genosa.Kad izvadim Stick nema ništa.Kad ga vratim ima sve i to duplo i sve je na sticku valjda.Znači triba mi postupak da kompletne user style i Registrye ubacim trajno u Genosa.Jer sam pun Banki copy here save here itd itd i očigledno nisam uspio da mi Genos radi bez sticka jer se tu malo iskompliciralo na odnosu recimo PSR S 970...jer mi uvik nudi New Bank,a kad preimenujem banku opet nema ništa... Druga stvar koja me buni je Multi pad...sve je to ok i znam kako to ide al opet nudi new bank. Recimo pisma Cesarica sve namišteno sejvano u banku cesaricu i stavim i Olivera da pjeva.namjestim memoriram opet mi traži new bank.Preimenujem banku u Oliver cesarica i opet vratim olivera u njegovu banku. Save here i to sve bude dobro...Onda počmem s drugom pismom,s novom bankom sejvam u registry međutim ovo što sam sve do sad radio se poobriše a banci sam dao novo ime. E sad ne znam jel se to sve dešava što mi Registryi i useri nisu u Genosu. il to nije bitno Po mome nemam pravu putanju spremanja audio Multipada. Još moram napomenut da još nisam nijedan novi Registry memory nisam radio u Genosu sve su to stari koje amo reć hoću sad malo prepravit Eto..nije žurba al malo čupa živce....Po milijun puta New Bank i Save here ne znam više koliko sam puta snimio,sejvao promjenio ime i svašta nešto i sad ne znam ni sam di se nalazim ni šta sam napravio |
01.12.2024, 17:18 | #12 | ||
Super-Moderator
Registrovan/a dana: 15.04.2008
Mjesto: Zagreb
Downloads: 343
Uploads: 22
Rekao HVALA: 52
Zahvalili mu 1.789 puta u 1.339 Postova
Instrumenti: Genos2
|
Citat:
Citat:
Pusti sad Multipad jer očito i kod njega radiš istu grešku iako mi je uz tvoj opis teško shvatiti gdje je radiš. Iz onoga što pišeš zaključujem slijedeće i od toga krenimo. Banke iz PSR se definitivno nalaze na USB sticku. što se događa ako staviš taj USB stick u Genos i aktiviraš Registraciju u nekoj banci? Jel ona ispravna ili nije? Što aktivira, što nedostaje. Kreni od registracije za koju si siguran što imaš u njoj upisano. Da bi mi bilo lakše pratiti. možeš tu banku uploadati ovjde na temu. |
||
Sledeći član vam se zahvalio casper za ovaj koristan post: | grico (03.12.2024) |
03.12.2024, 17:41 | #13 |
Vredan član društva
|
Iz sveg ovog svjestan sam da mi user i registryi nisu u Genosu zato sam napisao da nemam ništa.
Registryia imam jako puno i očigledno je da je sve na sticku i sa sticka mi sve vuče komplet user komplet registrye. Znači kad upalim Genosa nemam nijedan moj registry ni user kad stavim stick sve je tu i Genos vuče sve sa sticka.Vuče user style,vuče neke ritmove iz drugih modela koji su memorirani u registryu i meni to sve savršeno radi tu nemam zamjerke!! Želio bi komplet stick trajno pohranit u Genosa. Onda sam se malo zaigrao sa multipadovima pokušao memorirati i tu se spleo i ne znam više gdje sam |
03.12.2024, 18:31 | #14 | |
Super-Moderator
|
Citat:
Banke Registracija će raditi ispravno bez obzira gdje se nalaze, u USER klavijature ili na USB sticku. Ti na pravilno mjesto moraš prebaciti sadržaj koji se poziva registracijama (Style, Voice, Multipad, Text ...) i u putanji registracije odrediti/promjeniti pravu lokaciju. Ako svoj USB stick staviš u utor Genosa koji se nalazi ispod klavijature, a koji je zaštićen, imati ćeš sve posloženo na prvu. Pozivaš registracije, one pozivaju sadržaj sa sticka i to je to. Ako ne koristiš "vlastite samplove" ,nije potrebna nikakava intervencija da bi sve radilo. Ako koristiš samplove morat ćeš ih upisati u Expansion memory klaviajture. Taj ej postupak u suštini jednostavan samo treba pozorno pratiti upute. O tome sam mnogo pisao na forumu, snimao video materijale i ne bi trebalo biti zamki. Samo treba pravilno, polagano i detaljno pratiti postupak. Vraćam se na registracije. Ako sadržaj (pod tim mislim na reg, sty, voice, multiapad ...) želiš imati u USERu klavijature, trebat će malo prilagoditi putanje u informacijama klavijature. AKo si na Tyrosu sadržaj imao smješten na HD, on se nalazi na lokaciji E:/ - slika 1 Kada taj sadržaj premjestiš na USER Genosa, on će se nalaziti na lokaciji C:/ - slika 2 Ti trebaš preinačaiti informacije unutar registracija i to možeš najjednostavnije napraviti s programom Yamaha Registration Manager, video opisuje postupak ali neka te ne buni što je u obratnom smjeru. Video sam radio za neke druge potrebe. https://youtu.be/r57Dzq_b0IQ?si=u6Vyt72AnmHE66EI |
|
03.12.2024, 19:13 | #15 |
Odomaćeni član
|
Isti slucaj sam imao i ja.
Tnx.Casper na pomoci. Yamaha Registration Manager je rjesenje; promjena putanje-slovne oznake sticka ili hard diska. |
10.01.2025, 18:53 | #16 |
Vredan član društva
|
Čisto malo za raspravu i Vaše mišljenje?!
Di vi stavljate (save) registracije textove multipadove itd itd...dal trpate sve u klavijaturu ili ostavljate sve na sticku i vučete sa sticka. Evo u mom slučaju Genos1 samo kućna svirka...Danas sam baš nekako u nedoumici cili stick sam utrpa u Genosa onda sve pobrisa i igra se sa stickom,onda opet sve pribacio u Genosa pa opet obrisa,nekako navika sa sticka od prijašnjih modela....kako bi vi? i kakva je Vaša navika? |
10.01.2025, 18:58 | #17 |
Super-Moderator
|
Sve u klavijaturu (USER), a backup na usb u ladici.
Za dnevni rad, preslušavanje, testiranje koristim stick. |
10.01.2025, 19:16 | #18 |
Vredan član društva
|
Da a šta ako naleti neki ritam za koji si skužio da je bolji recimo za neku pismu a već je spremljena je u Reg.memory onda opet sve ponovo od texta,postavki,zvukova...jeli lakše sa sticka..
Skužiš da si naša bolji ritam al je recimo od PSR S970 a Genos ga nema.. Ja jednostavno nisam navika da mi je sve u klavijaturi osim user ritmova koje sam sam prepravio.... Nekako mi previše toga da natrpavam...samplovi multipadovi,ritmovi textovi i još 100 čudesa. meni je na sticku svi ritmovi od PSR S serije SX čak imam i od Tyrosa 1-5 ko će više znat odakle šta vuče,natrpano svega i svačega... |
10.01.2025, 19:38 | #19 |
Super-Moderator
|
Navikao si se na USB pa ti se čini da je praktičnije. Ne vidim razloga zašto isti sadržaj ne staviti u USER, ako ništa drugo, barem si siguran da ti pod pauzom nitko neće uzeti stick, da ga slučajno nećeš zaboraviti na gažu, da ti neće otkazati USB port na klavijaturi, da se ne sruši drvo ispod kojeg sviraš pa zapne za USB ....
Ne trebš uopće mijenjati registraciju ako nađeš drugi ritam koji bolje odgovara za pjesmu. Stari ritam preimenuj (Ritam 01), a ovaj koji ti više odgovara spremi na istu kolaciju s istim nazivom kakav je imao stari (Ritam). Registracija će raditi isto kao i prije, njoj je bitno da nađe isti naziv i istu lokaciju. |
Favoriti |
Alati tema | |
Display Modes | |
|
|